Το Netflix αρνείται να προβάλει την ταινία ‘The Red Pill’

Το Netflix, η γνωστή υπηρεσία streaming ταινιών και σειρών, πρόσφατα αρνήθηκε να προβάλει την ταινία-ντοκιμαντέρ ‘The Red Pill’, η οποία έχει να κάνει με τα δικαιώματα των αντρών.

Ναι, τα δικαιώματα των αντρών, τα οποία καταπατούνται πιο γρήγορα και από τα δάση μας (ή τα εργασιακά δικαιώματα μας και εδώ δεν ξέρω αν πρέπει γελάμε ή να κλαίμε). Και αν διαβάζεις τακτικά το blog και δεν ήρθες εδώ μέσο κάποιας μηχανής αναζήτησης, θα θυμάσαι που έχω γράψει παλιότερα ότι σε λίγα χρόνια, το να λες με υπερηφάνεια ότι είσαι λευκός και άντρας, θα σε βάζει σε ένα κυνήγι παρόμοιο με αυτό των μαγισσών του 1500 [1].

Το ‘The Red Pill’ (στο εξής RP) είναι ένα ντοκιμαντέρ που ασχολείται όπως είπα με τα δικαιώματα των αντρών αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άντρες, όπως για παράδειγμα αυτοκτονίες, επικίνδυνες εργασίες, ψευδές κατηγορίες βιασμού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άντρες όταν χωρίζουν (παιδιά, διατροφή κλπ), ανισότητες, μίσος κατά των αντρών κ.α. [2].

Το Netflix ωστόσο αρνήθηκε να προβάλει την ταινία για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους και σίγουρα είναι μια απόφαση μυστήριο. Και μαζί με το Netflix και άλλα θέατρα και κινηματογράφοι αποφάσισαν να μην την προβάλλουν [3].

Ωστόσο η απόφαση τους αυτήν, ίσως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολλές φεμινίστριες (ο καρκίνος της κοινωνίας σήμερα), ξεσηκώθηκαν εναντίον του RP και αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν, κάνοντας λόγο για μισογύνικο υλικό.

Μάλιστα, σε συνέντευξη ορισμένων διαδηλωτριών (Link #3), μια δήλωσε ότι το RP είναι μισογύνικο και ότι δεν πρέπει να προβληθεί, άσχετα αν δεν είδε όλη την ταινία αλλά σκηνές, ενώ μια άλλη δήλωσε ότι «μπορεί οι άντρες να πονάνε, αλλά η κοινωνία δεν πρέπει να ακούσει τον πόνο τους. Τιμούμε την ζωή της γυναίκας περισσότερο από τι τιμούμε την ζωή του άντρα» [4].

Η ταινία ωστόσο δείχνει να τα πηγαίνει περίφημα στο Youtube, που αν γνωρίζετε γίνεται επίσης συνδρομητικό, με ταινίες, μουσική και σειρές επί πληρωμή [5]. Επίσης και πολλές άλλες streaming πλατφόρμες αποφάσισαν να την προβάλλουν [6].

Πάντως μπορείτε να την βρείτε την ταινία από τα «γνωστά» sites και με Ελληνικούς υπότιτλους. Δείτε το trailer παρακάτω.