Φαντασία μου πλανεύτρα…

… είσαι η πιο μεγάλη ψεύτρα έλεγε και ο ποιητής και δεν είχε και άδικο. Γιατί;
Γιατί έτσι θέλω εγώ, δεν έχει γιατί… Τι, δεν συμφωνείς; Οkey, συνεχίζουμε 🙂

Στην πορεία σου για την αυτοβελτίωση, θα πρέπει (πιθανών) να αλλάξεις πολλά πράγματα επάνω σου. Από τον τρόπο που μιλάς και φέρεσαι, μέχρι τον τρόπο που περπατάς και σκέφτεσαι. Ωστόσο μια παγίδα παραμένει συνεχώς μέσα σου, ικανή να σου χαλάσει το παιχνίδι σου και αυτήν δεν είναι άλλη από την… φαντασία σου. Πρόσεξε, δεν εννοώ την σκέψη σου, αυτό που λέμε όλοι ότι θα πρέπει να σκέφτεσαι θετικά, αλλά σου λέω κάτι που δύσκολα θα το βρεις κάπου να αναφέρεται, την φαντασία σου και ας δούμε γιατί.

Ας πούμε ότι κατάφερες και πήρες το τηλέφωνο από κάποια. Ωραία. Αλλά εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Γιατί με το μυαλό σου, έχεις φανταστεί πολλά. Παράδειγμα ότι θα την πάρεις τηλέφωνο, αυτήν θα τρελαθεί από την χαρά της και θα θέλει να σου μιλά με τις ώρες, εσύ πιθανών (στην φαντασία σου όλα αυτά, ΟΚ?) να απαντάς με στυλ James Bond και τελικά όταν της πεις «θέλεις να βγούμε» αυτήν να λιώσει και να σου πει το πολυπόθητο ναι. Και εκεί (συνεχίζει η φαντασία σου) που είστε για καφέ, σκέφτεσαι ότι θα είστε το τέλειο ζευγάρι, θα πηγαίνετε εδώ και εκεί, θα κάνεις παρέα και με άλλα ζευγάρια κλπ.
Ωραία όλα αυτά, ε; Αλλά όταν πας να την πάρεις τηλέφωνο και εκεί που περιμένεις να σου πει τα γλυκόλογα που έχεις φανταστεί (και φυσικά έχεις δουλέψει στο μυαλό σου) ακούσεις κάτι σαν «ΩΧ, σε ξέχασα εσένα» ή ακόμη χειρότερα «Δεν σε θυμάμαι, μήπως ήμουν μεθυσμένη;», σε πιάνουν τα διαόλια σου και θες να φας το τηλέφωνο. Αλλά αν το σκεφτείς πιο ήρεμα (όπως φαντάζομαι ότι είσαι τώρα), δεν φταίει κανείς, ούτε η τύπισσα αλλά ούτε και εσύ, ήταν απλά μια συνηθισμένη αντίδραση. Αλλά επειδή στο μυαλό ήταν όλα τόσο τέλεια, κάπου μπορεί να χαλαστεί κανείς με το να του πάει έτσι στραβά γιατί αλλιώς τα περίμενε.

Ας δούμε ακόμη ένα παράδειγμα. Είναι μια τύπισσα που «παίζεις» καιρό και σήμερα έχεις αποφασίσει να της πεις κάτι, από το απλό «να βγείτε για ποτό», μέχρι κάτι πιο σεξουαλικό «θέλω να σε πάρω εδώ και τώρα». Σκέφτεσαι ότι θα πας εκεί που είναι, αυτήν θα κάνει έτσι όταν σε δει, εσύ θα αντιδράσεις αλλιώς, θα κάνεις/πεις κάτι και μετά, τσουπ, πετάς και αυτό που ήθελες και αυτή θα χαμογελάσει και θα αντιδράσει θετικά, πιθανών να κάνετε και σεξ εκεί μέσα. Αμ, δε!!!
Με το που πας στην τύπισσα, μπορεί ή να μιλάει με κάποιον άλλο, με τον οποίο μπορεί και να φλερτάρει κιόλας και (άκου σενάριο τώρα, ούτε η λάμψη του Φώσκολου τέτοιες ανατροπές) να είναι και κανένα Alpha male ή κανένας αλήτης και στάνταρ σε πιάνουν τα νεύρα σου (πχ: Πουτ@να, ούτε ένα λεπτό δεν μπορώ να σε αφήσω μόνη σου, θα μιλήσεις με κάποιον άλλον), ή να μην σου μιλήσει ή να έχει κάποια δουλειά και δεν μπορεί εκείνη την στιγμή ή ακόμη και να λείπει και χίλια δυο άλλα σενάρια. Το αποτέλεσμα θα είναι πάλι το ίδιο, σε πιάνουν τα διαόλια σου (ξανά; Μα τι κάνεις, πολλά νεύρα έχεις) και φεύγεις από εκεί, προκαλώντας ίσως και κάποια αρνητική αντίδραση με την συμπεριφορά σου (τύπισσα: «Μα καλά, τι τον έπιασε;»).

Αν τώρα, στα παραπάνω παραδείγματα, δεν είχε σκεφτεί κάποιος απολύτως τίποτα, τότε η αντίδραση θα ήταν σαφώς καλύτερη και πιο σωστή, αφού δεν θα έμπαιναν στην μέση τα -όποια- νεύρα, γιατί είναι κάτι που δεν το περίμενε και φυσικά είναι το μυαλό του είναι «καθαρό» και έτοιμο για να απαντήσει. Φαντάσου ότι είναι κάτι σαν τα spoiler των ταινιών, όπου απολαμβάνεις καλύτερα μια ταινία αν δεν ξέρεις τι παίζεται από πριν.
Έτσι, δεν θα έχεις και άγχος να την πάρεις τηλέφωνο, αφού δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, αντί για κάποιο «τρομακτικό» σενάριο που μπορεί να εξελιχτεί στο μυαλό σου και σου αποτρέψει τα όποια σχέδια σου.

Οπότε λοιπόν, θα πρέπει να φρενάρετε την φαντασία σας. Και μιλάω εκ πείρας, αφού τα ίδια με τα παραπάνω σενάρια έχω πάθει και εγώ παλιότερα. Τώρα φυσικά, όπως λέω και σε φίλους, όταν πλησιάζω/τηλεφωνώ σε κάποια, το μυαλό μου είναι «blank», αλλά μου πήρε καιρό για να γίνει, γιατί όπως έχουμε ξαναπεί, ότι έχει να κάνει με το μυαλό όπως συμπεριφορά και τρόποι σκέψης, απαιτούν καιρό για να «εγκατασταθούν» στο… λειτουργικό σύστημα του εγκεφάλου. Τώρα μην με ρωτάτε τι OS τρέχει ο εγκέφαλος μας, δεν ξέρω, αλλά ευτυχώς δεν είναι της Micro$oft.