Μια διαφορετική άποψη για το Pickup

Ένας γνωστός (natural γυναικάς) μου είπε την δική του άποψη σχετικά με το όλο θέμα του Pickup.

Η άποψη του τυπά είναι στην παρακάτω παράθεση, όλα τα άλλα είναι δικές μου απόψεις. Επίσης με τον όρο Pickup αναφέρομαι στο γενικό στυλ «βγαίνω απανωτά και κάνω συνεχές πέσιμο για αυτοβελτίωση και πιθανή γνωριμία/σχέση«.

Προτού συνεχίσω, να κάνω μια μικρή απόκλιση και να πω ότι δέχομαι όλες τις απόψεις (και κριτικές), αρκεί να μην είναι επιθετικές αφού πιστεύω ότι είναι σωστό να ακούγονται όλες οι σκέψεις, αντίθετες και μη από τα πιστεύω του καθενός. Βέβαια δεν είναι παντού έτσι, κάτι που μπορεί να έχεις τύχει σε κάποιο forum ας πούμε, που πας να πεις την γνώμη σου και «μπαμ», σου χαρίζεται ένα ωραιότατο ban επειδή είπες την σκέψη σου, η οποία μπορεί να είναι αντίθετη από την άποψη των πολλών. Αυτά τα άτομα εκτός του ότι είναι κομπλεξικοί, πάσχουν και από οξεία μικροτσουτσουνίτιδα και συμπεριφέρονται έτσι ενώ με αυτήν την νοοτροπία δεν επιτρέπουν να ακουστούν και κάποιες άλλες σκέψεις που μπορεί να είναι και σωστές. Άλλωστε η δύναμη μιας κοινότητας δεν είναι απλώς στο να αναγράφει/μεταφράζει ο καθένας διάφορες θεωρίες, αλλά να μοιραζόμαστε σωστή και διαφορετική γνώση.

Επίσης (γιατί αν δεν παινέψεις το blog σου θα πέσει ο server να σε πλακώσει που λέγανε και οι σοφοί γέροντες στο χωριό μου), στο συγκεκριμένο blog δεν καλύπτω απόλυτα το Pickup. Προτού ξενερώσουν οι fan του PU και πατήσουν το «Χ» στον browser τους και αρχίσουν να Google-άρουν όρους όπως «Best Greek Pua Blogs«, να πω ότι αρχικά το blog ξεκίνησε για Pickup. Ωστόσο σύντομα κατάλαβα ότι δεν βγαίνει νόημα, ότι γνώριζα τόσα χρόνια (γιατί από μικρός ήμουν κοινωνικός) έρχονταν κόντρα με τις θεωρίες του PU και έτσι το άλλαξα και το συνέχισα με βάση τις δικές μου εμπειρίες. Θα μου πεις κανείς «μα ναι ρε φίλε, απλά τόσα χρόνια τα έκανες λάθος και ήρθε ο σοφός PUA να σε κάνει άνθρωπο«. Σωστός εν μέρη, αλλά να σε ρωτήσω κάτι, ποιος μου λέει ότι τα περισσότερα από αυτά ισχύουν κιόλας, ε; Σκέψου το και λίγο. Δηλαδή από το ξαφνικό διαβάσαμε περί «να μην κερνάς», «να μην στέλνεις λουλούδια», «να μην φέρεσαι έτσι», «να μιλάς έτσι» κλπ και πολλοί τα δεχτήκαμε χωρίς καν να αναρωτηθούμε αν ισχύουν.

Εδώ να πω ότι δεν κράζω όσους ασχολούνται με το PU, ούτε και σε κάποια συνάντηση μου με κάποιον δεν θα συζητήσω μαζί του κάτι που θέλει να μιλήσει σχετικά με κάποιον PUA ή κάποια θεωρία. Απλώς είμαι της άποψης ότι αν κάποιος θέλει να αυτοβελτιωθεί, θα πρέπει να κρατήσει κάποια (μικρή έστω) απόσταση από όλα αυτά τα περί PU (κάτι που θα αναλύσω καλύτερα στα επόμενα ποστ). Μαθαίνεις ναι, αλλά φανατίζεσαι. Και φανατίζεσαι λάθος. Δηλαδή σε ορισμένους είναι πιο εύκολη η μέθοδος του Mystery, φανατίζονται με αυτήν ή τους αρέσει το όλο θέμα «χύμα και στα ίσια», φανατίζονται με το Mode One κλπ, απορρίπτοντας κατά κάποιο τρόπο ότι άλλο υπάρχει.

