Οι χαρούμενοι άντρες δεν???

Θα έχετε διαβάσει πολλές φορές, ότι οι γυναίκες ζητάνε κάποιον άντρα να είναι χαρούμενος, έτσι δεν είναι; Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξουμε άποψη.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει μια έρευνα που έγινε στο καναδικό πανεπιστήμιο της Βρετανικής Columbia, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Emotion” της American Psychological Association. Τώρα, επειδή είναι και κάπως μακρυά, πιθανών να έχει να κάνει με την Βόρεια Αμερική το όλο θέμα.

Απόσπασμα από την Ελληνική του μετάφραση (ολόκληρη εδώ):

Οι γυναίκες θέλουν κακόκεφους και υπερόπτες;
Η μελέτη εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο άντρες και γυναίκες ανταποκρίνονται – καθαρά και μόνο σεξουαλικά – σε φωτογραφίες ατόμων του αντίθετου φύλου, οι οποίες εκφράζουν τριών ειδών συναισθήματα: ευτυχία (πλατύ χαμόγελο), υπερηφάνεια (υψωμένο κεφάλι, φουσκωμένο στέρνο, χέρια στη μέση) ή ντροπή (κατεβασμένο κεφάλι, χαμηλωμένα μάτια). Το συμπέρασμα ήταν ότι οι γυναίκες έλκονται είτε από υπερήφανους και ισχυρούς είτε από κακόκεφους ή ντροπαλούς (ειδικά οι νεότερες) άντρες. Αντίθετα, οι άντρες προτιμούν περισσότερο τις γυναίκες που δείχνουν χαρούμενες και λιγότερο εκείνες που εκφράζουν υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση.