Mystery, ένας Pickup Artist…

Παρακάτω ακολουθεί μια παρουσίαση της Mystery Method, με μια διαφορετική ματιά.

Σημειώστε ότι το άρθρο δεν είναι ακριβώς παρουσίαση, αλλά δείχνει μερικά γεγονότα με χιουμοριστικό τρόπο.

Περί…

Έπειτα από χρόνια προσπαθειών και λαθών, ο Mystery υποστηρίζει ότι κατάφερε και βρήκε το «κλειδί» για να ανοίγει τις πόρτες των γυναικών. Έτσι δημιούργησε την «Mystery Method» και μάλιστα έχει και δικό του τηλεοπτικό show.

Η μέθοδος του Mystery, από το φυλλάδιο οδηγιών που δίνεται στους μαθητές

Μερικά γεγονότα

  1. Το πραγματικό του όνομα είναι Erik James Horvat-Markovic. Ωστόσο χρησιμοποιεί σαν εναλλακτικό το Erik von Markovic, το οποίο και είναι ελαφρώς καλύτερο από το κανονικό του.
  2. Έγινε «όνομα» στην κοινότητα από τότε που τον ανέφερε στο βιβλίο «The Game,» ο Neil Strauss.
  3. Ο τίτλος του «Ο καλύτερος Pick-Up Artist στον κόσμο» ακούγεται το ίδιο με το «Ο καλύτερος πωλητής πλυντηρίων του μήνα».
  4. Παρουσιάσει το reality show του VH1 «The Pick-Up Artist»
  5. Έγραψε το βιβλίο «Mystery Method: How to Get Beautiful Women into Bed«
  6. Επίσης είναι και ταχυδακτυλουργός και έτσι ρίχνει τις γκόμενες (αλλά δεν το λέει στους «πελάτες» του).
  7. Οι παλιοί του συνεργάτες τον θάβουν και λένε ότι δεν κατάφερνε ποτέ τίποτα.

Μια ματιά στην μέθοδο

Θα σε κάνω να μαμάς εύκολα

Ο Mystery έγινε αρχικά γνωστός, όταν εμπορευόταν την μέθοδο του, πως να αποπλανεί κάποιος τις γυναίκες. Η μέθοδος του είναι μια διαδικασία βήμα-βήμα, όπου ονομάζεται Mystery Method. Εφαρμόζοντας κανείς την μέθοδο αυτή, άλλαξε την κλασική και πατροπαράδοτη έννοια του φλερτ, σε έναν συνδυασμό τεχνικών και κωδικών.

Η μέθοδος του Mystery βασίζεται στον γνωστό κώδικα της Konami (ή το αντίθετο;)

Ωστόσο δεν θα ήταν ιδιαίτερα γνωστός, αν ο φίλος του και συνεργάτης Neil Struass, δεν έγραφε το μυθιστόρημα The Game: Penetrating the Secret Society of Pick-up Artists.
Στο βιβλίο αυτό, αναφέρονται οι ζωές του Struass και του Mystery, από την σκοπιά του Struass, ο οποίος ακολουθούσε σαν σκυλάκι τον Mystery, περιμένοντας τον επόμενο «στόχο». Και επειδή ήταν πολύ καλός wingman, ο Mystery αποφάσισε να τον εντάξει στην κοινότητα, βαφτίζοντας τον «Style».

Αυτός είναι ο Style, ο μόνος σοβαρά ντυμένος στην κοινότητα

Τα πράγματα άρχισαν να μπαίνουν στο ρυθμό τους. Η κοινότητα άρχισε να μεγαλώνει και να «γεμίζει» pickup artists. Ο Mystery άρχισε να παραδίδει μαθήματα, χρεώνοντας ποσά κοντά στα 3.000$, όπου μπορούσε τον κάθε «beta» να τον μεταμορφώσει σε alpha male, περιτριγυρισμένο από γυναίκες. Επίσης άρχισε να «μεταμορφώνεται», φορώντας οτιδήποτε έβρισκε στον δρόμο του, γεννόντας μια νέα μόδα, γνωστή ως «Peacocking».

Πριν την νυχτερινή έξοδο

Κάπου εκεί, το κανάλι VH1 μυρίστηκε πως το μέλι είναι αρκετό για όλους και αποφάσισε να φτιάξει ένα reality με τίτλο The Pick-Up Artist και με παρουσιαστή την Ρούλα Κορομηλά τον Mystery, όπου 5-6 μαχαλόμαγκες «beta» τύποι θα δοκιμάζονταν και θα έμενε μόνο ένας στο τέλος.

Επιτέλους, κάπου που αναφέρεται ο όρος Pickup Artist και δεν υπάρχει μέσα και ο Mystery...

Το παιχνίδι

Με τον όρο παιχνίδι («game»), ο οποίος άρχισε να γίνεται μόδα από μια κοινότητα «παιχτών» στα μέσα της δεκαετίας του ’70, περιγράφουμε την ικανότητα κάποιου να ελκύει το αντίθετο φύλο. Αφού χρησιμοποιήθηκε στα «κρυφά», ο Style πήρε αυτόν τον όρο και τον ανέβασε επίπεδο, κάνοντας τον γνωστό στο ευρύ κοινό, γράφοντας το βιβλίο The Game: Penetrating the Secret Society of Pick-Up Artists.

