Οι γυναίκες προτιμούν τους αδύναμους άντρες; (Έρευνα)

Και εκεί που πάει κανείς να διαβεί το δύσβατο μονοπάτι της αυτοβελτίωσης με σκοπό να γίνει ένα Alpha Male και πιθανών να χτίζει και το σώμα του παράλληλα, να σου τώρα κάποιοι ερευνητές να σου πουν το αντίθετο.

Να και μια έρευνα υπέρ των αδυνάτων. Τόσο καιρό συνεχώς για άλλους μιλάτε 🙂

Μια πρόσφατη έρευνα λοιπόν, που έγινε σε πανεπιστήμιο του Tenessee, αναφέρει ότι τελικά οι γυναίκες προτιμούν τους αδύνατους (αλλά προμηθευτές και πιστούς) άντρες από τους «ρωμαλέους» και γεμάτους μυς «άντρακλες».
Οπότε, αν λιώνετε με τις ώρες σε κάποιο γυμναστήριο (και τσιμπάτε και τίποτα «extra» για τους μυς), μόνο και μόνο για να αρέσετε στο αντίθετο φύλο, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε μυαλά.

Είπες τίποτα Shark;
Είπες τίποτα Shark;

Αυτό συμβαίνει φυσικά επειδή με τα χρόνια οι γυναίκες μπορεί να κυνηγούσαν έναν ωραίο και δυνατό άντρα, αλλά -σίγουρα θα- κατάλαβαν ότι η ομορφιά από μόνο της δεν τις… ταΐζει, οπότε προτίμησαν τους πιο αδύναμους (σωματικά πάντα) άντρες. Αυτήν η επανάσταση των «beta males» ξεκίνησε από τα πρώιμα στάδια της ανθρώπινης ανάπτυξης, όταν οι πρόγονοί μας ζούσαν σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες οι κυριαρχικοί και ρωμαλέοι άντρες είχαν σαφώς περισσότερες και καλύτερες γυναίκες. Έτσι, ενώ τα «beta males» στην συμπεριφορά δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν τα «alpha males», ανέπτυξαν άλλες μεθόδους για να κερδίσουν το αντίθετο φύλο, «αγοράζοντας» (με λίγα λόγια) την αγάπη τους.
Τώρα αν ενδιάμεσα οι γυναίκες έκαναν και καμιά «τσαχπινιά» με κάποιον «μπρατσό» παραμένει άγνωστο, δεν μας το αναλύει η έρευνα 🙂

Για κάποιον που είναι απόλυτος με τους κανόνες του «Pickup», σίγουρα θα διαφωνήσει, επειδή τα badboys κερδίζουν τις καλύτερες γυναίκες και τα καλά παιδιά (ή οι «προμηθευτές») όχι.
Εγώ βασικά εν μέρη συμφωνώ με την σχετική έρευνα, οπότε ας το δούμε και με άλλη ματιά και πιθανών να βγάζει ένα νόημα. Για παράδειγμα, οι πρόγονοι μας είχαν σαν βασική ενασχόληση τους το κυνήγι, για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Με τον καιρό και με τις αποικίες, ο καθένας άρχισε να έχει το δικό του σταύλο, το δικό του χωράφι, με αποτέλεσμα οι κυνηγοί (αυτοί που χαίρονταν και τις καλύτερες γυναίκες, σύμφωνα πάντα με τις αναφορές) να μην έχουν πλέον και τόση «πέραση», αφού ο καθένας μπορούσε να έχει πλέον το φαγητό του χωρίς να χρειαστεί να κυνηγάει με τις ώρες. Αυτό, με τον καιρό, οδήγησε τις γυναίκες να εκτιμούν περισσότερο τους γενναιόδωρους και πιστούς άντρες, επιλέγοντας τους τελικά για συντρόφους, απ’ ότι τους πιο δυνατούς.

Η παραπάνω έρευνα δημοσιεύτηκε στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ και είναι αποτέλεσμα της έρευνας μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο του Tenessee ώστε να αναπτυχθεί ένα μαθηματικό μοντέλο
που να εξηγεί γιατί οι άνθρωποι ξεκίνησαν να υιοθετούν το μονογαμικό τρόπο ζωής. Αυτή ήταν η σεξουαλική επανάσταση και υπαίτιες γι αυτό είναι οι γυναίκες, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές.