Η άσχημη κατάληξη του Mystery

Τον Mystery τον γνωρίζετε όλοι, φαντάζομαι. Ήταν ο άνθρωπος που χάρη σε αυτόν, τρώνε ψωμάκι πολλοί «intructors» το «καμάκι» απέκτησε άλλη μορφή και πήγε από τα αλώνια, στα… σαλόνια.

Δεν σας κρύβω ότι τον «πάω» τον Mystery. Ο άνθρωπος έκανε κάτι που λίγοι θα το κατάφερναν (αν και για να είμαστε ειλικρινείς, βοήθησε τόσο το internet, όσο και το βιβλίο «Το παιχνίδι»). Πολλοί τωρινοί εχθροί του, παλιότερα ήταν μαθητές του και τον ακολουθούσαν πιστά όπου και αν πήγαινε, ενώ κάποιοι του πήραν με δίκη το όνομα της επιχείρησης του (το «Mystery Method» δεν είναι δικό του πια). Ο Mystery δεν ήταν μπίζνεσμαν, ήταν απλά παθιασμένος με αυτό που έκανε και αν δεν είσαι «γάτα» σε τέτοια θέματα, θα την πατήσεις. Και ο Mystery σε αυτό το κομμάτι έδειξε ότι δεν είχε τις ανάλογες ικανότητες.

Ο Mystery στις δόξες του

Δεν τον κρίνω όμως σε αυτό, άλλωστε δεν είναι όλοι γεννημένοι για μπίζνες και δεν είναι όλοι τους το ίδιο σκληροί (ναι γιατί θέλει κότσια και πολύ σκληράδα το θέμα αυτό, δείτε πως ξεκίνησε ο Σώρος για παράδειγμα και τι τεχνικές χρησιμοποίησε και θα καταλάβετε). Ο Mystery αν πρέπει να κριθεί, θα πρέπει να κριθεί σε αυτό που διδάσκει, δηλαδή στο παιχνίδι και στις σχέσεις.

Μην παρεξηγηθώ, το άρθρο δεν αφορά τον PUA Mystery, αλλά τον Erik Von Markovik (το αληθινό όνομα του Mystery). Άλλωστε το… καντήλι του σαν PUA instructor έχει από καιρό σβήσει, αν και ακόμη κάνει περιοδείες και διδάσκει. Όχι ότι αυτά που διδάσκει δεν είναι αληθή. Για εμένα, αν βγάλετε τις geek-ίστικες τεχνικές και εκφράσεις (έλεος δηλαδή, πας να μιλήσεις με κάποιον και σου πετάει 10 ορολογίες σε μία πρόταση και απορείς αν τελικά μιλάς με κάποιον φαν των LOLWoW), το ψυχολογικό κομμάτι πίσω από τις τεχνικές του είναι αυτό που έχει σημασία. Άλλωστε πολλοί έχουν πάρει τις τεχνικές του, τις μετονόμασαν και τις πουλάνε ξανά, αλλά αυτό ας μην το αναλύσουμε περαιτέρω.

mystery-comment

Ο Mystery λοιπόν μας δείχνει με την ζωή του (και επιβεβαιώνει αυτά που γράφω χρόνια τώρα), ότι το να είσαι PUA ή να γνωρίζεις τεχνικές δεν μετράει και ο Mystery γνώριζε όλες -σχεδόν- τις τεχνικές. Αν θυμάστε, ο Mystery είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει (στο βιβλίο του Style το ανέφερε), δείχνοντας μας έτσι ότι πίσω από την βιτρίνα σου γυναικά, κρύβονται πολλά ψυχολογικά προβλήματα (άλλωστε το έχω αναφέρει ουκ ολίγες φορές, προσέξτε τι διαβάζετε και από ποιον, αλλά και τι πληροφορίες «ρουφάτε»). Για παράδειγμα, άλλος ήταν από μικρός ΒΕΤΑ και γράφει τρόπους που ο ίδιος ονειρεύεται κάποια στιγμή να κάνει, άλλος έχει ψυχολογικά με τις γυναίκες και γράφει πως πρέπει να τις φερόμαστε (με βάση το ψυχολογικό του κομμάτι ή το μίσος του), άλλος μπορεί να είναι ακοινώνητος και να γράφει περί κοινωνικών συναναστροφών και alpha-ness, άλλος να ήταν καρπαζοεισπράχτορας και να γράφει με σχετικό μίσος κλπ.

Ανάρτηση από το forum του καναλιού VH1, στην ενότητα του σόου του Mystery:

Actually Matador does wear a wig. And Mystery wears hats to cover his psoriosis and black nail polish to cover his bad nail fungus. What most people DON’T know is that Mystery, ie Erik Von Markovik, is a dead beat dad. His almost 2 yr old little girl rarely sees her dad and he has only paid about $1000 in child support in her whole life. Both Matador and Mystery tell guys to keep it wrapped but it is known that neither do it very often themselves. And if you have read Mystery’s book he actually tells guys that the way to overcome LMR (last minute resistence) is to agree with the woman but KEEP GOING. So a woman can say NO and he ignores it and does what he wants anyway. Hmmm. And men think that is the way to treat women. How pathetic…

Ο Mystery λοιπόν τα τελευταία χρόνια έχει καταρρεύσει ψυχολογικά. Και ο λόγος είναι ότι παντρεύτηκε και η γυναίκα του αργότερα του πήρε το σπίτι και το παιδί του (εδώ η φωτογραφία που ανάρτησε ο ίδιος ο Mystery στο FB με την κόρη του). Αν δείτε τις αναρτήσεις του προφίλ του (τις οποίες πλέον έχει σβήσει), θα παρατηρήσετε έναν τελείως διαφορετικό Mystery, ο οποίος όχι μόνον δεν μπορεί να σταθεί πλέον στα πόδια του (ψυχολογικά πάντα), αλλά σε κάνει να πιστέψεις ότι είναι ικανός για τα χειρότερα.

Μερικές από τις αναρτήσεις του Mystery, οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν στο προφίλ του. Κάντε κλικ για μεγαλύτερη ανάλυση.
Μερικές από τις αναρτήσεις του Mystery, οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν στο προφίλ του. Κάντε κλικ για μεγαλύτερη ανάλυση.

Κρίμα για έναν άνθρωπο που είχε φοβερή φήμη και δόξα, να ταλαιπωρείται έτσι από μια γυναίκα, την στιγμή που μας δίδασκε τεχνικές «Alpha» και «Manipulation». Κρίμα που του πήραν το παιδί και είναι αναγκασμένος να πληρώνει και να μην μπορεί να το βλέπει όποτε θέλει. Του εύχομαι να κερδίσει την δίκη και να έχει την κόρη του (αν και τα δικαστήρια δίνουν προτεραιότητα στις γυναίκες). Του αξίζει.

newfriends