Νέα χρονιά, νέα… μυαλά; Και λίγο μπλα-μπλα…

Νέο άρθρο για την νέα χρονιά (καλή Χρονιά btw) και παρότι και το συγκεκριμένο άρθρο ήθελα να το γράψω για μια είδηση αποκλειστικά, θα προσθέσω και κάποια θέματα επιπλέον (το γνωστό «όλα σε ένα νοικοκυρεμένα«, σαν την τράπεζα και εγώ [1], με την διαφορά ότι δεν σου πίνω το αίμα [2]).

Σημ.: Σε αυτό το άρθρο, μοιράζομαι και απόψεις τρίτων που μπορεί να θεωρηθούν ακραίες ή, σύμφωνα με την μόδα της εποχής, ρατσιστικές. Συνέχισε με δική σου ευθύνη.

Η είδηση αυτήν αφορά την αυτοκτονία ενός 24χρονου στην Λάρισα [3], η οποία αποδίδεται σε ερωτική απογοήτευση, αφού χώρισε λίγες ημέρες πριν το συμβάν. Ο 24χρονος ήταν μάλιστα αλβανικής καταγωγής και το αναφέρω αυτό γιατί οι Αλβανοί συνήθως είναι πιο σκληροί σε τέτοια θέματα.

Τέτοιου είδους ειδήσεις δεν είναι σπάνιες. Ένας 42χρονος στην Κρήτη [4], ένας 25χρονος πάλι στην Κρήτη [5], ένας 19χρονος στην Κόρινθο [6], ένας 20χρονος στην Μυτιλήνη [7], ένας 17χρονος στην Ηγουμενίτσα [8], είναι μερικές μόνο από τις ειδήσεις που έχουν να κάνουν με κάποιον νεαρό που δεν άντεξε την ερωτική απογοήτευση και θεώρησε ότι δεν έχει αξία πλέον η ζωή του χωρίς την κοπέλα που αγάπησε, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι «πνίγονται» στο αλκοόλ για να ξεπεράσουν ένα χωρισμό ή μια απόρριψη. Ενημερωτικά και σύμφωνα με έρευνα, κάτι τέτοιο φέρνει αντίθετα αποτελέσματα [9].

Παλικάρια, μια συμβουλή. Καμία γυναίκα δεν αξίζει τόσο, ώστε να κάνετε κακό στον εαυτό σας γι’αυτήν. Καμία γυναίκα, όσο καλή και να είναι, όσο καλά και να σας φέρεται, δεν είναι αναντικατάστατη.

Για μια καλή -για εσάς- γυναίκα που σας αφήνει ή δεν σας θέλει, υπάρχουν 10 καλύτερες παρακάτω. Ξέρω άτομα που παλεύουν για να κρατήσουν την σχέση τους «ζωντανή», «καταπίνοντας» όλα τα τερτίπια της κοπέλας τους, με τον φόβο ότι αν τους αφήσει δεν θα μπορέσουν να βρουν άλλη γυναίκα.

Γυναίκα δεν βρίσκει αυτός που δεν ψάχνει και αυτός που δεν αλλάζει συνήθειες και χαρακτήρα. Και αν έγινε πατέρας ο πιο άσχημος άντρας στον κόσμο [10], τότε υπάρχει ελπίδα για όλους όσους θεωρούν ότι δεν είναι όμορφοι αρκετά, για να τους θέλει μια γυναίκα.

Απελευθέρωνες πλέον, λένε τα πράγματα με το όνομα τους…

Και ναι, οι γυναίκες αναγνωρίζουν αυτόν τον φόβο που έχει κάποιος «αδύναμος» εσωτερικά άντρας και καταλαβαίνουν την δύναμη και την αξία που έχουν στην σχέση και αυτό τις δίνει το δικαίωμα να κάνουν ότι θελήσουν, ακόμη και να σε πατήσουν κάτω σαν κατσαρίδα, χωρίς να νοιαστούν ελάχιστα για τα συναισθήματα σου, κάνοντας το κέφι τους και τον χαβαλέ τους ελεύθερες, αφού ξέρουν ότι η σχέση τους είναι σκυλάκι που δεν γαβγίσει.

