Πορνό και παιχνίδι δεν κολλάνε

Μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά αν θέλεις να πετύχεις στις σχέσεις σου, θα πρέπει (αν παρακολουθείς) να κόψεις το πορνό.
Έχει χαρακτηριστεί σαν κάτι το «αντρίκιο» αν παρακολουθεί κανείς πορνό (αν και σε πολλούς είναι δύσκολο να το παραδεχτούν).
Το να βρει και να παρακολουθήσει κανείς μια ταινία πορνό είναι υπερβολικά εύκολο σήμερα (φανταστείτε τι «τραβούσαν» οι παλιότεροι), ενώ τα περιοδικά (για πολλούς λόγους) γεμίζουν με -σχεδόν- γυμνό τα θέματα τους.

Ένας άντρας που δεν έχει κάποια σχέση με μια γυναίκα, φυσιολογικά δεν βλέπει γυμνή γυναίκα καθόλου. Έτσι, όταν δει μια που του αρέσει, του δημιουργείτε αυτή η «ορμή» για σεξ, με αποτέλεσμα να πλησιάζει την γυναίκα αυτή με άνεση, ακολουθούμενος τις ορμές του.

Ωστόσο αν κάποιος παρακολουθεί συστηματικά ταινίες πορνό, το μυαλό δεν μπορεί να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από την φαντασία και έτσι όποιος βλέπει σε μεγάλη ποσότητα εικόνες ή σκηνές σεξ από ταινίες πορνό, τότε αυτόματα ο εγκέφαλος του «γεμίζει» από γυμνό, με αποτέλεσμα να «θεωρεί» ότι δεν χρειάζεται άλλο, αποφεύγοντας έτσι να του δώσει την απαραίτητη «ενέργεια» που χρειάζεται ο άντρας για να πλησιάσει μια γυναίκα ή να προχωρήσει σεξουαλικά μαζί της.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό «Psychology Today», η συνεχής παρακολούθηση ταινιών πορνό μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη απώλεια της λίμπιντο και στην ανικανότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο νευροδιαβιβαστής που προκαλεί το αίσθημα ευχαρίστησης κατά τη σεξουαλική επαφή παράγει ντοπαμίνη κάθε φορά που κάποιος στέκεται μπροστά στο κομπιούτερ του και παρακολουθεί ταινίες πορνό, με αποτέλεσμα να επιζητεί όλο και μεγαλύτερα και πιο ακραία ερεθίσματα, κάνοντας δύσκολο το να διεγερθεί με τις πραγματικές ερωτικές σκηνές που εκτυλίσσονται στο κρεβάτι του.

Διαβάστε επίσης: Όταν το πορνό γίνεται… εθισμός!