Ο φιλικός

Παρότι θέλω να προσθέσω ένα άρθρο για «παιχνίδι» σε κοινωνικές δραστηριότητες, θέλω πρώτα να αναφερθώ σε ένα «αδερφάκι» του παιχνιδιού (και του άρθρου) αυτού, το πως να γίνεις περισσότερο φιλικός σε αυτές τις δραστηριότητες, αφού έχει σημασία να γίνεις φιλικός με τους άλλους πρώτα.

Όπως όλες μου οι αναφορές στο blog, έτσι και αυτήν για να αρχίσω να ασχολούμαι και να μάθω τι παίζει και με αυτό, έπρεπε κάτι να δω και να μου κάνει το λεγόμενο «κλικ». Για το συγκεκριμένο θέμα, δύο πράγματα ήταν αυτά που μου έκαναν το «κλικ» αυτό. Για το θέμα αυτό το παρατηρώ πολύ καιρό τώρα και αυτά που θα αναφέρω είναι τεχνικές που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει εύκολα αν δεν το «ζήσει» που λέμε. Να θυμάστε ότι θα πάμε τα πράγματα αργά, δεν υπάρχει βια. Αν θες να «παίξεις», μπορείς να το κάνεις σε κάποιο μπαρ, δεν χρειάζεται να «κάψεις» τον κύκλο αυτόν. Ο λόγος που το κάνω έτσι είναι για να είναι στάνταρ σε όλα τα επίπεδα κάποιου (δεν είναι όλοι beta αλλά δεν είναι και όλοι alpha), ενώ επίσης επειδή είναι πολύ κλειστοί αυτοί οι κύκλοι, ένα λάθος και θα το συζητήσουν όλες οι γκόμενες μεταξύ τους και θα σε κάψει.

Αρχικά, σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα μου (και αναφέρομαι σε όλες τις δραστηριότητες που σε φέρνουν κοντά με άλλα άτομα, όπως σχολές πολεμ.τεχνών/χορών/μαθημάτων κ.α.) παρατηρούσα ότι υπήρχαν πάντα ορισμένα άτομα που ήταν οι πιο διάσημοι στον χώρο, τους ήθελαν οι περισσότεροι για παρέα, ενώ οι γυναίκες τους καλούσαν για να πάνε μαζί έξω (στην παρέα), τους ζητούσαν το Facebook και γενικά κρατούσαν πολύ καλή επαφή μαζί τους. Αυτό ήταν το πρώτο που δεν μπορούσα να ξεχωρίσω, αφού εγώ ασχολούμουν κάμποσο με τα PUA-ιλίκια, οπότε δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί (ενώ σύμφωνα με τις by the book συμβουλές) ήμουν alpha (συμπεριφερόμουν έτσι άψογα), δεν είχα την ίδια ανταπόκριση από τους υπολοίπους, αφού τους alpha όλοι τους θέλουν, σωστά;

Το δεύτερο που μου έκανε το μεγαλύτερο «κλικ» (ούτε ποντίκι σε PC να ήμουν) και με έβαλε στο τρυπάκι να αρχίσω να ψάχνομαι, ήταν μια συνέντευξη που διάβασα κάπου και αναφέρονταν στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Bill Clinton (ξέρετε τώρα, με την Αμερικάνα την όμορφη που λέει και ο Μπουγάς).
Έλεγε λοιπόν ο δημοσιογράφος στην συνέντευξη του (ναι, αν θυμάμαι καλά μιλούσε ένας δημοσιογράφος που κάλυπτε κάποια γεγονότα και τον έζησε από κοντά) ότι αυτό που του έκανε εντύπωση στον Billy ήταν ότι σε όσους μίλαγε για λίγο, αμέσως τους «μάγευε» με τον τρόπο του (όχι, δεν ασχολούνταν με NLP και «ύπνωση» ο πρόεδρας) και γενικά ήθελαν όλοι να ήταν δίπλα του. Η ζεστασιά που εξέπεμπε αλλά και η φιλικότητα του, ήταν αυτήν που τους «κλείδωνε» σε αυτόν.

