Παίχτης ή PUA;

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε έναν PUA και σε έναν πραγματικό παίχτη;

Ως γνωστόν οι περισσότεροι προσπαθούν να γίνουν «natural» παίχτες, χρησιμοποιώντας ωστόσο τεχνικές που βρίσκουν online. Το κουφό εδώ είναι ότι προσπαθούμε να γίνουμε «naturals», ακολουθώντας έτοιμες συμβουλές και λύσεις. Αυτό δεν είναι natural, αυτό είναι fake natural.

Βλέπεις, όλοι μας προσπαθούμε να βελτιωθούμε, να ζήσουμε τις ζωές μας όπως θέλουμε και φυσικά να έχουμε γυναίκες που να μας θέλουν γι’αυτό που είμαστε.
Επίσης αν ψήνεσαι για να γίνεις natural, σίγουρα δεν θέλεις να μπεις στην διαδικασία να «απομνημονεύσεις» δεκάδες πράγματα και τρόπους, που η κοινότητα μας μαθαίνει.

Οπότε τι κάνεις; Τι είναι αυτό που έχουν οι πραγματικοί «παίχτες», αυτοί που οι γυναίκες λένε ότι «το έχουν», σε σχέση με έναν ψεύτικο PUA;

Ας δούμε μερικές διαφορές.

Προσέγγιση
Ο PUA πλησιάζει κάποια επίτηδες, επειδή προσπαθεί να «βελτιωθεί», ακολουθώντας τον κανόνα των 3″ ή προσπαθώντας να αποδείξει στον φίλο του ότι μπορεί να «ανοίξει» τα πάντα.
Ο πραγματικός παίχτης πλησιάζει κάποια επειδή του αρέσει πραγματικά και θέλει πραγματικά να την γνωρίσει. Μιλά σε όποια του αρέσει χωρίς φόβο ή άγχος και η κρίση των υπολοίπων γι’αυτό που κάνει, δεν τον επηρεάζει καθόλου.

Πρώτη κουβέντα (aka Άνοιγμα)
Ο PUA, ακόμη και όταν πάει «natural», χρησιμοποιεί πάντα έτοιμες προτάσεις, συνήθως από κάποιον άλλο, ώστε να σπάσει τον πάγο και να συνεχίσει την συζήτηση. Έχει πάντα άγχος για το τι θα πει, γιατί το μυαλό του είναι «μπλοκαρισμένο» από τις υπερβολικές πληροφορίες.
Ο πραγματικός παίχτης λέει αυτό που σκέφτεται, γιατί το θεωρεί σωστό. Και επειδή το λέει με θάρρος, οι άλλοι το δέχονται.

Πείραγμα/Φλερτ
Ο PUA πειράζει κάποια γιατί έχει διαβάσει ότι πρέπει να προκαλέσεις έλξη προτού συνεχίσεις στα επόμενα στάδια.
Ο πραγματικός παίχτης όταν την πειράζει ή παίζει μαζί της, το κάνει γιατί έτσι νιώθει εκείνη την στιγμή.

DHV (και λοιπές ιστορίες)
Ο PUA προσπαθεί να κάνει κάποια να τον ερωτευτεί με ψεύτικες ιστορίες, που διάβασε από κάπου.
Ο πραγματικός παίχτης απλά μιλά για την ζωή του. Προκαλεί έλξη με το τρόπο που ζει. Μπορεί να δείχνει ίδιο με τον τρόπο του PUA, ωστόσο στην ουσία μιλάει για την ζωή του.

Τσεκάρισμα (aka qualify)
Ο PUA «τσεκάρει» μια γυναίκα, επειδή προσπαθεί να εφαρμόσει ότι διάβασε και να πείσει μια ότι τον ενδιαφέρει ο εαυτός της και όχι η εμφάνιση της.
Ο πραγματικός παίχτης τσεκάρει μια γυναίκα επειδή έχει πραγματικά κάποια στάνταρ και δεν φοβάται να φύγει από μια γυναίκα αν δεν τον ικανοποιεί.

Γυναικεία τεστ
Ο PUA προπαθεί να απομνημονεύσει σειρά από τρικ για να προσπερνά τα τεστ των γυναικών, ώστε να δείχνει αρκετά «άντρας». Ωστόσο επειδή δεν το «έχει» πραγματικά μέσα του, σε πολλά από αυτά, αποτυγχάνει.
Ο πραγματικός παίχτης προσπερνά τα τεστ των γυναικών, χωρίς να το καταλάβει τις περισσότερες φορές, γιατί εκτός του ότι του είναι σαν έμφυτο, απλά κάνει ότι θέλει, ασχέτως το τι θα πει μια γυναίκα.

