Μήπως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι από τους Naturals;

Όταν ξεκινούσα να μάθω περισσότερα για το «παιχνίδι», κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο μόνο με τα βιβλία.Έπρεπε να το δω με τα μάτια μου (αναφέρομαι όταν δεν μπορούσα να κάνω άνοιγμα και διάβαζα απλώς).

Δεκάδες ερωτήσεις μου ερχόταν στο μυαλό. Όταν ασχολείσαι ή θέλεις να ασχοληθείς με το Pickup, ξεχνάς ότι ξέρεις και επικεντρώνεσαι στα νέα δεδομένα. Ξεχνάς τι γνώριζες, το πως «έριξες» κάποια παλιότερα και απλώς μαθαίνεις τα καινούρια πράγματα.

Έβλεπα μεν κάποια bootcamps σε DVDs, αλλά ήθελα και το «live».
Εδώ να αναφέρω ότι το live, το να παρακολουθήσεις δηλαδή κάποιο bootcamp (γίνονται και Ελλάδα τέτοια), πιθανών να έχει αποτέλεσμα, αλλά ίσως και να μην έχει και καθόλου.
Ωστόσο δεν ήθελα να κάνω Ελλάδα κάτι, ήθελα να πάω εξωτερικό αλλά το άφησα και άρχισα να κάνω παρέα με τυπάδες που ήταν από την φύση τους γυναικάδες (u know, τα …καλόπαιδα που αναφέρουν συνέχεια στα βιβλία).

Αν ρωτήσεις κάποιον που είναι από την φύση του γυναικάς (natural), θα σου πει:
-Να είσαι απλά χαλαρός και ο εαυτός σου
-Δεν ξέρω τι κάνω, απλά συμβαίνει
-Απλά πήγαινε και μίλα της
-Μην σκέφτεσαι υπερβολικά τι και πως
-Πες απλά το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι και άλλα πολλά.

Ωστόσο, ήθελα να μάθω περισσότερα, γιατί όπως είπα μου ερχόταν στο μυαλό δεκάδες ερωτήσεις. Τι κάνω, πως, πότε κλπ.

Έτσι, με την παρέα που έκανα μαζί τους, μάθαινα με τον καιρό πολλά. Πως τις φλερτάρουν (ναι, δεν είναι απλά μια ρουτίνα), πως τις αγγίζουν, τι τις λένε, πως τις το λένε, ο τόνος της φωνής τους, πως τις κοιτάζουν και άλλα πολλά, τα οποία τα «αποθήκευα» και με τον καιρό τα έκανα και εγώ.

Έτυχε, στην παρέα που έκανα να είναι και ένας, τον οποίο τον είχα «αρχηγό». Ήταν 27 τότε και κατάφερε και είχε γκόμενα μια από «καλόμπαρο», ~35χρ, η οποία ναι μεν είχε «κλείσει σπίτια» που λένε, δηλαδή δεν της γλίτωνες αν σε «έπιανε» στα χέρια της, αλλά σε αυτόν ήταν αρνάκι.
Τον παρακάλαγε να βγουν, του πλήρωνε κινητά και δώρα, τον πήγαινε ταξίδια κλπ. Και όλα αυτά τα έβλεπα, δεν ήταν ψέμα δηλαδή.
Μάλιστα θυμάμαι να του λέει ότι μπορούσε να έχει όποιον ήθελε, αλλά κάτι σε αυτόν την τράβαγε κάτι (όχι, ούτε ομορφιά, ούτε λεφτά. Ψιλό άσχημος είναι και κοντός, αν έχεις περιέργεια πως να ήταν). Με τον καιρό φυσικά έμαθα ότι ήταν ο τρόπος του.

Για να μην μακρηγορώ, το παραπάνω είχε γίνει πριν χρόνια. Έτυχε, ωστόσο, πριν μερικές εβδομάδες και ξανά βγήκαμε σαν παρέα.
Στην παρέα, έρχεται και ένας άλλος με μια φίλη του και μας την γνωρίζει.
Η φίλη του αυτήν ήταν «μούτρο». Αρχίζουμε να μιλάμε και η συζήτηση μας ήταν «στον αέρα», τίποτα προσωπικό.
Σε μια στιγμή «την γράφω» και μιλάω με τον φίλο της, που ήταν και δικός μου φίλος και είχαμε καιρό να τα πούμε. Αυτήν συνεχίζει να μιλά με τον «αρχηγό» φίλο μου. Ξαφνικά άρχισαν να ψιλομαλώνουν (ξέρεις, τις διαφωνίες τις φιλικές, χωρίς «γαμόσταυρα»). Κάποια στιγμή του έλεγε για τον χαρακτήρα του, το ότι δεν ξέρει να μιλάει, είναι ντροπαλός (!!) και έχει σαν άμυνα την επίθεση κλπ.
Επίσης, σε μια στιγμή του λέει «καμία σχέση με τον φίλο σου, είναι πολύ cool και μου αρέσει το στυλ του. Και εσύ έχεις καλό τρόπο, αλλά όταν τα βρίσκεις σκούρα, δεν ξέρεις να φέρεσαι».

Ψιλό έπαθα όταν το άκουσα. Όχι για το «cool», αλλά για τα υπόλοιπα.

Όταν το σκέφτηκα αργότερα, κατέληξα στο εξής:
Ναι, μπορούμε να γίνουμε ίσοι ή και καλύτεροι.
Σημ.: Με το εμείς, αναφέρομαι γενικά σε όσους ασχολούνται στην κοινότητα.

Με την λογική ότι ο natural παραμένει natural, δηλαδή αυτά που έμαθε με τον καιρό, τα κρατά με λίγη βελτίωση.
Εμείς από την πλευρά μας, μαθαίνουμε συνεχώς. Μιλάμε και με άλλους στο net, μαθαίνουμε τα λάθη μας, τους φόβους μας και με προσπάθειες βελτιωνόμαστε.
Εγώ πχ, όταν δοκίμαζα ένα πρόγραμμα αυτοπεποίθησης, μόνο τις πρώτες 5 ημέρες πλησίασα και μίλησα με περίπου 150 γυναίκες (30 γυναίκες που είχα τότε σαν πρόγραμμα για κάθε ημέρα x 5 ημέρες) πότε μόνες τους, πότε με άλλες, πότε με άλλους.

Οπότε, πιστεύω ότι μπορεί κανείς από το μηδέν, να γίνει πολύ καλύτερος από έναν μέσο natural.