Και τι έγινε αν η Ζωή τα έχει με άλλον;

Η χειρότερη ξενέρα στο παιχνίδι είναι όταν γνωρίσεις μια κοπέλα που σου αρέσει και τελικά μάθεις ότι είναι με άλλον. Όπως θα δούμε, αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να σε απασχολεί καθόλου.

Σημ.: Ο τίτλος είναι «δανεισμένος» από το σουξέ «Η Ζωή τα ‘χει μ’ άλλον«.

Έχω γράψει για το ίδιο θέμα και σε παλιότερα άρθρα μου (πχ, αλλά και εδώ, όπου έγραφα ότι το «ξανά» μπήκε σε παρένθεση, επειδή ίσως να μην την είχες και ποτέ «δική σου»), μιας και παρατηρούσα σε γυναίκες που γνώριζα από τον κοινωνικό κύκλο μου, να μου δείχνουν τα σχετικά σημάδια τους (και σε ορισμένες περιπτώσεις να προχωράει το θέμα), παρότι έκαναν γλύκες στους γκόμενους τους, που πρέπει να ομολογήσω με παραξένευε στην αρχή σε σημείο που αμφισβητούσα την γλώσσα του σώματος και κατά πόσο ισχύει.

Με τον καιρό κατάλαβα ότι μια γυναίκα, όταν βρίσκεται πλέον σε σχέση, δεν επαναπαύεται αλλά κυνηγά τον επόμενο. Ναι, όσο περίεργο και να σου φαίνεται αυτό (ή δεν θέλεις να το δεχτείς), είναι η αλήθεια. Και μάλιστα αυτές οι «γλύκες» που κάνει στον γκόμενο της, είναι απλά για να του ρίξει στάχτη στα μάτια, ειδικά αν σε φλερτάρει μπροστά του. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που φίλος μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου, «αν θέλεις να βγάλεις λεφτά σήμερα, γίνε δικηγόρος διαζυγίων, έχει πολύ ψωμί«.

Γιατί όμως οι γυναίκες κάνουν σχέση με κάποιον που ίσως να μην τον θέλουν; Για πολλούς λόγους. Ίσως γιατί εκείνη την στιγμή κάτι ένιωσαν, ίσως γιατί τις έχει πρήξει η μάνα τους να βρουν κάποιον, ίσως γιατί ζηλεύουν όταν οι φίλες τους έχουν κάποιον ενώ οι ίδιες δεν έχουν (θα το δεις αυτό σε τίποτα καφέ-μπαρ, όπου όταν η μία βγάζει το κινητό της και γράφει, το βγάζει και η άλλη και αν τύχει να είσαι κοντά, θα δεις ότι δεν γράφει, απλά πατάει ότι να’ναι), ίσως επειδή είναι όμορφος και ήθελε να κάνει κάτι μαζί του, ίσως επειδή έφτασε η ώρα της να παντρευτεί, ίσως γιατί ήθελε να κάνει κάποιον άλλον να ζηλέψει. Ίσως και για πολλούς άλλους λόγους που δεν θα μπορέσει ποτέ η επιστήμη να καταλάβει.

Φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο τους «άλλους», τους άσχετους με το Pickup δηλαδή και δεν αφορά αυτούς που ασχολούνται με το παιχνίδι, ΟΚ; Ξέρω, ίσως να σας φανεί περίεργο που το γράφω αυτό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει (ξέρω, όλοι τα παρουσιάζουν όλα μέλι-γάλα, αλλά κάποιος πρέπει να τα γράφει και αυτά, έτσι για την ισορροπία του συστήματος και εδώ δεν είμαι για να το παίξω καλός, αλλά για να λέμε τα σύκα-σύκα κλπ).