Άνεση/σύνδεση
Ο PUA προσπαθεί να «πάει» σε άνεση, γιατί ξέρει ότι πρέπει να χτίσει κάποια σύνδεση με την γυναίκα.
Ο πραγματικός παίχτης αποφασίσει ο ίδιος πότε πρέπει να μάθει περισσότερα για κάποια, κάνοντας ο ίδιος ερωτήσεις που θέλει. Αν η ίδια μοιραστεί κάτι εντυπωσιακό, τότε και ο ίδιος μοιράζεται κάτι αντίστοιχο.

Το επόμενο βήμα
Ο PUA σκέφτεται πως και τι πρέπει να κάνει για να προχωρήσει την όλη φάση προς το σεξ.
Ο πραγματικός παίχτης κάνει ότι θεωρεί ο ίδιος σωστό, χωρίς να προσπαθήσει να κρύψει κάτι ή να την κοροϊδέψει σε κάτι.

Άγγιγμα (aka Kino)
Ο PUA «αγγίζει» ρομποτικά, επειδή έτσι του είπαν να κάνει.
Ο πραγματικός παίχτης αγγίζει μαι γυναίκα που βρίσκει εντυπωσιακή, γιατί του αρέσει.

«Παιχνίδι»
Ο PUA ακολουθεί πάντα κάποιο κανόνα συμπεριφοράς, είτε λέει, είτε κάνει κάτι, άσχετα αν δεν είναι η στιγμή κατάλληλη.
Ο πραγματικός παίχτης κάνει ότι θέλει, όταν νιώσει ότι είναι κατάλληλη η στιγμή.

Ντύσιμο
Ο PUA προσπαθεί να εντυπωσιάσει και να τραβήξει τα βλέμματα, με υπερβολικό και μερικές φορές γελοίο ντύσιμο.
Ο πραγματικός παίχτης εντυπωσιάζει με τον τρόπο του, ασχέτως το τι φοράει. Ωστόσο πάντα προσέχει το ντύσιμο του επειδή το θέλει ο ίδιος.

Ανταπόκριση γυναικών
Ο PUA κατά βάθος είναι αδύναμος χαρακτήρας, γιατί μέσα του αναζητά την θετική ανταπόκριση των γυναικών για να νιώσει καλά.
Ο πραγματικός παίχτης είναι ανεξάρτητος και με αυτοπεποίθηση, επειδή έτσι νιώσει, ασχέτως από την αντιμετώπιση μιας γυναίκας.

Έλεγχος
Ο PUA συνεχώς έχει το μάτι του στην γυναίκα, για να δει αν κάνει το παιχνίδι σωστά.
Ο πραγματικός παίχτης έχει το μάτι του σε μια γυναίκα, για να δει αν του κάνει.

Αποδοχή
Ο PUA ανησυχεί για το πως να τον δει μια γυναίκα και τι γνώμη θα σχηματίσει γι’ αυτόν.
Ο πραγματικός παίχτης περισσότερο τον ενδιαφέρει η δική του άποψη για την γυναίκα, παρά το αντίθετο.

Όπως μπορεί κανείς να δει, η κύρια διαφορά είναι ότι ο PUA δεν αφήνει το μυαλό του να ηρεμήσει και να επικεντρωθεί στον σκοπό του, παρά σκέφτεται υπερβολικά κάθε του κίνηση.
Προσπαθεί να πάρει με όποιο τρόπο μπορεί το ΟΚ από μια γυναίκα και να κάνει σεξ μαζί της, αφού οι αριθμοί του δίνουν δύναμη.
Ο πραγματικός παίχτης από την άλλη, χτίζει την ζωή του όπως αυτός θέλει.
Ο PUA στην ουσία είναι το ίδιο «needy», όπως αυτοί που θεωρεί ο ίδιος «needy», γιατί αγχώνεται για το μέσα και το έξω του, αφού δεν είναι ποτέ σίγουρος για τον εαυτό του.

Και οι δυο τρόποι ζωής, του παίχτη και του PUA, στην ουσία καταλήγουν στον ίδιο δρόμο, δηλαδή στο σεξ με τις γυναίκες, ωστόσο η διαφορά που έχει ο πραγματικός παίχτης, η δύναμη του, η αυτοπεποίθηση του, ο «αέρας» του, είναι αυτό που είναι το πραγματικό βραβείο και όχι απαραίτητα το σεξ.

