Τα keyboard Jockeys

Το πιο αποθαρρυντικό πράγμα στην κοινότητα των PUAs είναι να έρχεσαι αντιμέτωπος με τους λεγόμενους και ως «keyboard jockeys». Τι είναι όμως τα keyboard Jockeys;

Βασικά είναι όσοι διαβάζουν τα πάντα αλλά δεν εφαρμόζουν τίποτα από τι διαβάζουν ή εφαρμόζουν τα μισά και στην κοινότητα αυτήν είναι ένα κλασικό θέμα. Τα KJ είναι και τα πιο ενοχλητικά μέλη σε ένα forum, αφού εκφέρουν τις απόψεις τους σε κάποιο θέμα με βάση το τι έχουν διαβάσει και μάλιστα επιμένουν μέχρι να βαρεθεί ο άλλος ή να συμφωνήσει μαζί τους. Το κακό είναι ότι αν το KJ είναι παλιό/γνωστό μέλος, τότε θα λάβει την υποστήριξη των υπολοίπων, ιδιαίτερα των νέων και μη έμπειρων στο θέμα, αφού και αυτοί με την σειρά τους τα ίδια -θα- έχουν διαβάσει.

Πως ξεχωρίζουν όμως τα KJs;
-Έχουν διαβάσει αρκετά βιβλία και έχουν δει πολλά προϊόντα σε διαφορετικά θέματα (πχ indirect, direct κλπ), που σημαίνει ότι απλά διαβάζουν και δεν επικεντρώνονται απλά σε κάτι που τους ενδιαφέρει.

-Είναι αρκετά γνωστοί στο forum τους και με αρκετές δεκάδες posts στο ενεργητικό τους.

-Έχουν αναφέρει πολλές φορές την πρόταση «έχω αρκετή εμπιστοσύνη/αρκετό σεβασμό στο [τάδε PUA]«.

-Έχουν ξεκινήσει κάποια πρόταση με το «Ο [τάδε PUA] έχει πει το εξής«.

-Προσπαθούν να μάθουν τα πάντα προτού βγουν έξω να δοκιμάσουν κάτι.

-Έχουν πάει πάνω από μια φορά σε κάποιο bootcamp.

-Αρέσκονται στο να βγαίνουν με άλλους «συναδέλφους» απλώς για καφέ και κουβέντα, αντί για παιχνίδι/δοκιμές.

-Συμμετέχουν σε πάνω από 2 φόρουμ σχετικά με το θέμα αυτό.

Αν έχεις βρει αυτά τα σημάδια και επάνω σου, τότε είναι πολύ πιθανό να σπαταλάς περισσότερο χρόνο online παρά στο πεδίο. Δεν είναι κακό (δικαίωμα σου άλλωστε), αλλά μπορείς να το διορθώσεις. Το θέμα είναι να βρεις έναν τρόπο που ταιριάζει σε εσένα (πχ indirect, direct, Mode One κλπ) και να διαβάζεις αποκλειστικά γι’αυτό. Ωστόσο το διάβασμα απλώς δεν μπορεί να σε βοηθήσει ιδιαίτερα, αφού κάθε φορά θα «κολλάς» και σε κάτι άλλο, πχ «χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να μάθω και για το τάδε» ή «μου λείπουν οι γνώσεις για το τάδε» κλπ. Όλες οι απόψεις στα forums πλέον επικεντρόνονται γύρω από ένα θέμα, πως να είσαι ο «Alpha» και πως να φέρεσαι όπως γουστάρεις, καθώς επίσης και πως να μην σε νοιάζει η άποψη των υπολοίπων, ιδιαίτερα των γυναικών που σου αρέσουν. Με το να ξημεροβριαδιάζεις στα διάφορα forums, ώστε να μάθεις περισσότερα για αυτές τις απόψεις, οι οποίες αναμασιούνται ξανά και ξανά, μπορείς και να βγεις έξω και να τα κάνεις πράξη. Τόσο απλό είναι.