Πεθαίνει το Pickup;

Το Pickup είναι μια ιδέα (θα λέγαμε), η οποία έχει βοηθήσει πάρα πολλούς ανά τον κόσμο. Ωστόσο τελευταία έχει αρχίσει να πέφτει, μήπως έχει αρχίσει να πεθαίνει;

Αν και το Pickup δεν είναι κάτι νέο, αφού σαν online κοινότητα υπάρχει για πάνω από 10 χρόνια (σαν ιδέα για πάρα πολλά χρόνια), εντούτοις ήταν (και είναι) το κίνητρο να βάλει την ιδέα στον κόσμο να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει εξαρχής αλλά δεν είχε το θάρρος, να την πέφτει δηλαδή σε γυναίκες.

Όπως ανέφερα, σαν ιδέα το pickup είναι παλιά. Τρανό παράδειγμα το βιβλίο How to Pick up Girl του Eric Weber, το οποίο είναι του 1970! Απλός τότε δεν υπήρχε το internet…

Σαν Pickup αναφέρομαι στην online κοινότητα, όπου ο κόσμος που συμμετέχει σε αυτήν συζητά για τρόπους, ιδέες και λύσεις «πεσίματος», ώστε να φτάσει κάποιος όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο αποτέλεσμα του, το σεξ με αυτήν που επιθυμεί.

Αν και για εμένα το Pickup έχει και τα κακά του, εντούτοις έχει βοηθήσει πολλούς να ξεπεράσουν τις φοβίες τους, να γνωρίσουν κόσμο και φυσικά να τους «πιέσει» να αλλάξουν στυλ, ιδέες και τρόπο ζωής.

Τα τελευταία χρόνια η κοινότητα έχει αρχίσει να φθίνει. Ελάχιστα νέα προϊόντα, τα οποία βγαίνουν από κάποιους που είναι κάπως στανταράκια στις πωλήσεις (πχ Kezia Noble), τα «καυτά» ονόματα της σκηνής έχουν χαθεί, δεν υπάρχει κάτι το συνταρακτικό με λίγα λόγια. Ας πάρουμε μια ιδέα από τις αναζητήσεις στην Αμερική από το 2005 ως σήμερα, με βάση τα στοιχεία της Google σε μερικές από τις γνωστότερες Pickup μεθόδους ή εταιρίες.

Mystery Method
Mystery method

Speed Seduction
speed seduction

Real Social Dynamics (RSD)
rsd

Venusian Arts
venusian arts

Mode One
modeone

Άποψη μου είναι ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί το πολύ «μπλα μπλα» του κάθε Pickup Artist και ψάχνεται για κάτι πιο άμεσο, απλό και σίγουρο, εξού και η άυξηση που παρατηρείται στο Mode One (τελευταία εικόνα παραπάνω). Είχα αναφέρει από πολύ παλιά (2008) ότι η κοινότητα θα γυρίσει στο natural στυλ, την εποχή μάλιστα που μεσουρανούσε η μέθοδος του Mystery και προχωρούσε με ρυθμούς χελώνας η Direct μέθοδος. Από τότε φαίνονταν ότι η κοινότητα έχει αρχίσει να φθίνει. Ωστόσο επειδή και αυτό το στυλ έχει πέσει στην τρύπα της κονόμας, αφού το Direct που πλασάρουν οι PUAs είναι στην ουσία η μέθοδος του Mystery αλλά με άλλο opener (μέχρι και ο «πατέρας» της Direct μεθόδου δεν την υποστηρίζει και τόσο στο infield του).

Ο λόγος που ο κόσμος έχει αρχίσει να πιστεύει ότι οι μέθοδοι Pickup είναι μακακίες, είναι γιατί όλοι οι «PUAs» προσπαθούν να πλασάρουν μια εύκολη δίοδο στην τελειότητα. Χαμένες προσπάθειες, χρόνος και χρήμα (βάλε και το κράξιμο που γίνεται στον κάθε instructor μετά από κάθε σεμινάριο) είναι το κυριότερο θέμα που συζητάνε τα μέλη στα διάφορα forums με αποτέλεσμα να διερωτώνται αν τελικά έχουν αποτέλεσμα αυτοί οι τρόποι και να αρχίζουν λίγο να ξενερώνουν.

