Μερικές αλήθειες σχετικά με την αυτό βελτίωση

Μιας και το συγκεκριμένο blog δίνει περισσότερο βάρος στην αυτό βελτίωση και το πως να γίνει κάποιος alpha male, παρά στο «τι ατάκα να πεις», έτσι θα πρέπει να αναφέρω και μερικές «πικρές» αλήθειες σχετικά με το θέμα alpha male και την αυτό βελτίωση.

1) Πολλοί δεν θα τα καταφέρουν, όσο και αν προσπαθούν
Δυστυχώς είναι αλήθεια, όσο και αν προσπαθούν να αναφέρουν το αντίθετο τα σχετικά με το θέμα προϊόντα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είμαστε καταρχάς όλοι ίδιοι. Διαφορετικές απόψεις, ιδέες και φυσικά περιβάλλον. Πιστεύω ότι το συγγενικό περιβάλλον είναι η κυριότερη αιτία που κάποιος δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά, καθώς επίσης και η θέληση του. Επίσης πολλοί δεν βλέπουν τα επιθυμητά αποτελέσματα γρήγορα και τα παρατάνε, αφού συνεχώς χτυπάνε σε ένα «τοίχο». Το περίεργο εδώ είναι ότι ιδέες και συμπεριφορά χρόνων προσπαθούν να τα σβήσουν με λίγα λεπτά ασκήσεων την ημέρα. Δεν γίνεται έτσι και φυσικά απαιτεί χρόνο οποιαδήποτε αλλαγή επάνω σου.

2) Κανείς δεν μπορεί να γίνει «ο καλύτερος» σε κάτι
Κανείς δεν μπορεί να είναι ο καλύτερος σε κάτι. Όσο και αν προσπαθεί, όσο και αν το θέλει, πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος που είναι καλύτερος, με περισσότερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση κλπ.

3) Σε πολλούς δεν θα αρέσει ο νέος σου εαυτός
Όπως έχω αναφέρει και παλιότερα, σε πολλούς δεν θα αρέσει ο νέος σου εαυτός. Αν αλλάξεις προς το καλύτερο, τότε πιθανών να ακούσεις από πολλούς ότι «είσαι ανάγωγος», «κάτι έχεις πάθει», «δεν είσαι ο εαυτός σου», «έχεις χαλάσει», «έχεις αποθρασυνθεί (ειδικά οι γυναίκες που σε θεωρούσαν «safe»)» και φυσικά δεν θα είναι άνετοι κοντά σου. Ειδικά οι φίλοι σου θα παρατηρήσουν οποιαδήποτε αλλαγή συμπεριφοράς επάνω σου και θα σου το πουν ή ακόμη χειρότερα θα σε κάνουν «πέρα». Έχω ξανά αναφέρει ότι τα άτομα που δεν θέλουν να αλλάξουν και θεωρούν ότι είναι εντάξει έτσι, είναι σαν «ζόμπι» και φυσικά θα θελήσουν να «κρατήσουν» πίσω όποιον άλλο προσπαθήσει να βελτιωθεί και να «ξεκολλήσει». Τελικά με τον καιρό κατάλαβα (ναι, τα έχω ζήσει και εγώ αυτά) ότι όσοι το κάνουν αυτό, το κάνουν 1ον)γιατί είσαι υπερβολικά άνετος γι’αυτούς, σε σημείο που δεν νιώθουν πλέον καλά κοντά σου και 2ον)γιατί ΔΕΝ μπορούν να σε χειραγωγήσουν, έχεις πλέον τις δικές σου απόψεις, που δεν αλλάζεις για χάριν της φιλίας σου ή να μην κάνεις τους άλλους να νιώθουν άσχημα, είσαι πλέον ανεξάρτητος και φυσικά άνετος με τις γυναίκες, κάτι που πολλοί δεν μπορούν να καταφέρουν.
Όσοι δεν μπορούν να αντέξουν την αλλαγή κάποιου, είναι αυτοί που δεν τους αρέσει αυτό και δεν τους αρέσει γιατί πλέον δεν μπορούν να το ελέγξουν, χειραγωγήσουν, να επωφεληθούν από αυτό ή να νιώθουν άνετα πλέον.
Ένας δυνατός άντρας, που έχει τις δικές του απόψεις, δεν αφήνει να του «πάρουν τον αέρα» και φυσικά έχει δυνατή εικόνα, από πολλούς μεταφράζεται σαν «ρεμάλι», ή τα παραπάνω που προανέφερα (αν δεν το κάνεις επίτηδες, δηλαδή φέρεσαι σαν «ρεμάλι» επίτηδες, μην αφήνεις τότε την γνώμη των άλλων να σε επηρεάσει). Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που θα τους αρέσει ο τρόπος σου και θα ακολουθούν τον «ηγέτη», το alpha male της παρέας τους, όταν νιώσουν ότι είσαι έτσι. Γιατί όπως και να δείχνουν πολλοί, η αλήθεια είναι ότι μπορεί στα φανερά κάποιοι να μην τους αρέσει αυτό, ωστόσο κρυφά ζηλεύουν και θαυμάζουν (ή και προσπαθούν να αντιγράψουν) την συμπεριφορά ενός alpha male.