Και έρχομαι τώρα στον PUA χώρο. Με βάση όλα αυτά που είχα στο μυαλό μου, παρατηρούσα πως συμπεριφέρονταν και άλλοι «συμπαίχτες» μου που τύχαιναν να είναι όλοι μαζί στον ίδιο χώρο. Αυτό που έβλεπα ήταν ότι όσοι προσπαθούσαν να το παίξουν «σκληροί» και «alpha» (τα εισαγωγικά δεν μπήκαν τυχαία), είχαν πολύ αρνητική αντιμετώπιση, ενώ οι πιο κοινωνικοί και πιο ανοιχτοί, είχαν καλύτεροι αντιμετώπιση. Για να μπορέσω μάλιστα να το καταλάβω και καλύτερα, το έπαιζα σε τριπλό ταμπλό, την μια «σκλερός σαν πέτρα», την άλλη καλός και χαλαρός και την τρίτη κοινωνικός, ανοιχτός και γενικά μέσα σε όλα.

Έτσι λοιπόν, κατέληξα ότι αν θες να είσαι μέσα στα πράγματα, να σε θέλουν όλοι για παρέα, να σε καλούν έξω και γενικά να θέλουν να είναι μαζί σου, θα πρέπει να επιλέξεις την 3η επιλογή από αυτές που ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο. Θα μου πεις τώρα, μα εγώ θέλω να μαμήσω, δεν θέλω να είμαι «φίλος». Δεν έχεις και άδικο, πολλοί την πατάνε σε αυτό το κομμάτι και περνάνε την λεπτή γραμμή που χωρίζει τον κοινωνικό από τον «φίλο». Εδώ θα αναφερθώ περισσότερο στο επόμενο άρθρο, οπότε εδώ θα δώσω μερικές συμβουλές για το πως να γίνεις εσύ ο διάσημος της σχολής και όχι οι άλλοι και να ψάχνεσαι πια να «ανοίξεις», θα σε «ανοίγουν οι ίδιες και θα σε ζητάνε να βγαίνεις μαζί τους. Εγώ προσωπικά τελευταία ούτε FB ζητάω, αλλά ούτε και τηλέφωνο, μου τα δίνουν μόνες τους, μην τρέχει και ο PUA, δεν μπορώ να τα προλάβω όλα 🙂

Επίσης να πω ότι για εμένα προσωπικά, δεν υπάρχει αυτό το «ζω και αναπνέω για το παιχνίδι και μόνο«. Έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με το PUA είναι μοναχικοί, παραμένουν με τα άτομα που ήδη γνωρίζουν και αδιαφορούν να πάρουν μέρος σε κοινωνικές δραστηριότητες που δεν έχει γκόμενες, ενώ αν δεν υπάρχει «ψωμί» κάπου, απλώς την κάνουν ή δεν συμμετέχουν απλώς σε τίποτα. Επειδή αυτό είναι ένα από τα σημάδια της «απελπισίας» (θα γράψω και σχετικά με αυτό), άποψη μου είναι ότι πρέπει να το περιορίσουν όσοι το έχουν. Επίσης, οι κοινωνικές αυτές συναναστροφές (από τον καιρό ιδιαίτερα που αποφάσισα να βρω το «κλειδί» του πως να γίνεις φιλικός), κατάλαβα ότι με βοήθησαν στο να βελτιώσω πάρα πολύ τις κοινωνικές μου ικανότητες και αυτό και μόνο είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει ανάλογο «προϊόν» στην PUA κοινότητα για να σου το αναφέρω, αλλά εδώ δεν ήμαστε «ακόλουθοι» της PUA κοινότητας αλλά ένα μικρό μέρος της θα έλεγα 🙂