Και να μοιραστώ ένα κοινό μυστικό μαζί σας, PUA ΔΕΝ υπάρχουν, είναι απλώς ένας τίτλος που τον χρησιμοποιούν όσοι είναι εγωιστές. Υπάρχουν απλώς άτομα που είναι καλοί με τις γυναίκες έχοντας μια επιτυχία σε πολλές από αυτές και τέρμα. Αυτό που πλασάρουν οι τύποι, ότι και καλά θα μπορείς να έχεις όποια γυναίκα θέλεις, από τις «απλά όμορφες» της διπλανής πόρτας μέχρι τα καλύτερα μοντέλα των περιοδικών τύπου Maxim, δεν ισχύει και δεν το κάνουν ούτε και οι ίδιοι που τα λένε αυτά. Ο λόγος που υπάρχουν τόσοι πολλοί PUAs είναι ότι όλοι μπορούν να αρχίσουν να διδάσκουν κάτι που διάβασαν σε κάποιο βιβλίο κάποιου, ο οποίος είχε ήδη αντιγράψει κάποιον άλλο πιο πριν με αμφιβόλου «πχιότητας» συμβουλές.
Θες παράδειγμα; Υπάρχει άτομο εν Ελλάδι (και όχι μόνον ένας, αλλά γι’αυτόν γνωρίζω καλά), ο οποίος διδάσκει inner game και μάλιστα διοργανώνει και σεμινάρια inner game και λοιπών «καλουδιών», αλλά ο ίδιος στο -κατηραμένο- πεδίο δεν μπορούσε να βάλει σε τάξη το… inner game του και φυσικά ούτε να νικήσει το approach anxiety.

i am a pua

Έτσι λοιπόν με αμφιβόλου ποιότητας (και μη δοκιμασμένες πραγματικά από τους ίδιους) συμβουλές, οι οποίες είναι απλώς αναμασημένες θεωρίες άλλων (οι οποίοι «άλλοι» έχουν αντιγράψει από άλλους κ.ο.κ), ο κόσμος σαφώς και δεν βλέπει το παραμικρό αποτέλεσμα και αρχίζει να απομακρύνεται από την κοινότητα, είτε επειδή κάτι που δεν φέρει αποτέλεσμα σε κουράζει (κάτι σαν τις αποτυχημένες δίαιτες ένα πράγμα), είτε γιατί «κάθισε φάση» με κάποια και έμειναν εκεί, παρατώντας το όνειρο του PUA. Ακόμη και πολλά από τα σεμινάρια περί αυτοβελτίωσης είναι απλώς κακές αντιγραφές του Tony Robbins.

Φυσικά και δεν πρόκειται να σταματήσει η αναζήτηση για την «μέθοδο», απλώς θα αλλάζει όνομα και τρόπο. Εκεί που παρατηρώ ότι πλέον στρέφεται ο κόσμος (που παραμένει ενεργός στην κοινότητα) είναι στο απλό, άμεσο και αποτελεσματικό, όπως το παρακάτω video.

Βέβαια και εκεί η βιομηχανία «τσίμπησε» και ήδη ψιλό πλασάρει προϊόντα τύπου «Seduction in few minutes», κάτι που δεν έγινε ακόμη μόδα, αλλά σιγά σιγά το κόβω να αρχίσει να γίνεται. Θα κερδίσει το πλήθος αυτήν η νέα προσέγγιση; Θα γίνει η 2η Mystery Method; Ο χρόνος θα δείξει. Εδώ θα ήμαστε να το συζητήσουμε. Ως τότε, ας ασχοληθούμε με τα τωρινά πρότυπα 🙂