Κάνε του… κεφαλιού σου

Όπως είχα πει και παλιότερα, κάπου κάπου θα αναφέρομαι σε άτομα που έχω γνωρίσει και θεώρησα ότι το έχουν με τις γυναίκες (alpha males κλπ), κυρίως για έμπνευση. Από τέτοια άτομα άρχισα να καταλαβαίνω πολλά για τις συναναστροφές και πιστεύω θα βοηθήσουν αρκετούς που δεν έχουν στην παρέα τους άτομα πεπειραμένα ώστε να μάθουν από αυτούς. Έτσι, ας δούμε άλλον έναν.

Ήμουν σε μια παρέα με έναν φίλο και wingman μου. Την εποχή εκείνη προσπαθούσαμε να βάλουμε σε μια τάξη το παιχνίδι μας, τον τρόπο συμπεριφοράς και το τι πιάνει σε μια συναναστροφή (αποκλειστικά κοινωνικού κύκλου) και τι όχι.
Άποψη μου ήταν να πηγαίνουμε σε παρέες και να παρατηρούμε αντιδράσεις των γυναικών, ώστε να καταλάβουμε τι μπορεί να μας κάνει να ξεχωρίζουμε από την αρχή. Αιτία αυτής της άποψης μου ήταν μια προσέγγιση που είχα κάνει παλιότερα, όπου οι γυναίκες της παρέας με κοίταξαν για λίγο και γύρισαν το κεφάλι προς την άλλη πλευρά, ψάχνοντας -πιθανών- για κάτι άλλο.

Η ιδέα «να κάνεις αυτό που εσύ θέλεις» μας ήταν γνωστή, αλλά δεν εφαρμόζονταν στην πράξη από εμάς. Όπως έχω ξαναπεί, πολλοί είναι αυτοί που ξέρουν το παιχνίδι, αλλά δεν μπορούν να πράξουν αυτά που ξέρουν.

Ήμασταν στην παρέα και μιλάγαμε, γελάγαμε και γενικά καμαρώναμε που τα πηγαίναμε τόσο καλά. Οι γκόμενες της παρέας σαφώς και θεωρούσαν ότι ήμασταν κάτι πιασάρικο, σαφώς και πολύ καλύτερο από την υπόλοιπη παρέα. Ξέραμε το φλερτ, το παιχνίδι γενικά, neg-ακια, τεχνικές κλπ που μας έδιναν ένα μικρό boost έναντι των υπολοίπων αντρών.
Κάποια στιγμή ήρθαν δύο ακόμη άτομα που περίμενε η υπόλοιπη παρέα, μικρότεροι ηλικιακά από εμάς. Ο ένας κλασικός beta, ο άλλος όχι. Με το που ήρθε, άρχισε την κουβέντα και οι γυναίκες (οι μισές από τις οποίες δεν τον ήξεραν, εκείνη την στιγμή τον γνώρισαν) άρχισαν να τον μιλάνε.
Παρατήρησα ότι ενώ άρχισε να μιλά για ψάρεμα, το έλεγε με τόσο πάθος που οι γυναίκες κρέμονταν από τα χείλη του. ΝΑΙ!!! Εμείς κάναμε τόσο κόπο να τις κάνουμε τα κρέμονται από τα δικά μας χείλη και ήρθε ένας τύπος, ο οποίος άρχισε να μιλά ΑΠΛΩΣ για ΨΑΡΕΜΑ και μας έκλεψε την παρέα.

Αυτό που θυμάμαι καλά ήταν το πόση εντύπωση μου έκανε ο τρόπος που μίλαγε ο τύπος. Μίλαγε με τόσο πάθος για το πως βάζει το καλάμι, πως τοποθετεί το δόλωμα και τα λοιπά και στην ουσία χειρίστηκε το frame της παρέας και μας έβαλε όλους στον δικό του κόσμο. Δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο εμφανισιακά, αλλά ήταν άνετος με τον κόσμο. Αυτό που πρόσεξα ήταν ότι έδινε την ίδια σημασία στις γυναίκες και στους άντρες της παρέας, δεν ξεχώριζε κάποια πολύ παραπάνω από κάποιους άλλους.

Αυτό έκανε τις γυναίκες να πέσουν στην παγίδα του. Άρχισαν να «ενδιαφέρονται» για το ψάρεμα και να τον ρωτάνε. Κάποια στιγμή άρχισαν και να τον φλερτάρουν.
Όπως μπορείς να καταλάβεις, ήμασταν δύο «κοινοτικοί», ψημένοι στο παιχνίδι και στον τρόπο «ψαρέματος» και την «φάγαμε» από έναν… ψαρά.

Έχεις διαβάσει το ότι καλό είναι να μιλάς με πάθος γι’αυτό που κάνεις; Ε, αυτός ο τυπάς ήταν το καλύτερο παράδειγμα όσων είχα διαβάσει μέχρι τότε. Και φαντάσου δεν τον ένοιαξε καν να αναπτύξει κάποια συζήτηση που θα ενδιέφερε τις γυναίκες, όπως πχ κάναμε εμείς εκείνη την στιγμή, αλλά έπιασε κουβέντα γι’αυτό που ο ίδιος έκανε και έβαλε τις γυναίκες στο δικό του κόσμο.

