Με Σύριο είναι πιο καλά…

Παρότι δεν θέλω να γεμίζω το blog με επαναλαμβανόμενα άρθρα, θα κάνω μια παράβλεψη και θα προσθέσω ένα σχετικό με πρόσφατο άρθρο θέμα, όπου αφορά τους Σύριους και το παιχνίδι (και θα εξηγήσω γιατί το κάνω).

Πρόσφατα αν θυμάστε, είχα αναφέρει για μια τύπισσα που όχι μόνον έβγαλε από την φυλακή έναν Σύριο βιαστή, έφυγε και μαζί του παρατώντας τον άντρα της. Σε αυτό το άρθρο είχα πει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να το περιμένουμε και στην πατρίδα μας και ότι οι γυναίκες τους περιμένουν πως και πως (οι αμάμητες και καυλωμένες ίσως). Ορίστε λοιπόν που δεν άργησε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Βο(υ)λευτής του Σύριζα το «έριξε» στον χορό με τους πρόσφυγες...
Βο(υ)λευτής του Σύριζα το «έριξε» στον χορό με τους πρόσφυγες. Από την χαρά της…

Στο Facebook λοιπόν, αυτό το απόλυτο εργαλείο αποβλάκωσης (οκ, δεν είναι, sorry), οι γκόμενες αρχίζουν να μιλάνε για τους Σύριους και το πόσο «κουκλιά» είναι και μάλιστα δημόσια (έχει σημασία το δημόσια, θα πω παρακάτω). Προσέξτε και το «φασισταριά» στα σχόλια, είχα αναφέρει ότι δεν θα τολμάς να πεις τίποτα κακό στους μετανάστες σε λίγο καιρό, ειδικά αν είναι «κουκλιά».

a2-1

Όπως είπα και στο προηγούμενο άρθρο, πολλές γυναίκες καυλώνουν με τους μετανάστες, κυρίως για την brutal συμπεριφορά (ας μην το αναλύσω ξανά, είναι γνωστό), αλλά κάποιες μπορεί να μην θέλουν να κάνουν κάτι, ίσως επειδή -πιστεύω ότι- φοβούνται μην πουν τίποτα οι γνωστοί τους. Μα γι’αυτό είναι και οι celebrities, όπως πχ η Νίκη Βακάλη, που αναφέρει ότι έχει ερωτευτεί Σύριο (με τον οποίο μάλιστα «δεθήκανε» και πολύ, όπως η ίδια λέει), για να «σπρώξουν» όσες κωλώνουν να πουν ελεύθερα την άποψη τους ή κωλώνουν να ζήσουν τον έρωτα που ήρθε από μακριά. Αφού το λέει η ηθοποιός ότι το έκανε, γιατί να μην το κάνω και εγώ;

Ενώ η Δώρα Χρυσικού από την άλλη, το πήγε ένα βήμα πιο μακριά και φιλοξενεί στο σπίτι της δύο πρόσφυγες, τον 25χρονο Χασάν από τη Συρία και τον 19χρονο Ραμί από το Αφγανιστάν, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται ως εθελόντρια στην πέτρινη αποθήκη, στο λιμάνι του Πειραιά (για να βρει και άλλες άπορες ψυχές να φιλοξενήσει, φαίνεται).

Δεν πρόκειται για διαφήμιση ταινίας του Σειρηνάκη, αλλά για την Δώρα Χρυσικού και τους φιλοξενούμενους της....
Δεν πρόκειται για διαφήμιση ταινίας του Σειρηνάκη, αλλά για την Δώρα Χρυσικού και τους φιλοξενούμενους της. Η χαρά της δεν κρύβεται…

Τώρα οι κακές οι κλώσες θα αναρωτηθούν γιατί δεν πήρε μια οικογένεια να φιλοξενήσει και πήρε δύο μαντράχαλους ή γιατί δεν πήρε κάποιον Έλληνα άστεγο, αφού θέλει τόσο πολύ να βοηθήσει. Εντάξει μην τα ρωτάτε αυτά, μπορεί η γυναίκα να σκέφτηκε ότι τα παιδιά θα κάνουν φασαρία, ενώ οι 20αρηδες δεν βγάζουν κιχ και αντέχουν και για άλλες «δουλειές» (του σπιτιού, μην παρεξηγηθώ), ενώ από την άλλη ο Έλληνας άστεγος δεν είναι και τόσο τρέντι. Μα δύο ρε θηρίο; Και τόσο νέους; Για να «σκαβν» τους θες;

Αυτό είναι το μέλλον της Ευρώπης.
Αυτό είναι το μέλλον της Ευρώπης. Όσα δεν φτάνει ο Γερμανός, θα τα πηδάει ο Αφγανός…

Πριν λίγα χρόνια είχα γνωρίσει έναν Αφροαμερικανό (δεν ξέρω και πως να το γράψω, σήμερα οι άνθρωποι τσιμπάνε με το παραμικρό και θεωρούν τα πάντα σαν ρατσιστικά). Ενώ ήμασταν έξω για παιχνίδι, μια τύπισσα άφησε την παρέα της και τον πλησίασε με σκοπό να τον γνωρίσει. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι τον φλέρταρε ανοιχτά και χύμα, αδιαφορώντας για την παρέα της, αν κοιτούσε ή αν κοιτούσαν οι άλλοι, κυρίως επειδή όλοι καταλαβαίνουμε τι ήθελε από τον τύπο (once you go black κλπ).

Από τα παραπάνω λοιπόν, εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι την σημερινή γυναίκα δεν την απασχολούν τέτοιοι περιορισμοί, του στυλ «οι φίλες είναι εμπόδιο», «δεν θέλει να μιλήσει σε κάποιον άγνωστο μπροστά στην παρέα της, δήθεν να μην την πουν πουτάνα» κλπ. Όταν μια γυναίκα γουστάρει κάποιον, θα τον «πάρει», είτε αρέσει στην παρέα της, είτε όχι. Ακόμη και αν ντρέπεται τόσο πολύ, θα πάρει τον αριθμό του και αν είναι και καμία ζωηρή, θα κανονίσουν να βρεθούν και το ίδιο βράδυ ακόμη, όταν αφήσει τις φίλες της.

Μπορεί παλιότερα να υπήρχαν τρόποι και τεχνικές για το πως να κερδίσεις την παρέα της, όχι τόσο για να μην σε μπλοκάρουν (θα αναφερθώ και σε αυτό κάποια άλλη στιγμή), αλλά για να νιώσει η ίδια άνετη ότι δεν θα την κακό χαρακτηρίσουν μετά, αλλά σήμερα αυτό είναι κάτι που τελικά ισχύει σε -πολύ- μικρότερο βαθμό από όσο πιστεύαμε. Όταν έχει να κάνει με το σεξ ή την σχέση της, η σημερινή γυναίκα πολύ απλά χέστηκε για την γνώμη της παρέας της. Όλα τα άλλα, είναι απλά δικαιολογίες και παρηγοριά στους απορριφθέντες.