Ποιος είπε ότι το peacocking δεν φέρνει αποτελέσματα;

Όσοι διάβασαν το βιβλίο, άρχισαν να εφαρμόζουν τις τεχνικές που περιέγραφε. Οι ορολογίες που μοιράζονταν μεταξύ των Pickup artists, επιτέλους έγιναν γνωστές σε όλο τον κόσμο και δεν διαφέρουν από τις ορολογίες των χρηστών online RPGs.
Έτσι ο Pickup artist έγινε PUA, το άτομο που δεν έχει εμπειρία έγινε AFC (ή average frustrated chump), το ανάποδο κοπλιμέντο έγινε «neg» και ο φίλος ή η παρέα κάποιου «wingman».

Wingman της χρονιάς

Επίσης, στο βιβλίο, αποκαλύπτονται και πολλά μυστικά. Ο Mystery έπρεπε να ελέγξει το ποίμνιο του, αφού οι εκ των έσω θέλησαν να βάλουν χέρι στην επιχείρηση του Mystery, την Mystery Method Company.
Έτσι άρχισαν οι διαμάχες και οι δικαστικές υποθέσεις, όπου τελικά ο Mystery έχασε την επωνυμία και ξεκίνησε νέα επιχείρηση, την Venusian Arts.

Ο Mystery άστεγος, έπειτα από τις πολλές δίκες.

The man, the Mystery, the Method

Στην μέθοδο του, ο Mystery προτείνει τους μελλον-Puas να ντύνονται με ότι βρίσκουν μπροστά τους, που κανείς άλλος δεν θα το φόραγε για να βγει έξω. Εισήγαγε τον όρο «peacock» (πικ-οκιά στην Ελληνική κοινότητα) ή σε απλά Ελληνικά «λάβε άμεση προσοχή από τους γύρω«.
Περίεργα ρούχα; Παράξενα χρώματα; Περίεργα καπέλα ή γυαλιά; Πειρατικές ή παλιές στολές του Halloween; Σίγουρα, τα πάντα είναι καλοδεχούμενα.

Ο Mystery ντυμένος πιόνι του σκάκι

Άπαξ και τραβήξεις την προσοχή, υπάρχει μια πολύπλοκη διαδικασία που πρέπει να την κάνεις σωστά για να συνεχίσεις. Υπάρχουν 3 επιπλέον συνιστώσες, η έλξη, η άνεση και η αποπλάνηση. Κάθε μια από αυτές, θα πρέπει να «σπάσει» σε 3 διαφορετικά βήματα, κάνοντας με λίγα λόγια την διαδικασία της αποπλάνησης να έχει 9 βήματα. 9 βήματα, ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο, αλλιώς θα πρέπει να ξανά αρχίσεις από την αρχή. Αυτή είναι η Mystery Method.

Μα κάνουν κάτι ερωτήσεις...

Η διαδικασία ξεκινά από την στιγμή που θα εντοπίσεις μια όμορφη κοπέλα. Πλησιάζεις την παρέα της, φορώντας ότι βρήκες και με ελάχιστη αυτοπεποίθηση καθώς και μια υποτυπώδη αξία, αφού θα την ανεβάσεις μετά και πηγαίνεις σε «έλξη», λέγοντας μια ιστορία που διάβασες και αποστήθισες καλά, στην… υπόλοιπη παρέα.

Το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσεις

Κατά την διάρκεια αυτή, θα πρέπει όχι μόνο να «γράφεις» αυτήν που θέλεις, αλλά κάπου κάπου να την κάνεις «σκουπίδι», «πετώντας» την τα γνωστά «negs». Ωστόσο, κάποια στιγμή θα «δεις» ότι αξίζει σαν άτομο και θα πας σε «άνεση», όπου θα πρέπει να την απομονώσεις από την παρέα της. Εκεί θα πρέπει να πας σε αποπλάνηση, για να ολοκληρώσεις το έργο σου. Μπορούμε να πούμε ότι το σύστημα είναι άψογο.

Το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει...

Αυτή η βήμα-βήμα διαδικασία, αρχικά δημιουργήθηκε από την πρώτη δουλειά του Mystery, αυτή του μάγου. Μάλιστα, οι κακές γλώσσες λένε ότι είναι αποτέλεσμα του ισχυρού κινήματος φεμινισμού που υπήρχε εκείνο τον καιρό στο Οντάριο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν σωστό να δώσει κανείς ~3000$ σε κάποιον «PUA».

Εφαρμόζοντας το peacocking

Η σειρά

Η σειρά, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της 2 seasons, μας δείχνει μερικούς που δεν τα πηγαίνουν καλά με τις γυναίκες, από παρθένους μέχρι και καρδιοχτυπημένους, να δέχονται συμβουλές από τους επαγγελματίες. Επειδή όμως είναι κανόνας της κοινότητας, έτσι και στο show θα πρέπει να υπάρχουν και τα ανάλογα ονόματα, όπως Spoon, Kosmo, Pradeep, Matador, J-Dog, Rian, και Joe. Αναρωτιέμαι στην επόμενη season, αν υπάρξει, τι ονόματα θα βρούνε.

Οικογενειακές στιγμές

Ωστόσο οι λέξεις δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την μαγεία της εικόνας, οπότε απολαύστε μερικά video που συνέλαβε το ποντίκι μου.

Και από που πήρε την όλη ιδέα ο Mystery:

[Μερικές φωτογραφίες και ιδέες του άρθρου είναι από το cracked.com]