Φοβία της απόρριψης

Εκτός της φοβίας για την προσέγγιση, υπάρχει και μία εξίσου σοβαρή φοβία, η φοβία της απόρριψης.

Η φοβία της απόρριψης είναι όταν μπορείς να προσεγγίσεις/μιλήσεις με κάποια γυναίκα, αλλά να μην μπορείς να προχωρήσεις τα πράγματα γιατί φοβάσαι ότι απλά δεν «την έχεις». Πάντα πίστευα ότι η φοβία της προσέγγισης με την φοβία της απόρριψης είναι ίδιες και αν έχεις την μια, έχεις σίγουρα και την άλλη αλλά έχω δει σε πολλά άτομα να μην μασάνε καθόλου να πλησιάσουν μια άγνωστη γυναίκα, αλλά να μασάνε να πάνε τα πράγματα στο πιο ερωτικό με αποτέλεσμα να αναλώνονται σε άσχετες συζητήσεις μέχρι να ξενερώσει τελείως η γκόμενα και να την κάνει.

Η συγκεκριμένη φοβία είναι λιγάκι πιο δύσκολη από την φοβία της προσέγγισης και αυτό γιατί σου βγάζει πολλά συναισθήματα, τα οποία ανήκουν σε παλιότερες εμπειρίες. Έτσι ενώ μιλάς με κάποια γυναίκα, μπορεί να εμφανιστούν από το πουθενά και χωρίς κανέναν λόγο συναισθήματα όπως φόβος, άγχος ή ακόμη και θυμός, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να συνεχίσεις την δουλειά σου. Αυτά τα συναισθήματα, κομμάτια παλιότερων εμπειριών, είναι βαθιά θαμμένα στο μυαλό κάποιου και ενώ εμφανίζονται πολύ εύκολα, είναι κάπως δύσκολο να τα διαγράψει.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας έχουμε δεχτεί απορρίψεις (τις γνωστές χυλόπιτες), αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να υπάρχουμε. Πάρτε για παράδειγμα την τίγρη. Είχα δει σε παλιότερο ντοκιμαντέρ ότι το ποσοστό επιτυχίας μιας τίγρης (στο κυνήγι) είναι 20:1, δηλαδή θα αποτύχει 20 φορές μέχρι να πιάσει ένα θήραμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το βάλει κάτω και να πεθάνει της πείνας. Έτσι λοιπόν ο καθένας μας θα φάει τις απορρίψεις του, πόσο μάλιστα στο pickup όπου μιλάς με τελείως άγνωστες σου.

Πολλοί είναι επίσης αυτοί που δεν πάνε σε κάποια όχι γιατί δεν μπορούν να της μιλήσουν (μπορούν και πολύ άνετα μάλιστα), απλώς πιστεύουν ότι θα τους απορρίψει ή δεν θα είναι του επιπέδου της (και στην ουσία πάλι θα τους απορρίψει δηλαδή). Σιγά το επίπεδο να σας πω, μια ωραία που βλέπεις στο μπαρ και δεν ξέρεις το ποιόν της, είναι απλώς ένα ωραίο σώμα και με σωστή εφαρμογή του μακιγιάζ της, δεν έχει δα και η βασίλισσα της Αγγλίας. Μην τις δίνετε έτσι αξία χωρίς καν να μάθετε κάτι για τις ίδιες.

Η σωστή προσέγγιση σε αυτό το θέμα είναι να μην σε νοιάζει το παραμικρό με το πως θα πάει μια συναναστροφή. Επιτυχία μην βλέπεις απλώς το σεξ, επιτυχία να βλέπεις το να μπορείς να πλησιάσεις κάποια με άνεση και να φύγεις με την ίδια άνεση χωρίς να σε ενοχλήσει αν δεν τα πας καλά μαζί της. Κάθε προσέγγιση/συναναστροφή σου θα πρέπει να είναι μάθημα εμπειρίας και όχι αποκλειστικά στόχος για σεξ. Καμία προσέγγιση/συναναστροφή δεν είναι αποτυχημένη αν δεν πάρεις ένα τηλέφωνο, κάθε συναναστροφή είναι απλώς ένα ακόμη βέλος στην φαρέτρα σου, τα οποία θα σου χρειαστούν σε μελλοντικές συναναστροφές. Δεν είναι και λίγες οι φορές που κάποιο λάθος προηγούμενης συναναστροφής μου φάνηκε χρήσιμο σε επόμενη. Μην περιμένετε απλώς για την τέλεια στιγμή για να «χωθείτε» σε κάποια, γιατί απλά δεν θα έρθει από μόνη της. Πέσε την σε κάποια και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να σου πει όχι.