Μερικά πράγματα που θα σε απαλλάξουν από τους φόβους σου

Το να πλησιάσεις κάποια, είναι ίσως (ειδικά στην αρχή) το δυσκολότερο κομμάτι στο να γνωρίσεις κάποια και να αλλάξεις γενικά τον εαυτό σου.
Όπως επίσης και το να μην είσαι ντροπαλός με άλλους γύρω σου. Είναι δύσκολο να το προσπεράσεις και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, ώστε να πείσεις στον εγκέφαλο σου να αλλάξει «λογική». Δυστυχώς για εμάς, ο εγκέφαλος μας δεν είναι Η/Υ να βάζεις ένα πρόγραμμα και να αλλάζει άμεσα. Απαιτεί πολύ προσπάθεια.

Παρακάτω έχω μερικά tips που με βοήθησαν και φυσικά κάποια χρήσιμα αρχεία.

Αναπνοή. Η ικανότητα να είσαι χαλαρός είναι και το κλειδί όταν είσαι με γυναίκες. Να θυμάσαι να παίρνεις αργές και βαθιές ανάσες. Όταν πας να πλησιάσεις κάποια, πάρε όσο ποιο βαθιά ανάσα μπορείς, μέχρι που δεν πάει άλλο. Θα σε βοηθήσει να μην σε επηρεάσει ο φόβος σου (ξέρεις, αυτό το σφίξιμο που νιώθεις).

Περπάτα αργά. Εάν είσαι ανήσυχος, η καρδιά σου χτυπά γρηγορότερα και αυτό φαίνεται και στο σώμα σου, με τις κινήσεις σου. Έχω παρατηρήσει ότι αν περπατάς και γενικά κάνεις όλες σου τις κινήσεις αργά, αυτό θα σε χαλαρώσει.

Γράψε τις δικαιολογίες σου. Πήγαινε σε ένα μέρος και σκέψου ότι πας να πλησιάσεις μια που βλέπεις απέναντι σου. Αυτόματα θα σου έρθουν δικαιολογίες, όπως δεν θα της αρέσω, προτιμά όμορφους, δεν της αξίζω κλπ. Αυτές γράψτες κάπου και όταν είσαι σε ένα μέρος ήσυχα, προσπάθησε μια δικαιολογία την φορά να τις εξαλείψεις.

Βγες με έναν κολλητό σου. Μπορείς να βγεις με έναν κολλητό σου που δεν φοβάται να πλησιάσει. Έτσι, θα πάρεις θάρρος και θα πλησιάσεις και εσύ κάποια. Επίσης, κάτι που οι ειδικοί το αναφέρουν και ως «Leverage», είναι να βάλεις στοίχημα. Δηλαδή, να πεις τον φίλο σου ότι θα του δώσεις 100€ (δώστα του από την αρχή) και θα είναι δικά του αν δεν πας να μιλήσεις με χ γυναίκες κλπ. Είναι τεχνική από το NPL και είναι η αλλαγή των κανόνων που έχουμε στο μυαλό μας.

Ξεκίνα από το πρωί. Αν πας κάπου πχ σε ένα εμπορικό, ξεκίνα να μιλάς με κόσμο. Δεν εχει σημασία αν είναι άντρας ή γυναίκα, όμορφη ή όχι, αλλά καλό είναι να μιλάς με όσο περισσότερο κόσμο μπορείς. Ζήτα γνώμες για κάτι (από πελάτισσες, όχι υπαλλήλους), ρώτα για το χ μέρος κλπ. Το όλο νόημα είναι να πιέσεις τον εαυτό σου να μάθει ότι το να μιλά σε ξένους είναι φυσιολογικό.

Πήγαινε κοντά σε πανέμορφες γυναίκες. Ακόμη και αν δεν τις μιλήσεις. Απλώς πήγαινε και στάσου όσο το δυνατόν ποιο κοντά τους. Στην αρχή θα σε φοβίσει, αλλά με τον καιρό θα μάθεις. Ξέρω, ακούγεται γελοίο, αλλά δουλεύει.

Μην διαβάζεις άλλο! Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από την πραγματική εξάσκηση. Πήγαινε σε καταστήματα που πάνε και γυναίκες και ξεκίνα μίλα τες. Μπορείς να διαβάζεις όλη μέρα βιβλία για το πως κάνουν ποδήλατο, αλλά αν δεν το κάνεις μόνος σου και δεν πέσεις κάτω, δεν θα μάθεις ποτέ.

The 3 Second Rule. Σημαίνει ότι αν περιμένεις παραπάνω από 3″ να πλησιάσεις κάποια, τότε δεν πρόκειται να την πλησιάσεις ποτέ. Το μυαλό σου θα σε γεμίσει δικαιολογίες και θα σε κρατήσει πίσω. Εάν κάθεσαι απέναντι της και την κοιτάς, θα σε καταλάβει και θα σε αποφύγει, αν τελικά πας να την μιλήσεις μετά από ώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν την δεις και σε δει και έχουν περάσει τα 3″ δεν πρέπει να πας…

Άκου διάφορα χρήσιμα προϊόντα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω με τίτλο «ideaGasms.com – Moving Beyond Approach Anxiety And Other Fear-Based Emotions»

http://www.esnips.com//escentral/images/widgets/flash/esnips_player.swf

Και ένα άλλο με τίτλο «Richard Bandler – Overcoming Shyness»

http://s3.amazonaws.com/stlth/static/production/swf/audio_controller.swf