Η λογική των PUA είναι να προσπαθήσει με όποιο τρόπο μπορεί να πάρει κάτι από μια γυναίκα, είτε αυτό είναι επιβεβαίωση, είτε αποδοχή, είτε ακόμη το σεξ.
Είναι ο εύκολος τρόπος για να γνωρίσει κανείς γυναίκες, ωστόσο το να γίνει κάποιος PUA θα του γυρίσει μπούμερανγκ, αφού στην ουσία δεν του λύνει τα όποια προβλήματα μπορεί να έχει, αλλά του τα καλύπτει με ψεύτικες λύσεις και τρόπους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι περισσότεροι τα παρατάνε μετά από πολλές προσπάθειες, αφού τα όποια ψυχολογικά τους θέματα, παραμένουν ως είχαν.

Είναι το μονοπάτι του να γίνει κάποιος πραγματικός παίχτης για οποιονδήποτε; Σαφώς και όχι. Δεν μπορούν όλοι να δεχτούν τις αλλαγές επάνω τους.

Αν όμως ψάχνεις να δεις αν αυτός ο τρόπος είναι για εσένα, σκέψου το εξής:
Θα ήταν καλύτερο να επικεντρωθείς στο να γίνεις καλύτερος με τις γυναίκες σαν δεύτερη φύση σου, αντί να προσπαθείς να δημιουργήσεις έλξη σε κάποια, ακολουθώντας συμβουλές και λύσεις άλλων; Ή ακόμη χειρότερα, να προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος που στην πραγματικότητα το νιώθεις ότι δεν είσαι;
Θα ήταν προτιμότερο να αλλάξεις τα πάντα στον τρόπο σκέψης σου και στην συμπεριφορά σου, επειδή θέλεις εσύ να φέρεσαι έτσι, αντί να προτιμάς λύσεις κονσέρβας που προσφέρει η κοινότητα;

Αν δεν θέλεις να περάσεις το (δύσκολο) μονοπάτι της πραγματικής αλλαγής σου, τότε συνέχισε το παιχνίδι των PUA.
Αν όμως βαρεθείς τις παπ@ριές που λένε οι περισσότεροι, τα ψεύτικα κόλπα και ιστορίες, τότε ξανά διάβασε τις διαφορές, βάλτες στο μυαλό σου και στις επόμενες συναναστροφές σου, προσπάθησε να τις εφαρμόσεις.

A man can be short and dumpy and getting bald but if he has fire, women will like him – Mae West (1892-1980)

Η δική μου λογική είναι να γίνει κανείς πραγματικός παίχτης και να μην προσπαθεί να «πατάει» σε πράγματα που δεν τον βελτιώνουν. Αν κάποιος συνδέεται κάθε ημέρα σε forums σχετικά με την κοινότητα, θα πρέπει να σταματήσει ή να αραιώσει τις επισκέψεις του, αφού συνήθως η αναζήτηση της τέλειας κουβέντας ή στρατηγικής, τον κρατάει πίσω. Αυτός που θέλει να φέρεται σαν πραγματικός παίχτης, δεν σκέφτεται το τι θα πει ή τι θα κάνει, απλά το κάνει.

Ωστόσο η αλλαγή σε έναν άντρα, είναι παγίδα. Ανέμενε ότι σε πολλούς ανθρώπους του κύκλου σου, δεν θα αρέσει αυτή η αλλαγή σου. Αυτοί που σε ήξεραν καιρό, θα παρατηρήσουν την αλλαγή επάνω σου. Αν είναι σωστοί, θα θελήσουν να βγουν μαζί σου, αν ζηλεύουν, θα προσπαθήσουν να σε σταματήσουν.
Όταν ξεκίνησα την αυτό βελτίωση μου, πήγα από ένα αδύναμο «καλό παιδί», σε έναν δυνατό άντρα, με αυτοπεποίθηση και αυτό σεβασμό.
Όσοι δεν μπορούσαν να σταθούν πλέον δίπλα μου, γιατί δεν μπορούσαν πλέον να με ελέγχουν ή να με κουμαντάρουν, δεν τους άρεσε και προσπαθούσαν να με σαμποτάρουν. Άλλωστε ένας άντρας που είναι δυνατός μέσα του, δεν αφήνει κανέναν να τον ελέγχει και να τον κουμαντάρει.
Θα πρέπει να περιμένεις ανάλογη συμπεριφορά με τον καιρό.
Ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι πολλοί θα θέλουν να είναι μαζί σου και θα σε σέβονται και θα σε θαυμάζουν (όχι ότι όσοι θέλουν να σε ελέγχουν δεν σε θαυμάζουν, απλά το εγώ τους δεν τους αφήνει να το δείξουν).