Απαιτούν, επειδή γνωρίζουν τι απελπισμένοι υπάρχουν ίσως (?)
Απαιτούν, επειδή γνωρίζουν τι απελπισμένοι υπάρχουν ίσως (?)

Πλέον ο χωρισμός δεν είναι τίποτα, γιατί ο γάμος δεν είναι τίποτα. Μπορεί να γνωρίζεις μεγαλύτερα ζευγάρια που ζουν ευτυχισμένα ή να ζηλεύεις την ευτυχία ζευγαριών παλιότερων γενιών, αλλά σήμερα δεν είναι έτσι, γιατί βλέπεις δεν υπάρχει σε όλα τα ζευγάρια αγάπη, αλλά κάποιο είδος ανάγκης να είναι μαζί.

Αυτές οι εικόνες στο μέλλον θα σπανίζουν, είτε λόγω προβληματικών σχέσεων, είτε επειδή τα ζευγάρια θα είναι του ίδιου φύλου...
Αυτές οι εικόνες στο μέλλον θα σπανίζουν, είτε λόγω προβληματικών σχέσεων, είτε επειδή τα ζευγάρια θα είναι του ίδιου φύλου…

Ειδικά τώρα που οι νέες γυναίκες είναι απελευθερωμένες και ανεξάρτητες, όπου μεγαλώνουν σε μια κοινωνία που συχαίνεται κάθε τι αρρενωπό και «πιέζει» τα αρσενικά να μπουν σε μια κατάσταση μαλθακότητας και θηλυπρέπειας, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να είναι πιο δυναμικές και να κυριαρχούν στην σχέση τους.

pajamaboy

Αν διαβάζεις συχνά το blog, θα θυμάσαι που είχα αναφέρει ότι ο γάμος σήμερα είναι ένα είδος «μπίζνας», όπου τα ζευγάρια παντρεύονται (συνήθως) για έναν κοινό σκοπό, να κάνουν παιδιά και να μπουν έτσι στο κλαμπ των παντρεμένων, ησυχάζοντας από την πίεση των γονιών και φίλων. Και σίγουρα θα διαβάζεις συνεχώς ειδήσεις για χωρισμούς επωνύμων ζευγαριών, πράγμα που πιστοποιεί την συγκεκριμένη άποψη.

Που σημαίνει λοιπόν, για να μην μακρηγορώ. Σε καμία γυναίκα δεν πρέπει να δώσεις τον εαυτό σου και σε καμία δεν μπορείς να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη, εκτός αν είναι γυναίκα διαφορετικής κουλτούρας που σέβεται τον άντρα, τον γάμο και τις αξίες μιας σχέσης, αν φυσικά σε ενδιαφέρει να παντρευτείς την πρώτη που θα βρεις ή αν σε ενδιαφέρει να κάνεις μια σοβαρή σχέση.

Αν σε χώρισε ή αν δεν σε θέλει, έχει καλός. ΕΣΥ είσαι πιο πολύτιμος από κάθε γυναίκα που θα γνωρίσεις και δεν πρέπει στιγμή να της δείξεις ότι μπορεί να σε έχει ή μπορεί να σε κάνει ότι θέλει, βάζοντας στην μέση τον χωρισμό ή την έλλειψη σεξ. Στα πρώτα σημάδια μιας τέτοιας συμπεριφοράς, στείλε την από εκεί που ήρθε και σίγουρα θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Συνέχεια: Γυναίκες μόνες

Είχα αναφέρει σε παλιότερο άρθρο για τις γυναίκες που επιλέγουν να είναι μόνες, εκτός αν βρουν κάποιον άντρα που να είναι ότι καλύτερο γίνεται, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν, θα δεις να επιβεβαιώνονται κάποια από αυτά που γράφω και αναφέρομαι σε ένα άρθρο από το tlife [11], το οποίο το γράφει γυναίκα και με τίτλο «Γιατί υπάρχουν τόσες γυναίκες μόνες; Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι άντρες…«. Παραθέτω μερικά αποσπάσματα παρακάτω:

Τα μηνύματα μοναξιάς που έρχονται στο TLIFE είναι πολλά. Γυναίκες μόνες. Κορίτσια μόνα. Φυσικά και φταίει η εποχή και η αποξένωση. Φυσικά και φταίει η αντρική συμπεριφορά. Ποτέ όμως δεν φταίει μόνο ένας.