Οπότε τι κάνεις; Τα παρακάτω αφορούν αν είσαι νέος σε μια σχολή, ενώ αν είσαι παλιός και απλά θες να «ξεκολλήσεις», θα πρέπει να πετάς λίγα λίγα κομμάτια στο παιχνίδι και να μην γίνεις από την μια ημέρα στην άλλη ο σούπερ γαμάτος, θα νομίζουν ότι πήρες τίποτα extasy.
Αρχικά πιάνουμε τους άντρες. Οι περισσότεροι άντρες είναι «κλειστοί» και δεν ανοίγονται εύκολα και όπως είναι αναμενόμενο, περιμένουν άλλος να κάνει το πρώτο βήμα. Οπότε, αρχικά θα πρέπει να «κόψεις» ποιος αξίζει να είναι μαζί σου (εγώ πχ προσπαθώ να κόψω τους «βλαμμένους», τους «κομπλεξικούς», τους «γλύφτες» κλπ) και ποιος όχι. Δεν χρειάζεται να είσαι σε όλους ο γαμάτος, αν δεν αξίζουν κάποιοι τον πούλο απλά. Έτσι, αφού δεις τι παίζει, κάθε φορά που τους βλέπεις, τους χαιρετάς. Εδώ πολλοί είναι αυτοί που όταν μπουν σε έναν χώρο που είναι και άλλοι άντρες μαζί, απλώς περνάνε από δίπλα τους και δεν μιλάνε καθόλου. Εσύ θα τους χαιρετάς απλά όλους μαζί. Στην αρχή δεν θα τους λες πολλά, απλώς θα τους λες ένα γεια. Οι ντροπαλοί θέλουν τον χρόνο τους για να σε συμπεριλάβουν στην «λίστα» τους, οπότε δεν χρειάζεται να πιέσεις καταστάσεις. Μην κάνεις το λάθος που κάνουν πολλοί και νομίζουν ότι είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο με αυτούς, να μπορείς να καταλάβεις και τον άλλο.

Αφού περάσει λίγος καιρός και αρχίσετε να μιλάτε, όταν βλέπεις κάποιον άντρα και σου δώσει το χέρι του, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να του ακουμπήσεις με το άλλο τον ώμο του. Αυτό έχει πολλά «ατού» σαν τρόπος. Μια σφιχτή χειραψία και ένα ταυτόχρονο άγγιγμα στον ώμο (έχει σημασία, αλλιώς θα φανεί «κάπως»), θα τον «ρουφήξει» άμεσα σε εσένα. Αν τώρα δεν σου δώσουν το χέρι, γιατί δεν το απαιτεί η περίσταση, πχ τον βλέπεις μέρα παρά μέρα σχεδόν και δεν χρειάζεται, κάθε φορά που θα περνάς δίπλα από κάποιον και τον χαιρετήσεις, άγγιξε του τον ώμο απλώς και πες στου το «γεια σου, τι κάνεις». Αν δεν θυμάσαι το όνομα του, που στάνταρ στην αρχή δεν θα τα θυμάσαι και όλα και επειδή το απλό «γεια» είναι ξένο, θα πρέπει να του πεις «γεια σου ρε μεγάλε» ή «γεια σου ρε παίχτη» κλπ. Κάνε το σαν πείραμα σε 2-3 άτομα, το ένα έτσι και το άλλο αλλιώς και παρατήρησε συμπεριφορά του καθενός απέναντι σου. Επίσης με αυτόν τον τρόπο κατοχυρώνεις και την ανωτερότητα σου και οι γυναίκες το βλέπουν αυτό. Επίσης, αν δεν σε χαιρετήσει κάποιος, μην τα «πάρεις» στο κρανίο, μπορεί να’ναι ντροπαλός ή μακάκας, οπότε ήδη ξεχώρισες έναν από αυτούς.