Τι θέλω να πω; Ότι με το που κάποια γκόμενα σου «έκατσε», δεν σημαίνει ότι την κέρδισες με το σπαθί σου και απλά δεν ψάχνονταν για κάτι (γρήγορο ορισμένες φορές), ενώ επίσης δεν σημαίνει ότι δεν θα σου φύγει με τον επόμενο -που θεωρεί η ίδια- καλύτερο από εσένα. Και μην νομίζεις ότι επειδή κάποιος έχει σχέση με κάποια, δεν σημαίνει ότι αυτή δεν γουστάρει κάποιον άλλο, κάποιον που θεωρεί η ίδια «λαχείο» και που απλά δεν μπορεί να πιάσει, τουλάχιστον εκείνη την χρονική στιγμή. Εδώ «εξαφανίζονται» με Αλβανούς (θα έχεις ακούσει τις κατά καιρούς ειδήσεις) ή τις «παίρνουν» Πακιστανοί (από όλες τις πλευρές και οι οποίοι καμαρώνουν αργότερα), πιστεύεις εσύ ότι δεν ψάχνονται και απλά έτυχε η ΧΨ ρουτίνα και τις κέρδισε;

Να αναφέρω και ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι είσαι έξω για να χτυπήσεις κανένα γκομενάκι, είτε ασχολείσαι με το Pickup, είτε όχι. Έχεις προσεγγίσει 3-4 γυναίκες και δεν πήγε καλά, αλλά στην 5η έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και σου έδωσε το τηλέφωνο της (ή προχώρησε το θέμα επιτόπου). Μπορεί να χαίρεσαι που το σύστημα ΑΒΓ που κατέβασες από το διαδίκτυο «λειτούργησε» και να είσαι έτοιμος για να το κάνεις Field Report στο forum που σου το πρότεινε, αλλά σου έκατσε όντως επειδή εφάρμοσες την ΧΨ τεχνική του στυλ «Γίνε ο Caveman/Ζιγκολό/BadBoy/Pimp της καρδιάς της με 5 απλά βήματα» ή απλώς η τύπισσα ψάχνονταν εκείνη την στιγμή και απλά έτυχε την προσέγγισες την κατάλληλη στιγμή και έκατσε σε εσένα ο λαχνός (γιατί κακά τα ψέματα, αν η επιτυχία οφείλονταν στο γαμάτο σύστημα που εφάρμοσες πιο πριν, θα έπιανε και στις προηγούμενες 4 αν με πιάνεις τι θέλω να πω, αλλά θα αναλύσουμε περισσότερα σε επόμενο άρθρο).

Αν νομίζεις ότι οι γυναίκες είναι αυτά τα αθώα πλασματάκια που «δένονται» σε μια σχέση και μετά όταν την παρατάει ο άλλος, αυτές κλαίνε με μαύρο δάκρυ, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Όχι μόνο δεν «δένονται» με κάποιον πλέον (τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, ας είναι καλά και το διαδίκτυο που βοήθησε σε αυτό), αλλά συνήθως είναι και οι ίδιες που παρατάνε μια σχέση με το έτσι θέλω.

Θυμάμαι μάλιστα μια παντρεμένη που μου είπε ότι «θα κάνει στον άντρα της ένα παιδί» έτσι για να μην την πρήζει, ενώ μια άλλη μου είπε ότι θα παντρευτεί αυτόν που έχει «γιατί τον έχει πολλά χρόνια σε σχέση«. Οι προτάσεις στα εισαγωγικά είναι όπως ακριβώς ειπώθηκαν και έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον τρόπο που σκέφτονται πολλές γυναίκες. Μια άλλη φορά επίσης, μου είπε μια ότι οι γυναίκες μπορεί να νιώσουν κάτι εκείνη την στιγμή και να θέλουν να παντρευτούν κάποιον, αλλά όταν είναι συνεχώς μαζί του και τον βλέπουν ποιος πραγματικά είναι (μετάφραση: «το πόσο beta ήταν, αλλά δεν το πήρα χαμπάρι»), αρχίζουν να ξενερώνουν και μπορεί να τον βλέπουν το ίδιο με έναν… σκουπιδοτενεκέ.

men-women-after-break-up

Το άρθρο αυτό το προσθέτω με αφορμή μια έρευνα, όπου το 70% των γυναικών που ήταν είτε σε σχέση, είτε σε γάμο παραδέχτηκαν ότι γούσταραν κάποιον άλλο και όχι φυσικά τον λεγάμενο, αυτός είναι έτσι για τα μάτια του κόσμου (το τελευταίο δικό μου).

