Γιατί καμιά φορά το solo παιχνίδι είναι καλύτερο

Είτε είσαι της «κοινότητας» (ασχολείσαι δηλαδή με το Pickup), είτε θέλεις απλά να βγεις έξω για να γνωρίσεις κάποια, αυτό που σε καίει είναι να βρεις κάποιον φίλο σου ώστε να βγείτε μαζί. Ακόμη και σε κάποια σχολή (πχ χορού) να θέλεις να πας ή σε κάποιο event, δυσκολεύεσαι καμιά φορά γιατί δεν έχεις παρέα -κατάλληλη.

Το θέμα wingman είναι κάτι που με ταλαιπωρούσε και εμένα από τις αρχές του παιχνιδιού μου και πολλές φορές δοκίμαζα τον μοναχικό δρόμο, το οποίο το έβλεπα περισσότερο σαν λύση απελπισίας και όχι σαν κάτι καλό. Και όμως καμιά φορά το να παίζεις μόνος σου είναι καλύτερο από το να έχεις παρέα.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, μπορεί να γίνονται άπειρες συζητήσεις ή και μάχες στα forums επάνω στο θέμα σαγήνη και τι ισχύει, αλλά το παιχνίδι παίζεται έξω με γυναίκες και συναναστροφές και σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν να ξεκινήσουν κάτι, απλά και μόνο επειδή δεν έχουν παρέα, γι’αυτό άλλωστε και σε πολλά forums υπάρχει ειδική κατηγορία εύρεσης ατόμων για να βγεις και να παίξεις με παρέα.

wingman

Τι ακριβώς είναι ο wingman; Ο wingman είναι πολλά πράγματα. Για παράδειγμα είναι η παρέα σου σε κάποιο μαγαζί, γιατί κακά τα ψέματα, ίσως να φοβάσαι να πας μόνος σου (και ίσως είναι και ο κυριότερος λόγος που ψάχνεις wingman). Είναι ο φίλος που θα σε υποστηρίξει σε κάποια «τρέλα» σου, το μάτι που θα σε παρατηρεί και θα σου λέει τα λάθη σου, αλλά και που θα παρατηρεί τα σημάδια κάποιας και θα σε ενημερώνει. Είναι το χέρι που θα σε σπρώξει όταν κολλάς στο να προσεγγίσεις κάποια, αυτός που θα έρθει να απασχολήσει την φίλη του στόχου σου, ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις και άλλα πολλά. Ένας wingman θα πρέπει να είναι το εργαλείο σου και να είσαι το εργαλείο του.

Αλλά τι άλλο είναι ένας wingman; Είδαμε τα θετικά του, ας δούμε και τα αρνητικά ενός wingman. Είναι ο κλάψας που σε πρίζει συνεχώς γιατί το μαγαζί δεν έχει «sets» και θέλει να πάτε αλλού, είναι ο «γύφτος» που δεν θα θέλει να πληρώσει την είδοσο ενός event που καίγεσαι για να πας (ΟΚ, μπορεί να μην έχει, αλλά μιλάμε σε περίπτωση που έχει). Είναι αυτός που δεν μιλάει για τίποτα άλλο από το PUA και που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν σε θέλει για παρέα ή είναι μαζί σου επειδή σε έχει και αυτός ανάγκη. Είναι ο ξενέρωτος που δεν θέλει το ένα μαγαζί μετά το άλλο, είναι ο αποκρουστικός που κάνει τις γυναίκες να παγώνουν όταν τις μιλάει και να σου χαλάει και το παιχνίδι σου, είναι ο «πεινασμένος» που δείχνει από μακριά ότι ψάχνει για να πηδήξει και που με τον τρόπο του «ενεργοποιεί τον συναγερμό» των γυναικών αλλά και αυτός που μπορεί να έχει καλύτερο παιχνίδι από εσένα (ή εμφάνιση) και να σου παίρνει τα σετ και άλλα πολλά.

Ένας άσχετος wingman που δεν ξέρει να κρύψει το ότι ψάχνει για σετ, μπορεί να σε κάψει.
Ένας άσχετος wingman που δεν ξέρει να κρύψει το ότι ψάχνει για σετ, μπορεί να σε κάψει.

Για να λέμε την αλήθεια, δεν χρειάζεσαι wingman. Μόνος σου θα προσεγγίσεις, μόνος σου θα την μιλήσεις και θα την «παίξεις», μόνος σου θα την φιλήσεις και μόνος σου θα κάνεις σεξ μαζί της, αλλά και μόνος σου θα το κάψεις, αν πεις ή κάνεις κάτι λάθος. Μπορεί ένας wingman να είναι η παρέα σου μέχρι το μαγαζί, αλλά στην συναναστροφή σου θα είσαι μόνος σου. Το να έχεις κάποιο άτομο μαζί σου, μπορεί και να σε κάψει. Αν μάθεις με wingman δύσκολα θα ξεμάθεις και σίγουρα απαιτεί μεγάλη προσπάθεια να βγαίνεις μόνος σου. Ειδικά την ημέρα (δηλαδή σε day game) δεν έχει νόημα να έχεις wingman μαζί σου γιατί δεν τον χρειάζεσαι, άσε δε που φαίνεται και άσχημο να είναι 2-3 τύποι στον δρομο και να προσεγγίζουν γυναίκες. Επίσης, θα σε αποσπά από το παιχνίδι σου και δεν θα μπορείς να συνεχίσεις με την τύπισσα αν τα πας καλά μαζί της, επειδή θα σκέφτεσαι ότι έχεις και τον άλλο μαζί σου, ειδικά αν είστε με κοινό όχημα

Μπορείς να πας σε ένα πάρτι χορού μόνος σου ή και σε κάποιο event, δεν χρειάζεται να έχεις κάποιον άλλο μαζί σου, ειδικά μάλιστα αν πρόκειται για κάτι που δεν ασχολείται αυτός και θα βαρεθεί σύντομα, πρίζοντας σε να φύγετε. Τώρα για κάποιο μπαρ είναι σίγουρα πιο δύσκολο, εκτός να διαλέξεις μαγαζιά που γίνεται χαμός και έτσι δεν θα σου δώσουν και ιδιαίτερη σημασία. Και αν πάλι δεν το έχεις να πας σε κάποιο μαγαζί τύπου κλαμπ-μπαρ μόνος σου, αλλά παράλληλα δεν έχεις άτομο να παίξεις, τότε ασχολήσου είτε online, είτε με day game, είτε κυνήγα διάφορα πάρτι και events και σύντομα θα δεις ότι το να είσαι μόνος σου έχει και τα θετικά του.