Σήμερα βλέπουμε τη γυναίκα πιο δυναμική από ποτέ, αναλαμβάνει όλο και περισσότερους ρόλους, είναι οικονομικά ανεξάρτητη, αυτόνομη, συχνά βλέπουμε να διοχετεύει το δυναμισμό της στην επαγελματική της δραστηριότητα και να κάνει καριέρα.

Οι γυναίκες σήμερα παντρεύονται μεγαλύτερες, σε ένα μέσο όρο ηλικίας 30 – 35 ετών. Χωρίζουν πιο εύκολα. Αποφασίζουν να μεγαλώσουν πολλές φορές μόνες τα παιδιά τους ή ακόμη αποφεύγουν να μπούνε σε μια σχέση αν δεν πληρεί «βασικές προϋποθέσεις».

Είναι σαφές ότι έχουμε γίνει πολύ επιλεκτικές. Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Τα θέλουμε όλα ή τίποτα. Δεν συμβιβαζόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Σύγχρονες αμαζόνες με φόρα…

Οι άντρες έχουν τρομάξει. Αλλά κι εκείνους τους λίγους που ακόμα τολμούν τους έχουμε ευνουχίσει, λένε. Πήραν τα μυαλά μας αέρα, λένε και για αυτό είμαστε μόνες.

Οι άντρες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να φλερτάρουν, πολλές φορές τρομάζουν με τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες μίας γυναίκας και ακόμη και όταν ξεκινούν οι σχέσεις πολλές φορές καταλήγουν σε ένα παιχνίδι ανταγωνισμού και ισχύος.

Συνέχεια – Η τραγωδία της Ευρώπης: Πολύ Μέρκελ, λίγος ανδρισμός.

Αν θυμάσαι, έχω αναφερθεί πολλές φορές στο ότι τα αρσενικά εξαφανίζονται από την κοινωνία, γρηγορότερα από τι εξαφανίζεται μια πίτσα σε μια πεινασμένη παρέα, ενώ έχω αναφερθεί και στην «λατρεία» των γυναικών για τις ορδές «προσφύγων» και μεταναστών (ξέρεις ποιους λέω, αυτούς που η κοινωνία «πονάει» και «νοιάζεται», την στιγμή που αδιαφορεί για τους δικούς της άστεγους και πεινασμένους [12]).

Πρόσφατα είχα αναφερθεί και για το ότι οι άντρες παύουν να είναι τα αρσενικά που ήταν κάποτε και γίνονται απλώς τα καλά παιδιά που κάθονται στο σπίτι, με μόνο τους σκοπό να βρουν μια κοπέλα ώστε να κάνουν κυρίως παρέα και όταν νιώσουν την ανάγκη, να κάνουν και λίγο σεξ.

Ενδιαφέρον έχει ένα άρθρο με τίτλο «Europe’s tragedy: Too much Angela Merkel, too little masculinity» [13], της Iben Thranholm του Russia Today, το οποίο θα αναλύσω (δείτε επίσης και ένα σχετικό video από το άρθρο παρακάτω).

Στο άρθρο του RT τονίζει ότι σύμφωνα με έρευνα, ο αριθμός των νέων αντρών που θέλει να παντρευτεί -στην Αμερική, έχει πέσει στο μικρότερο επίπεδο που έχει ποτέ καταγραφεί.

Το ίδιο άρθρο επίσης αναφέρεται στην Αμερικανίδα συγγραφέα Suzanne Venker, η οποία ισχυρίζεται ότι η κυρίαρχη πολιτιστική επιρροή του φεμινισμού είναι η αιτία για αυτό. Η Suzanne αναφέρει ότι οι άνδρες εξηγούν την έλλειψη επιθυμίας να παντρευτούν με την αιτιολογία ότι «οι γυναίκες δεν είναι πλέον γυναίκες», ενώ ο φεμινισμός έχει προγραμματίσει τις γυναίκες να βλέπουν τους άνδρες ως εχθρό.

fem_journalist_thinks_men_should_be_shot

Ως αποτέλεσμα, αναφέρει η Suzanne, οι άντρες έχουν γίνει περιττοί στην μεταμοντέρνα δυτική κουλτούρα. Οι γυναίκες δεν χρειάζονται πια τον άνδρα ως πάροχο, προστάτη ή πατέρα των παιδιών τους. Ένας ανώνυμος δωρητής σπέρματος μπορεί να κάνει τη δουλειά του δημιουργώντας ένα μωρό, αν μια γυναίκα το επιθυμεί.