Σήμερα και με την βοήθεια του διαδικτύου (αλλά και των Beta-κάγκουρων-πέφτουλων), οι γυναίκες έχουν το πάνω χέρι στις περισσότερες σχέσεις, είτε το θέλουν μερικοί, είτε όχι. Πλέων δεν είναι οι «γυναικούλες» των ’50-60s, όπου αναγκαστικά θα καθίσουν στην σχέση τους, επειδή είτε ο κόσμος θα πει «πολλά», είτε επειδή δεν έχουν κάπου αλλού να ακουμπήσουν, είτε επειδή οι γονείς της δεν θα το δεχόταν κάτι τέτοιο είτε ακόμη επειδή σέβονταν τον γάμο.

Σήμερα για τις γυναίκες ο γάμος είναι μια μπίζνα όπου αν δεν τους κάτσει καλά, απλά αλλάζουν συνέταιρο (όχι όλες, αλλά είναι δυστυχώς πολλές). Και για τα παιδιά τους; «Εννιά ο μήνας«, συνήθως παρατάνε άντρα και παιδιά για να πάνε στον νέο γκόμενο. Και το αστείο είναι όταν θα χωρίσει κάποια, θα απαιτήσει και μέρος της περιουσίας. Θα έβαζα σαν παράδειγμα Ελληνίδες διάσημες που έπραξαν ακριβώς κατά αυτόν τον τρόπο, αλλά online μέσο είναι το blog, δεν θέλω να έχουμε μετά τίποτα «περίεργα».

Όταν είσαι σε σχέση και αρχίζει να φθείρεται, το καταλαβαίνεις εύκολα από την συμπεριφορά της και πρώτα από όλα, όταν αρχίσει να μειώνεται η συχνότητα του σεξ και αντικαθιστάτε από δικαιολογίες για να το αποφύγει. Εκεί πολύ απλά η τύπισσα έχει «κλείσει» που λέμε και δεν νιώθει κάτι το ιδιαίτερο.

Κλείνοντας να σας πω ότι δεν πρέπει να επαναπαύεται κάποιος επειδή έκανε με κάποια σχέση και να αρχίσει να δίνει το 120% του εαυτού του και του χρόνου του σε αυτήν. Ακόμη και αν είσαι του παιχνιδιού και γνωρίζεις από διάφορες τεχνικές σαγήνης, το ότι τα έφτιαξες δεν σημαίνει ότι πλέον είσαι εντάξει και δεν πρέπει να εφαρμόζεις τις τεχνικές αυτές, ότι δηλαδή μπορείς πλέον να ησυχάσεις και να επιστρέψεις στην AFC κατάσταση σου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να ξενερώσει, να σου πετάει σπόντες του στυλ «δεν είσαι πλέον όπως όταν σε γνώρισα» και άλλα παρόμοια, ενώ θα αρχίσει το ματάκι της να παίζει και αλλού.

Τρανό παράδειγμα ο Neil Strauss (Style), ο οποίος είχε αρραβωνιαστεί με μια και του την «έκανε», αλλά και ο Mystery (αυτός που τα ξεκίνησε όλα -σχεδόν), όπου είχε παντρευτεί και μάλιστα έκανε και παιδί και η γυναίκα του όχι μόνο τον παράτησε, αλλά του πήρε -όπως λένε οι κακές οι… κλώσες- και το σπίτι. Και αν αυτά έτυχαν στους κορυφαίους PUAs του κόσμου (έτσι τους βάπτισαν άλλοι), τότε φαντάσου στους «κοινούς».