Αλλά το περίεργο ξέρεις ποιο είναι;
-Ας πούμε ότι κάποιος γράφει ένα βιβλίο σχετικά με το να μιλάς χύμα στις γυναίκες. Στην παρουσίαση του, θα σου πει ότι οι γυναίκες λατρεύουν αυτόν τον τρόπο και δεν θέλουν το πολύ μπλα μπλα.
-Αν κάποιος γράψει ένα βιβλίο για την μέθοδο Mystery, θα σου πει ότι οι γυναίκες δεν γουστάρουν την χύμα προσέγγιση και θέλουν μια ανάλαφρη προσέγγιση.
-Αν κάποιος γράψει ένα βιβλίο για το NLP θα σου πει ότι θα πρέπει να κάνεις κάτι σαν μαγεία για να τις ρίξεις.
-Αν κάποιος γράψει ένα βιβλίο για την «σύνδεση» με τις γυναίκες, θα σου πει ότι οι γυναίκες δεν γουστάρουν να πάνε με κάποιον που δεν γνωρίζουν.
-Αν κάποιος γράψει ένα βιβλίο για το One night Stand, θα πει ότι οι γυναίκες γουστάρουν τις ξεπέτες, που δεν απαιτείται σχέση, ενώ (ουφ) αν κάποιος γράψει ένα βιβλίο με θέμα χαλαρές και ανάλαφρες συζητήσεις, θα πει ότι οι γυναίκες δεν γουστάρουν τις βαθιές συζητήσεις και τις αρέσει ο χαβαλές.
Όλα αυτά δεν είναι φαντασία, υπάρχουν τέτοια βιβλία κανονικά στο εμπόριο οπότε αν είσαι καινούριος και ψάχνεσαι, άντε βγάλε άκρη τώρα τι παίζει.
Μόνο να χρησιμοποιούμε κουκλάκια βουντού δεν μας έχουν προτείνει ακόμη.

Χμμ. Δεν είναι και άσχημ
Χμμ, δεν είναι και άσχημη ιδέα τελικά. «The Voodoo Method: How to succeed with women without leaving your house»…

Έτσι λοιπόν, η δική μου άποψη (και συμβουλή) είναι η όποια προσπάθεια αυτοβελτίωσης να περιλαμβάνει και συναναστροφές με άτομα που το έχουν στην φύση τους να ελκύουν γυναίκες, καθώς επίσης και άτομα που εμπνέουν εμπιστοσύνη ή βγάζουν μια αύρα τέλος πάντων που σέβονται οι άντρες και ερωτεύονται οι γυναίκες. Φυσικά σε προειδοποιώ δεν πρόκειται να σου λύσουν όλες τις απορίες σου (δεν ξέρουν ακριβώς τι κάνουν και ούτε πιστεύω οι περισσότεροι να γνωρίζουν περί alpha στυλ και συμπεριφορά), αλλά αν αποκτήσεις κάποια εμπειρία στο παιχνίδι θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις πως και τι κάνουν.

Ένα βράδυ (που’βρεχε), μπήκα σε ένα μαγαζί για να δω τι παίζει. Εκεί λοιπόν είδα δυο τσουλάκια (κυριολεκτικά, έκαναν «μπαμ» από πέρα), μια ψιλοκαλή και μια μπάζο (κλασική παρέα θα μου πεις) και αφού πήρα το πράσινο φως από το… μυαλό μου για την μία (μου λέει «πήγαινε», εγκρίνεται για καμάκι) τις πλησίασα. Με το που λέω «Hello Bitches» (ΟΚ, δεν είπα έτσι), η καλή έκανε την -γνωστή- έκφραση «φύγε, παίζει γκόμενος θα γίνει μαλακία«. Αυτήν την έκφραση δεν μπορώ να σου την μεταφέρω με λέξεις, την μαθαίνεις μέσα από τις προσεγγίσεις (οι οποίες περιλαμβάνουν και γκόμενο κοντά, οπότε προσοχή) και μάλιστα την έχω παρατηρήσει μόνο όταν ο γκόμενος είναι είτε νευρικός και μανουρατζής, είτε ζηλιάρης.

Ξαφνικά μου έρχεται ένας τύπος, ο οποίος έδειχνε πολύ μαγκιά και γενικά έδειχνε μεγάλο αλάνι και με ρωτάει τι τρέχει. Του είπα ότι ήθελα να την πέσω στην κοπέλα (του), αλλά επειδή δεν γνώριζα ότι συνοδεύεται θα την κάνω. Μου είπε να μείνω γιατί ήθελε να με γνωρίσει και αφού τα’παμε για λίγο (μάλιστα μου πρότεινε να την πέσω στο μπάζο, αλλά η απάντηση μου ήταν κάπως έτσι), ανταλλάξαμε τηλέφωνο για να βρεθούμε, αφού κάνει και αυτός κάτι παρόμοιο, αλλά μέσο PR (σε μαγαζιά πχ) και όχι από νυχτοπεσίματα και ήταν γενικά περίεργος για το όλο θέμα. Αφού βγήκαμε και μιλήσαμε, του είπα με λίγα λόγια τι κάνω και γενικά τι κάνουν άτομα από την κοινότητα.
Εδώ να πω ότι σπάνια αναφέρω σε τρίτους γενικά με το τι ασχολούμαι, αφού αν πεις σε κάποιον ότι ασχολείσαι με την αυτοβελτίωση, σε κοιτάζουν λίγο παράξενα, λες και τους είπες ότι κάνεις μαύρη μαγεία.