Την στιγμή που συνειδητοποιείς ότι αν την ακουμπήσεις, θα πέσει το σύστημα να σε «φάει» και κάνεις τουμπεκί… (άκου και την κότα στο τέλος που τους την λέει επειδή τα βάζουν με γυναίκες, την στιγμή που τους έχουν σύρει τα εξ αμάξης οι άλλες οι κάργιες)

Στο video του άρθρου τώρα (δείτε ποιοι διαδηλώνουν στην Ολλανδία για τις σεξουαλικές επιθέσεις των «προσφύγων» και… κλάψτε ελεύθερα για την κατάντια της κοινωνίας μας και τα πρότυπα τους), η Iben εξηγεί ότι στην κοινωνίας μας οι άντρες φέρονται σαν γυναίκες. Η ειρωνεία; Στο video η Iben δείχνει πιο αντράκι από τους περισσοτέρους «άντρες» που εμφανίζονται σε αυτό…

Οι «πρόσφυγες» λοιπόν, όπως αναφέρει η Iben, έρχονται από κοινωνίες που σέβονται μόνο τα ισχυρά άτομα (και δυστυχώς, δεν έχουμε τέτοια άτομα σήμερα μάστορα, sorry, το μαγαζί κατέβασε ρολά) και δεν σέβονται καθόλου τις γυναίκες. Από την άλλη, οι γυναίκες σέβονται αυτού του είδους τους άντρες. Καλό;

Όλοι μαζί, μια ωραία παρέα, με άτομα που σέβονται τα μέρη που -με το έτσι θέλω- πάνε. Το μέλλον προβλέπεται πολύ όμορφο, ειρηνικό και υπέροχο, γεμάτο αγάπη και καλοσύνη, με τους «πολιτισμένους» να υπερασπίζονται τους αλλοδαπούς, φωνάζοντας ρατσιστή όποιον πει κάτι αντίθετο και τους αλλοδαπούς να γ@μάνε και να δέρνουνε ελεύθερα [14]. Και επειδή ο Ευρωπαίος πλέον κάνει 1-2 παιδιά, ενώ αυτοί κάνουν μπόλικα, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα γίνουμε εμείς μειονότητα στα εδάφη μας…

Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα, όπως αναφέρει η Iben, γιατί δεν έχουμε τα αρσενικά τα οποία θα πολεμήσουν όταν θα χρειαστεί. Βλέπεις, οι Ευρωπαίες -και όχι μόνον- γυναίκες μεγαλώνουν τα αγόρια τους κάπως σαν να καμαρώνουν όταν αυτά φέρονται σαν γυναίκες, με την δικαιολογία περί ελευθερίας της επιλογής και άλλων τέτοιων παπαριών, ενώ μόδα έχουν γίνει πλέον οι «άφυλοι» ή τα παραπάνω από δύο φύλα.

Όλα είναι αγόρια, btw...
Όλα είναι αγόρια, btw…

Σήμερα στο σύνολο τους οι άντρες έχουν χάσει την αρρενωπότητα τους, είτε γιατί μεγαλώνοντας δεν είχαν τα κατάλληλα πρότυπα να διδαχτούν, είτε γιατί η μητέρα τους ήταν το ισχυρό άτομο στο σπίτι και τους επέβαλε τις δικές της απόψεις, είτε γιατί το σύστημα τους δίδαξε έτσι, είτε γιατί η διατροφή μας περιέχει τόση χημεία, που έχει αυξήσει τις θηλυκές ορμόνες στους άντρες. Και το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άντρες θα περάσουν με την σειρά τους τα θηλυπρεπή και μαλθακά πρότυπα τους και στα δικά τους παιδιά.