Και πάμε τώρα στις γκόμενες. Το κακό με αυτού του τύπου τις δραστηριότητες είναι ότι οι γκόμενες έχουν «φάει» τόσο πέσιμο, που κάθε φορά που βλέπουν έναν άντρα να τις κοιτάζει, το θεωρούν πέσιμο. Εμείς θα ήμαστε φιλικοί μεν μαζί τους, αλλά δεν θα πέσουμε σε καμία παγίδα τους. Έτσι λοιπόν, αρχικά θα προσέχεις να μην τις κοιτάζεις σαν λιγούρης και γενικά να μην τις κοιτάζεις καν. Στην αρχή θα αρχίσουν να σε «σκανάρουν», οπότε θα πρέπει και να περάσουμε με επιτυχία το πρώτο τους τεστ. Αν τύχει τώρα και είσαι με κάποια μαζί (πχ σε κάτι που σας έχει ανατεθεί κοινό), την χαιρετάς με χαμόγελο (ενώ την κοιτάς στα μάτια, σημαντικό) και μετά γυρνάς αλλού ή κοιτάς τον δάσκαλο (οι περισσότερες σχολές «δάσκαλο» αποκαλούν τον… δάσκαλο, οπότε έτσι θα τον αναφέρω και εγώ) περιμένοντας να σου δώσει οδηγίες. Θα την δεις να κοιτάζεται στον πρώτο καθρέφτη που θα βρει ή θα αρχίζει να φτιάχνει τα ρούχα της, αλλά δεν είναι του παρόντος τώρα. Πάντως είναι καλό σημάδι αυτό. Λογικά θα σου χαμογελάσει και αυτήν. Αν τώρα σου χαμογελάσει «κρύα» ή με το ζόρι, κάνε και εσύ μετά παρόμοια γκριμάτσα (κοροϊδεύοντας την με λίγα λόγια) και μετά γύρνα στον δάσκαλο πάλι. Πρόσεξε τώρα. Αν σου χαμογελάσει «ζεστά» και σε ρωτήσει πως σε λένε (λογικά, αν τα πας καλά θα αρχίσουν να σε ρωτάνε μετά από μερικές συναντήσεις σας), εννοείται ότι τις απαντάς και συστήνεσαι μαζί της, αλλά δεν το συνεχίζεις. Εδώ είναι και το δυσκολότερο κομμάτι που το χάνει κάποιος, πιέζεται από κάποια αόρατη δύναμη (λέμε και κανένα αστειάκι) να της μιλήσει, να μάθει γι’αυτήν και να πάρει το τηλέφωνο της. Εμείς δεν ήμαστε λιγούρια όμως και όπως σου είπα θα πάρει χρόνο το παιχνίδι αυτό (εντάξει, μην φανταστείς κανέναν χρόνο, αλλά μερικές βδομαδούλες θα τις φας σίγουρα, ανάλογα τις γκόμενες και το πέσιμο/λιγούρια που υπάρχουν εκεί συν το επίπεδο σου). Και πίστεψε με, όταν δεν κάνεις σαν τρελός να πάρεις το τηλέφωνο της, θα το σεβαστεί παραπάνω, tested.
Αν τώρα πρέπει να μιλήσεις μαζί της για κάτι, διάβασε καλά τον τρόπο του «ανέκφραστου» και μάθε να τις μιλάς έτσι. Μην αρχίσεις να τις μιλάς και να θες σαλιάρα για να μαζέψουν τα σάλια σου, δεν θα σου βγει σε καλό, πίστεψε με.

Οπότε δεν της μιλάς παραπάνω. Με αυτόν τον τρόπο τις δείχνεις ότι δεν είσαι εκεί για να μαμήσεις, ακόμη και αν όταν τις βλέπεις θέλεις να τις «πάρεις» όλες εκείνη την στιγμή. Αν τα πας καλά, θα δεις ότι θα σου ανοίγονται περισσότερο αυτές και θα είναι περίεργες για εσένα. Έπειτα από 2-3 συναντήσεις σου με αυτές (συναντήσεις ονομάζω τις στιγμές που θα είστε μαζί επειδή έτυχε για την σχολή, επειδή βάζω όλα τα ήδη των σχολών δεν μπορώ να αναφέρομαι για κάθε τι ξεχωριστά) θα πρέπει όταν τις χαιρετάς να τις τρίβεις την ωμοπλάτη, αρχικά για λίγο και μετά για κάμποσο παραπάνω, ενώ όταν λένε κάτι καλό ή αστείο, τις αγγίζεις πάλι εκεί. Όταν λέω «τρίψιμο», εννοώ τον φιλικό τρόπο, δηλαδή σαν να χαιρετάς κάποιον από μακρυά, αλλά η παλάμη σου να αγγίζει την ωμοπλάτη της. Με τον καιρό μπορείς να κάνεις και το ίδιο στον ώμο τους αυτήν την φορά.
Το να τις «τρίψεις» έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί βασικά οι μισοί άντρες δεν αγγίζουν καν μια γυναίκα, ενώ οι περισσότεροι από όσους αγγίζουν κάνουν απλώς ένα άγγιγμα όπως όταν θέλουμε να δούμε αν κολλάει η μπογιά κάπου, λες και θα τους κάψει η γυναίκα το χέρι.