4) Η αυτό βελτίωση είναι παγίδα
Δεν είναι και λίγοι αυτοί που τυχαίνει να διαβάσουν ένα βιβλίο ή ένα άρθρο για την αυτό βελτίωση και να αρχίσουν να το «φωνάζουν» στους γνωστούς τους, ότι βελτιώνονται, ότι θα γίνουν οι καλύτεροι, θα μπορούν να έχουν όποια θέλουν κλπ. Αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι ότι η ταμπέλα που έχουν επάνω τους από τους γύρω τους, θα παραμείνει για καιρό. Δηλαδή, δεν σημαίνει ότι αν πεις σε κάποιον «άλλαξα», θα σε πιστέψει και θα αρχίσει να σε συμπεριφέρεται και έτσι, με αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα κάποιος γνωστός του να θελήσει να «δοκιμάσει» αυτόν που φέρεται έτσι και επειδή δεν είναι ακόμη «χτισμένος», θα την πατήσει και θα μειωθεί σημαντικά.
Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που διαβάζουν για τους «αλήτες» και πως φέρονται (και γοητεύουν) τις γυναίκες και προσπαθούν να φερθούν το ίδιο. Τα άσχημα νέα είναι ότι αν κάποιος έχει πρόβλημα με το «εγώ» του και προσπαθήσει να βελτιωθεί, χωρίς να λύσει το πρόβλημα που τον απασχολεί, θα πρέπει να είναι προσεκτικός και να κρατάει την όποια «περίεργη» συμπεριφορά του υπό έλεγχο, γιατί με τον καιρό θα «ξεφύγει».

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε έναν χαλαρό, με αυτοπεποίθηση άντρα και σε έναν χυδαίο και προσβλητικό άντρα.
Ναι, η χυδαία και αλαζονική συμπεριφορά προκαλεί και γοητεύει τις γυναίκες, αλλά ένας alpha δεν φέρεται έτσι.
Ένα πραγματικό alpha male έχει τον εαυτό του υπό έλεγχο και δεν προσπαθεί να δειχτεί σε κανέναν. Έχει δυνατή και θετική εικόνα για τον εαυτό του και αρνείται να χειραγωγηθεί από κανένα, ωστόσο δεν το φωνάζει πουθενά και δεν καβαλάει το καλάμι. Επίσης τα alpha males δεν συζητάνε για τις γυναίκες που έχουν σχέση και δεν «διαφημίζουν» στον καθένα με ποια κάνανε σεξ, γιατί πάνω από όλα τις σέβονται, όπως σέβονται κάθε έναν που συναναστρέφονται.

Η γραμμή μεταξύ μιας χυδαίας συμπεριφοράς που γοητεύει τις γυναίκες με μια συμπεριφορά που ξενερώνει, είναι πολύ λεπτή και θέλει δοκιμές και λάθη για να μάθει κανείς μέχρι που μπορεί να φτάσει.

No man ever became great except through many and great mistakes. – William E. Gladstone