Online dating sites (και καλά)

Έχουν γίνει μόδα πλέον τα Online dating sites, τα οποία τάζουν τις πιο απίστευτες γκόμενες με την απόσταση ενός κλικ του ποντικιού σου. Είναι όμως αξιόπιστα;

Μια πρόσφατη συζήτηση που είχα με κάποιον, αφορούσε αυτού του είδους τα dating sites. Με τον όρο «dating sites» αναφέρομαι σε όσα sites είναι καθαρά για αυτόν τον σκοπό και για να μπεις θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα προφίλ με εικόνες, να δώσεις και κάποια στοιχεία σου και να πληρώσεις ένα ποσό, για να πάρεις κάποιους πόντους. ΝΑΙ, αναφέρομαι σε όσα ΑΠΑΙΤΟΥΝ να πληρώσεις και όχι στα δωρεάν.

Σημειώστε το εξής, προτού διαβάσετε το άρθρο, ότι ΔΕΝ συμμετέχω σε τέτοια sites και οι απόψεις μου αφορούν καθαρά τα συμπεράσματα που έχω βγάλει από συζητήσεις με άτομα που συμμετέχουν σε αυτά, άτομα που τα εμπιστεύομαι και ξέρω ότι δεν θα μου έλεγαν κάποιο ψέμα. Το άρθρο είναι ενημερωτικό για να σας προστατεύσει από τέτοιους είδους απάτες.

Αρχικά η λογική ενός dating site είναι καθαρά το να κάνεις νέες γνωριμίες και να βγεις ραντεβού. Στην ουσία προσπαθείς να δείξεις τον καλύτερο σου εαυτό, με την ελπίδα κάποιο chick-άκι να σου κάνει την «προσέγγιση» ή να κάνεις εσύ σε κάποια που σου αρέσει.
Το καλό με αυτά τα sites είναι ότι έχουν πολλές γυναίκες «ψημένες» σε αυτό το θέμα, δηλαδή ξέρουν για ποιον λόγο μπήκαν στο site και τι ψάχνεις. Αλλά τα καλά τελειώνουν εδώ, γιατί μετά αρχίζουν τα άσχημα.

Με τέτοια συνθήματα που διαβάζω φοβάμαι να παίξω online. Η Ελένη Λουκά πρέπει να τα γράφει :)
Κάτι τέτοια συνθήματα διαβάζω και μετά φοβάμαι να «παίξω» online game. Η Ελένη Λουκά πρέπει να τα γράφει 🙂

Αρχικά σε μερικά τέτοια sites για να μπορέσεις να στείλεις/λάβεις ένα μήνυμα ή να δεις κάποιες περισσότερες φωτογραφίες κάποιας γκόμενας, θα πρέπει να πληρώσεις. Αυτό και μόνο εμένα μου βρωμάει και δεν θα ασχολούμουν ούτε αν ήμουν ο τελευταίος AFC, θα την πάλευα με το Facebook, αν ήταν να παλέψω σώνει και καλά online.
Τι παίζει τώρα. Αρχικά το 90% των γυναικών του site είναι μουν@ρες, χωρίς κάποιες ατέλειες (τι διάολο, αυτές που μπορούν να έχουν όποιον θέλουν ψάχνονται online και οι άσχημες δεν ψάχνονται; ). ΟΚ, θα μου πεις, έτυχε 🙂
Επίσης κατά περίεργο τρόπο, το ποσοστό ατόμων που βρίσκονται πάντα online είναι (σχεδόν) πάντα το ίδιο. Αρκετά όμως με τις Λιακοπούλιες θεωρίες συνωμοσίας, ας μπούμε στο ψητό.

Με το που θα μπεις για πρώτη φορά, θα σου στείλει μήνυμα το top model της γειτονιάς, αλλά πρόσεξε, ΔΕΝ μπορείς να το διαβάσεις γιατί δεν έχεις credits και για να αποκτήσεις credits και να μπορέσεις έτσι να αποπλανήσεις επιτέλους το άμοιρο αυτό chick-άκι, θα πρέπει να πληρώσεις ένα ποσό που κυμαίνεται ανάλογα το site και ένα μέσο ποσό εκκίνησης είναι τα 15€. Τώρα να ήταν απλώς 15€ και να ήσουν μονίμος free να κάνεις ότι γουστάρεις να πεις ΟΚ, έχουν και έξοδα αυτά τα sites, μην περιμένουμε και όλα τζάμπα. Αλλά το κακό είναι ότι με αυτά τα credits που παίρνεις, έχεις στην διάθεση σου μερικά μόνο μηνύματα ή πρόσβαση σε περισσότερες φωτογραφίες (ναι, γιατί πολλές είναι και καλά κρυφές). Με λίγα λόγια 15€ δεν σου φτάνουν ούτε για… τσίχλες που λέμε. Μάλιστα, αν αναζητήσεις περισσότερες πληροφορίες στο net, θα δεις ότι υπάρχουν άτομα που έδιναν και 40€ ανά εβδομάδα (ή και ανά ημέρα κάποιοι), με σκοπό να μιλήσουν σε όσες περισσότερες μπορούν.
Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι πολλά προφίλ είναι fake και τα δουλεύουν άτομα που έχουν σχέση με τα sites αυτά. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο που σε ένα site το οποίο σου δίνει την δυνατότητα να την δώσεις ένα ποσό για να βγεις μαζί της ραντεβού, σου απαγορεύει ρητά να στείλεις το κινητό σου με μήνυμα (σου λέει τι θα κάνουμε εμείς μετά, κλέφτες θα γίνουμε, στείλε τα μηνυματάκια σου εσύ και άσε κατά μέρος τα κινητά).

