Το παιχνίδι του beta

Πως ένας beta κάνει παιχνίδι και κερδίζει.

Πρόσφατα, ένας γνωστός μου γνώρισε μια κοπέλα και άρχισε την προσπάθεια για να την κερδίσει.
Ο τύπος αυτός είχε πολλές απορρίψεις από κοπέλες που γνώριζε, αλλά δεν μάσαγε και συνέχισε το κυνήγι του. Το θέμα του ήταν ότι γίνονταν υπερβολικά καλός μαζί τους, τις κέρναγε, προσπαθούσε με δώρα να τις εντυπωσιάσει, τις έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνα και γενικά έκανε ακριβώς το αντίθετο απ’ότι αναφέρεται σε dating συμβουλές (περισσότερο της κοινότητας μας).

Τέλος πάντων, γνωρίζει την κοπέλα και άρχισε να την «πλησιάζει» περισσότερο, να της δίνει σημασία δηλαδή. Κάποια στιγμή με ρώτησε τι να κάνει και του είπα να της πει ότι του αρέσει και πως την βλέπει και να μην το αφήσει «να το καταλάβει η ίδια«. Αυτήν ήταν και η μοναδική συμβουλή από την πλευρά μου, καθώς δεν ήθελα να τον κάνω να πει κάτι που δεν μπορούσε να το πει σωστά (και έτσι να τα κάνει «μαντάρα») ή ακόμη να πει κάτι που θα ακουγόταν περίεργο για αυτήν (να το ακούει δηλαδή από έναν που δεν το είχε). Έτσι λοιπόν σε ένα από τα πρώτα τους ραντεβού, της είπε ότι δεν θέλει απλά να βγαίνουν έξω σαν φίλοι, αλλά ότι την γουστάρει.

Εκείνη του απάντησε ότι δεν μπορεί εκείνη την στιγμή, σκέφτεται έναν πρώην της (κλασική ατάκα τους) και ότι θέλει να μείνουν φίλοι. Τέλος πάντων αυτός δεν μάσησε και συνέχισε να της μιλάει στο Facebook, να την παίρνει τηλέφωνο, να την βρίσκει σε μπαρ που σύχναζε κλπ.
Όπως είπα και παραπάνω, έκανε ακριβώς ότι λένε οι… γραφές ότι δεν πρέπει να κάνει ένας άντρας, πράγματα που θεωρητικά τις ξενερώνουν.
Δώρα, συζητήσεις με τις ώρες στο FB, τηλέφωνα, κεράσματα κλπ και η ίδια να επιμένει ότι θέλει να μείνουν φίλοι. Τέλος πάντων, κάποια στιγμή εκεί που μιλούσαμε σχετικά, του είπα να κάνει και λίγο πίσω και να αρχίσει να την «ψιλοκλάνει» για λίγο, αλλά δεν ξέρω αν το έκανε πράξη τελικά, αφού μου είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει γιατί φοβάται ότι θα την χάσει ή ότι θα χάσει αυτό που έχτισε τόσο καιρό.

Το αποτέλεσμα; Έπειτα από ένα δίμηνο συνεχόμενης «επίθεσης» από την πλευρά του, το κάστρο τελικά να πέσει και να κάνουν σχέση. Έτυχε; Υπέκυψε; Αποφάσισε να του κάνει ένα «δώρο» μετά από τόσα δικά του; Στιγμή αδυναμίας; Την κέρδισε που της το είπε από την αρχή ότι την γουστάρει; Την κέρδισε η επιμονή του; Ήθελε να κάνει κάποιον που την απέρριπτε να ζηλέψει; Άγνωστο…

Αυτά από τον χώρο των betaz. Τώρα θα μου πεις αν ήταν «alpha» μπορεί και να την πηδούσε χωρίς να πληρώσει το παραμικρό (ίσως και να πλήρωνε αυτής γι’αυτόν) ή αν γνώριζε από Pickup θα την «κέρδιζε» πολύ γρηγορότερα. Σωστό, αλλά μπορεί και να σπαταλούσε περισσότερο χρόνο στο να σκέφτεται τι να πει και τι να κάνει «που να μην τον κάνει να δείχνει beta«, που στο τέλος θα έχανε την ουσία. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και αυτό που θέλω να δείξω με το παραπάνω παράδειγμα είναι αν ο άλλος είναι αυθεντικός (ακόμη και αν είναι beta) καμιά φορά κερδίζει. Το αναφέρω λοιπόν κυρίως επειδή επικρατεί μια ιδέα γενικά στην κοινότητα του dating ότι οι «beta/AFCs» είναι κάτι σαν λεπροί για τις γυναίκες, κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει (όπως πολλά από αυτά που γράφουν πολλές φορές, αλλά ας μην επεκταθούμε).