Και το πιο σοβαρό πρόβλημα; Ότι η κοινωνία μας, καθώς και οι πολιτικοί (οι οποίοι είναι «soft», σύμφωνα με την Iben), επιτρέπουν ή και σπρώχνουν τα πράγματα προς αυτό το σημείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος σήμερα να υψώσει κεφάλι, να πει ελεύθερα την άποψη του, αν η γνώμη του δεν συμβαδίζει με την άποψη των πολλών. Και έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, σε μερικά χρόνια από τώρα όχι μόνο θα φοβάσαι να πεις την άποψη σου ελεύθερα, αλλά θα κάνεις πράγματα απλά επειδή είναι αυτό που κάνουν/λένε/συμφωνούνε οι πολλοί.

cfeeli4wqaafrsw

Συνέχεια

Πολλοί που διαβάσατε το συγκεκριμένο άρθρο, όπου αναφερόμουν ότι βοήθησα ένα παλικάρι να ξεπεράσει την ντροπή και φοβία του για τις γυναίκες, με ρωτήσατε πληροφορίες σχετικά με της «ασκήσεις» που του έβαζα να κάνει.

Θα πρέπει να σας πω (και δεν το ανέφερα στο άρθρο από λάθος μου), ότι δεν είμαι φαν της «μια για όλους τεχνικής«, αφού κανείς δεν είναι ίδιος και δεν έχει τα ίδια θέματα και κολλήματα. Στο ερώτημα σας λοιπόν, το παλικάρι το βοήθησα με ψυχολογικές ασκήσεις αρχικά, έπειτα με ειδικά για αυτόν ηχητικά αρχεία που στόχευαν στις φοβίες του, καθώς επίσης και με «αποστολές» στο πεδίο, όπου του έβαζα να κάνει πράγματα που έκρινα ότι μπορούν να «χτυπήσουν» τα προβλήματα που είχε στην ρίζα τους.

Για εμένα δεν έχει σημασία το «προσέγγισε 500 γυναίκες σε ένα βράδυ για να νικήσεις την φοβία σου«, καθώς δεν πρόκειται ποτέ να την νικήσεις έτσι, απλά θα είσαι πιο άνετος όταν προσεγγίζεις από πριν.

Για εμένα σημασία έχει να νικήσει κάποιος την -όποια- φοβία του, ακόμη και με 5 προσεγγίσεις, σε βαθμό που δεν θα μπορεί να ξανά εμφανιστεί. Γι’αυτό καμιά φορά γράφω αρνητικά για απόψεις του στυλ «δεν ήσουν σε state«, «πρέπει να προσεγγίσεις περισσότερες γυναίκες» κλπ, αφού, για εμένα πάντα, αν έχεις φτιάξει το inner game σου, θα -πρέπει να- είσαι πάντα έτοιμος σαν να το είχες έμφυτο.

Κάθε άτομο είναι ξεχωριστό, έχει τις δικές του ανασφάλειες και φοβίες, δεν μπορώ από το internet να δώσω οδηγίες σε κάποιον που δεν γνωρίζω, για ψυχολογικά θέματα. Για να μπορέσω να βοηθήσω κάποιον, θα πρέπει αρχικά να μιλήσω μαζί του (πχ σε κάποιον καφέ), να μου πει τι θέλει να κάνει, που πιστεύει ότι κολλάει, να τον δω εν δράση πως μιλάει, που κολλάει κλπ και μετά να βρούμε λύσεις.

Αυτά τα bootcamps του μισάωρου, όπου υπάρχει η λογική «συμβουλές για όλους», εμένα δεν με βρίσκουν σύμφωνο ότι μπορούν να κάνουν το παραμικρό επάνω σας. Αν ήταν έτσι εύκολο, θα έκλειναν οι ψυχολόγοι και θα αρκούσε ένα 2ωρο video στο YT για να θεραπεύσει κάθε ψυχολογικό μας θέμα.

Κλείνοντας

Κλείνοντας να σας πω ότι άρθρα θα ανεβάζω αραιά, λόγω έλλειψης χρόνου. Μπορείτε να ακολουθήσετε το blog, είτε από την σελίδα στο FB, είτε από το πεδίο δεξιά και να ενημερώνεστε όταν προσθέτω κάτι.