Η ειδοποίηση που λαμβάνεις στο goomena όταν πας να στείλεις κάποιο μήνυμα.
Η ειδοποίηση που λαμβάνεις στο goomena όταν πας να στείλεις κάποιο μήνυμα. Παρόμοια ειδοποίηση θα λάβεις και στο perfectdate.

Αυτό που παρατήρησαν οι «testers» ήταν ότι με το «καλημέρα» υπάρχουν στάνταρ γυναίκες που θα έρθουν να σου μιλήσουν μόνες τους, χωρίς ωστόσο να μπορέσεις να δεις τι σου γράφουν, αφού απαιτείται να έχεις credits, αλλά αυτές που θα διαβάσεις (και έχεις και έναν φίλο που κάνει ταυτόχρονα προφίλ) θα’ναι πάνω κάτω τα ίδια, που σημαίνει ότι είναι στημένο. Επίσης, πρότεινα να δοκιμάσουν τα προφίλ για fake φωτογραφίες και το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλές φωτογραφίες από τα προφίλ των γυναικών είναι fake, αφού μπορείς να τα βρεις με το tineye σε πολλά άλλα sites (αν και αυτό δεν είναι απαραίτητα φουστιά του κάθε site). Επίσης, πολλές φωτογραφίες από προφίλ ανήκαν σε μοντέλα, όπου τις εικόνες που έπρεπε να καταναλώσεις credits για να τις δεις (ναι, τις πιο τολμηρές δεν σου τις επιτρέπουν), μπορείς να τις βρεις δωρεάν στα προσωπικά sites των μοντέλων!!!
Ο σκοπός λοιπόν του κάθε site είναι να πατήσει στην απελπισία μερικών. Είναι σαν να βάζεις κάποιον που έχει μέρες να φάει σε ένα ταχυφαγίο, όπου δεν θα ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει και θα τα θέλει ασφαλώς όλα.

Ένα από τα «ενεργά» (προσέξτε ημερομηνία σύνδεσης) προφίλ του goomena, το οποίο ΔΕΝ σου επιτρέπει να δεις παραπάνω εικόνες, αν δεν αναβαθμίσεις τον λογαριασμό σου (και ούτε να της στείλεις μήνυμα εννοείται). Ωστόσο σε μια φωτογραφία τους ξέφυγε η υπογραφή του site (monroelee) και αν αναζητήσεις στο google θα δεις ότι αυτό το άτομο υπάρχει και ασχολείται με πολλά «αθλήματα». Το αστείο είναι βέβαια ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της μπορείς να δεις όλες τις εικόνες (που έχει κλειδωμένες το goomena) αλλά και να επικοινωνήσεις μαζί της δωρεάν. Αυτό είναι ένα από τα πολλά παρόμοια fake προφίλ που σκοπό έχουν να σε κάνουν να καταναλώσεις πόντους και εννοείται πως είναι «μόνη», αλλιώς ποιος θα ενδιαφερθεί; Κλικ επάνω στην photo για μεγαλύτερη ανάλυση.
goomena_profile

Τώρα υπάρχουν άτομα που αναφέρουν ότι έχουν βγει με κάποια από αυτά τα sites. Ωστόσο δεν μπορείς να γνωρίζεις αν όντως έχουν βγει ή αν το λένε εγωιστικά ή αν βγήκαν με καμία που το έχει κάνει επάγγελμα και βγαίνει με σκοπό να πάρει χρήματα. Οπότε η άποψη μου σχετικά είναι να μην δοκιμάσετε καν σε τέτοια sites. Έτσι, αν θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας online, δοκιμάστε στο Facebook που είναι και δωρεάν. Ειδάλλως, οι προσεγγίσεις είναι μονόδρομος. Τώρα αν δεν έχεις άτομο να βγεις (που να γνωρίζει από το παιχνίδι), πάρε έναν κολλητό και κέρασε του ένα ποτό (τα λεφτά που θα έδινες για credits δηλαδή), για να έχεις παρέα εσύ και παίξε μπάλα μόνος σου στο μαγαζί, χωρίς να του αναφέρεις τι κάνεις ακριβώς. Εκτός αν είσαι advanced επίπεδο και μπορείς να βγαίνεις και μόνος σου.