Τότε κατάλαβα το εξής. Ότι ακόμη και PUA να’σαι, στην ουσία προσπαθείς να κερδίσεις κάποια, παρότι συγχρόνως προσπαθείς να το παίξεις ότι είσαι cool και είσαι το βραβείο.
Πως να είσαι το βραβείο, όταν στην ουσία στο μυαλό σου «τρέχεις» χίλιες δυο ιστορίες για το τι να πεις και πως θα το πάρει, τι «opener» να χρησιμοποιήσεις και άλλα τόσα;
Ντύσιμο; Συμπεριφορά; Ιστορίες; Ότι και να κάνεις, στην ουσία προσπαθείς για την γυναίκα που θέλεις να πλησιάσεις/κερδίσεις.
Ο τύπος λοιπόν απλώς μίλαγε γι’αυτό που έκανε και το αποτέλεσμα ήταν οι γυναίκες πλέον να προσπαθούν να τον κερδίσουν, όχι το αντίθετο. Δεν τον ένοιαζε αν τις άρεσε το ψάρεμα, αν ξενέρωναν που θα άκουγαν «ψαράς» και φυσικά να βρει κοινή συζήτηση μαζί τους.

Περίμενε, έχει και άλλο. Δεν ήταν μόνον αυτό που έκανε ο τύπος, αλλά εκεί που η κουβέντα πήγαινε καλά (σε αυτόν και τις γυναίκες της παρέας) και θα περίμενες να άρχιζε και ο τύπος να φλερτάρει ή να μαθαίνει περισσότερα γι’αυτές κλπ, όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά ήπιε τον καφέ του και την έκανε για… ψάρεμα (ναι, ήμασταν σε παραλιακή καφετέρια) παραδίπλα από εκεί που καθόμασταν, λέγοντας μας απλώς «εμείς με τον φίλο μου πάμε για ψάρεμα, αν θέλετε ελάτε«. Το τι έγινε μετά δεν λέγεται. Πολλές από αυτές (που άρχισαν να… τσιμπάνε) ήθελαν να τελειώσουμε τον καφέ στα γρήγορα, να πληρώσουμε και να πάμε να δούμε τον τύπο που ψάρευε. Εν ολίγοις εμείς οι δυο PUA πλέον ΔΕΝ υπήρχαμε, υπήρχε μόνον αυτός.

Τότε έκανα ένα πείραμα, αφού πλέον το είχα παραδεχτεί ότι το παιχνίδι είχα χαθεί. Το να γυρίσεις το όλο παιχνίδι ήταν τρομακτικά δύσκολο και έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι ιδέες που είχα τότε στο μυαλό μου και απλώς περίμεναν στην «σειρά τους» για δοκιμή. Άρχιζα να παίζω ένα σεξουαλικό παιχνίδι με κάποια από αυτές που έβλεπα ότι τον γούσταραν. Σκοπός μου ήταν να καταλάβω αν το σεξουαλικό μπορεί να «παρεμβάλει» αυτό το κλείδωμα που έχει μια γυναίκα όταν νιώσει έλξη για κάποιον άλλο. Κάτι άρχιζα να καταφέρνω, αλλά όταν η μισή παρέα αποφάσισε να πάει στον ψαρά, την έκανε και η ίδια.
Τότε δεν το γνώριζα καλά το πρόστυχο/σεξουαλικό παιχνίδι, πιθανών σήμερα να το κατάφερνα διαφορετικά.

Με τον καιρό προσάρμοσα την συγκεκριμένη συμπεριφορά ως μέρος της νοοτροπίας μου και την βελτίωνα. Είχα βλέπεις ένα ατού που δεν το είχε ο παραπάνω τύπος, είχα την δυνατότητα να προσεγγίζω όποια γυναίκα ήθελα και να «παίζω». Με τον καιρό κατέληξα στα εξής:
-Μην χαλάς το πρόγραμμα σου για κάποια γυναίκα που δεν έχεις και κάτι ιδιαίτερο μαζί της. Για παράδειγμα, θες να πας γυμναστήριο και αυτήν σε πήρε για να πάτε για καφέ, μην το ακυρώσεις για να πας μαζί της, καλύτερα να πας μετά το γυμναστήριο.
-Έχεις κανονίσει με την παρέα σου να πάτε για ποτό; Μην τους κλάσεις επειδή αυτήν που γουστάρεις σε πήρε τηλέφωνο για να βγείτε, με την ελπίδα να την πηδήξεις (αν το έχεις σίγουρο ότι θα το κάνεις, κάνε το πιο μετά).
-Μην προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις για να σε αγαπήσει (εκτός αν είσαι «προικισμένος» από την φύση και θέλεις να το διαφημίσεις, εκεί θα την κερδίσεις στάνταρ). Το αντίθετο μάλιστα, θα εντυπωσιαστεί περισσότερο αν δεν προσπαθήσεις να την εντυπωσιάσεις.
-Μην είσαι δυστυχισμένος επειδή δεν έχεις κάποια γυναίκα. Παρέμεινε ευτυχισμένος.
-Μην επιτρέπεις σε καμία γυναίκα να’ναι η όλη σου η ζωή, όπου χωρίς αυτήν την γυναίκα η ζωή σου δεν έχει κανένα νόημα. Απλώς κάνε τις γυναίκες μέρος της ζωής σου και συνέχισε όπως ήσουν.