Όταν λέμε αγγίζουμε, τις αγγίζουμε :)
Όταν λέμε αγγίζουμε, τις αγγίζουμε 🙂

Αυτό και μόνο του λοιπόν, είναι και το κλειδί που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στις γυναίκες, χωρίς να χρειαστεί να «παίξεις». Οι πιο πολλοί άντρες την πατάνε γιατί προσπαθούν να γνωρίσουν μια γυναίκα, ενώ δεν τους έχει δώσει η ίδια το ΟΚ, ενώ οι πιο πολλοί PUA που έχω γνωρίσει προσπαθούν να κάνουν κάποιο neg ή να κάνουν cold reading για να δείξουν κάτι ή να προκαλέσουν έλξη.
Εμείς δεν είμαστε PUAs, εμείς είμαστε παίχτες και σαν παίχτες θα παίζουμε.

Γιατί σου είπα να τα πας καλά με τους άντρες τώρα. Αρχικά θα δείξεις ότι είσαι φιλικός, ενώ μπορεί να κάνεις και φίλους. Αλλά το καλύτερο είναι για να μην μπορούν να σε «θάψουν» στις γυναίκες όταν αυτές θα ρωτάνε για εσένα (ναι θα συμβεί αυτό, αν τα πας καλά θα αρχίσουν να μιλάνε για εσένα οι γυναίκες και οι άντρες/γλύφτες/φίλοι που είναι μαζί τους θα προσπαθήσουν να σε θάψουν).
Επίσης να θυμάσαι ότι τις χοντρές ή άσχημες γυναίκες θα πρέπει να τις χαιρετάς πιο φιλικά από τις άλλες (πχ άγγιξε τες πιο γρήγορα), έχει σημασία επίσης και αυτό γιατί θα δείξεις ότι δεν κυνηγάς απλώς τις όμορφες, είναι το στυλ σου να’σαι κοινωνικός, ενώ θα τις έχεις και σαν «φίλες» επειδή οι περισσότεροι δεν ασχολούνται καν μαζί τους.

Θα μου πεις τώρα «ναι ρε μεγάλε, εγώ πότε θα τις παίξω για να τις μαμήσω;«. Μα όλο αυτό είναι το παιχνίδι σου (ή καλύτερα το πρώτο στάδιο, πολλά περισσότερα θα πω σε επόμενο άρθρο).
Αυτός που πιέζει για κάτι να γίνει γρήγορα, χάνει. Εννοείται ότι δεν κάλυψα κάποια θέματα, πχ πως να σε δουν σαν badboy ή να σε δουν σαν αρσενικό γενικά, αλλά δεν μπορείς από το μηδέν να πας στο δέκα. Αν αρχίσεις και τηρείς τις συμβουλές μου, οι οποίες και είναι παρατηρήσεις και δοκιμές (με πολλές χασούρες και καψίματα) που με πήραν καιρό, για να μπορέσω να μάθω ότι περισσότερο μπορώ από το παιχνίδι σε κοινωνικές δραστηριότητες και κοινωνικό κύκλο γενικά και τι δουλεύει και τι όχι.
Με την βοήθεια πάντα της τεχνικής του «ανέκφραστου», θα τις κάνεις να προσπαθούν να βελτιωθούν στα μάτια σου (και να ανέβουν φυσικά), το αντίθετο δηλαδή από αυτό που λένε τα βιβλία ότι θα πρέπει εσύ να κάνεις κάτι για να ανεβείς στα δικά τους μάτια. Θα τις δεις να προσπαθούν να σε κερδίσουν και ίσως να ακούσεις να σου λένε ότι «είσαι πρόκληση για μια γυναίκα» 🙂

Καλό παιχνίδι και μην ξεχνάς, τα σχόλια είναι ανοιχτά γι’αυτόν τον σκοπό, να αναφέρεις τα αποτελέσματα από τις συμβουλές που ακολούθησες και τι παρατήρησες, θα βοηθήσουν και εμένα αλλά και τα άλλα μέλη που ψάχνονται, ενώ μπορείς να πεις επίσης και τι θεωρείς εσύ σωστό ή λάθος.