Voodoo Dolls
Κάθε φορά που λες σε κάποιον άσχετο ότι ασχολείσαι με την αυτοβελτίωση, νομίζει ότι είσαι κάπως έτσι…

Γέλασε και μου είπε «γι’αυτό βλέπω παρέες συνεχώς να την πέφτουν;» και συνέχισε:

Θεωρώ κάπως μαλακία την όλη φάση. Δηλαδή να βγαίνεις κάθε τόσο και να πηγαίνεις από την μια στην άλλη, με σκοπό να βελτιωθείς ή να μάθεις. Αντί να βγαίνει κανείς κάθε βράδυ, να πηγαίνει σε διαφορετικά μαγαζιά και να χαλάει ένα σωρό λεφτά και να μην γ@μάει στο τέλος, όπως έχω παρατηρήσει πολλά τέτοια ανώφελα πεσίματα, καλύτερα να δίνει μια φορά την εβδομάδα χρήματα σε ένα call girl και να μάθει περισσότερα στο σεξ, στην συμπεριφορά και να είναι και άνετος ακόμη περισσότερο με τις γυναίκες. Και δεν αναφέρομαι σε μπουρδέλο, αλλά σε call girl που μπορεί κανείς να βρει σε μια αγγελία. Έτσι ξεκίνησα και εγώ περίπου να μαθαίνω καλύτερα τις γυναίκες.

Αυτήν είναι η άποψη του λοιπόν. Αν το κοιτάξει κανείς, θα δει ότι έχει και κάποιο δίκιο ο άνθρωπος. Μπορεί να βοηθήσει κιόλας κάποιον σε τίποτα ανασφάλειες που μπορεί να έχει, όπως για παράδειγμα το ότι οι περισσότεροι άντρες κάποια στιγμή της ζωής τους πάσχουν από σεξουαλική ανασφάλεια, πράγμα που φαίνεται στις πράξεις τους, όπως πχ η αδυναμία στύσης ή διατήρησης της στύσης, η φοβία για το σεξ κλπ.
Επίσης οι συχνές συναναστροφές με γυμνές γυναίκες (πόσο μάλιστα το σεξ μαζί τους) αυξάνει κατά κάποιο τρόπο την άνεση ενός άντρα με τις γυναίκες, σε αντίθεση -ίσως- με τις συχνές (φοβισμένες) προσεγγίσεις και απορρίψεις. Εδώ να αναφέρω ότι οι συχνές πουτανοεπισκέψεις δεν κάνουν κάποιον Badboy ή σέξι… mofo και αυτό το έχω δει σε πολλά άτομα.

Και αφού μιλάμε για μια διαφορετική άποψη, ας συνεισφέρω και εγώ σε αυτήν με μια σκέψη που μου’ρθε όταν το άκουσα. Για παράδειγμα, αν κάποιος βγαίνει κάθε ημέρα για παιχνίδι (ειδικά στις αρχές οι περισσότεροι έτσι κάνουν) ας πούμε 3 ώρες περίπου. Αν δουλεύει κανείς αυτές τις ώρες αντί να «παίζει», ντελίβερι ας πούμε σε κάποιο ταχυφαγίο και παίρνει 3€/ώρα, έχει 9€ την ημέρα x 5 ημέρες = 45€ + τα ποτά στο nightgame πάμε κανένα 60άρι €; Βάλε μέσα αγορά κανενός βιβλίου (ή σχετικού DVD, μεταφορές σε συναντήσεις (aka ναύλα) κλπ, ανεβαίνει το κασέ. Οπότε αν κάποιος το δει και διαφορετικά, ίσως και να συμφωνήσει με την άποψη του τυπά. Εγώ να πω ότι απλώς μεταφέρω την άποψη, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτήν.

Πάντως πιστεύω ότι με τέτοιο τρόπο δεν καταπολεμά κάποιος τις φοβίες του, όπως την φοβία προσέγγισης, αφού μαθαίνει στα έτοιμα και φυσικά δεν είναι «έτοιμος» σε μια οποιαδήποτε συναναστροφή με κάποια γυναίκα, όπως πχ με κάποια που μπορεί να σου την συστήσουν άλλοι, αλλά μπορεί κάποιος να προτιμήσει τελικά αυτήν την προσέγγιση, αν δει πχ ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το κλασικό καμάκι.