Ο Pranker ‘Sam Pepper’ δηλώνει fake

Αν και συχνά δέχομαι στο email μου videos είτε από διαφόρους PUAs που κάνουν κάποιο infield, είτε από διάφορα προϊόντα/βιβλία για να τα σχολιάσω ή να πω την γνώμη μου, κάτι που όχι μόνο δεν με ενοχλεί, αλλά μου αρέσει να ανταλλάσσουμε απόψεις επάνω σε συναναστροφές που βλέπουμε ή σε προϊόντα που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον για την αυτοβελτίωση.

Τελευταία και μετά από το συγκεκριμένο άρθρο «Αρέσει στις γυναίκες το χύμα πέσιμο;» μπορώ να πω ότι δέχομαι πολλά videos από Prankers, ώστε να δω με τα μάτια μου (?) ότι αυτά που γράφω καταρρίπτονται on camera ή τέλος πάντων ότι υπάρχουν και άτομα που φιλάνε μια άγνωστη χωρίς να βγάλουν… κιχ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ τους Prankers και δεν γνωρίζω αρκετά γι’αυτούς, αλλά παρακολουθώντας τα video τους (και όποιο άλλο infield video από κάποιον PUA), μπορώ να καταλάβω αν είναι fake ή έστω -όπως λέμε στην γλώσσα μας- flake, από την συναναστροφή τους. Έχω γράψει άλλωστε ότι τα pranks τα θεωρώ ηλιθιότητες που μπορούν μάλιστα να γίνουν και επικίνδυνα (αν και πολλά από αυτά έχουν γέλιο). Επίσης να σημειώσω ότι ο λόγος που το αναφέρω δεν είναι επειδή κάποιος δήλωσε ότι έκανε fake videos, αλλά για το περιεχόμενο ορισμένων από αυτών και την επιρροή τους που έχουν σε νέους κυρίως.

Κανονικά τέτοιου είδους pranks θα έπρεπε να ονομάζονται «Πως να φας ξύλο σε 5 δευτερόλεπτα» ή καλύτερα «Μην κάνεις prank σε Έλληνες».

Παλιότερα, όταν ο Alan Roger Currie προωθούσε το Mode One, videos που έδειχναν σκηνές από ταινίες όπου κάποιοι (ηθοποιοί) εφάρμοζαν κάτι αντίστοιχο με αυτό που τόνιζε ο Alan ή έστω «προσέγγιζαν» μια γυναίκα με χύμα τρόπο, έδιναν και έπαιρναν στις σχετικές συζητήσεις, ενώ οι φαν ενθουσιάζονταν (καλά οι «φαν» ενθουσιάζονται και με τον αέρα, αλλά τέλος πάντων) και οι πιο πιστοί τα δοκίμαζαν στο πεδίο. Τώρα επειδή το παιχνίδι παίζεται την ημέρα κυρίως και επειδή κάποιους πρέπει να έχουμε σαν ίνδαλμα (ναι bro, αλλά ο τάδε φίλησε την άλλη σε 5″ στο YT, τι έχεις να πεις γι’αυτό?), τα pranks αυτά έχουν την τιμητική τους από τους φαν (έχουμε ηθοποιούς, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και άλλους σαν ινδάλματα, ε, γιατί να μην κάνουμε και κάποιους prankers?).

Δεν λέω να μην παρακολουθείς pranks (ή να μην παρακολουθείς ότι γουστάρεις τέλος πάντων). Αλλά μην ενθουσιάζεσαι με την μία με αυτό που βλέπεις, ειδικά όταν κάποιος προσεγγίζει κάποια και την φιλάει με την μία ή του δίνει το κινητό της, χωρίς καν να σκεφτεί το παραμικρό. Αν ρωτήσετε κάποιον γνωστό σας που εργάζεται σε μεταφορικές (και αναγκάζεται να φωνάζει όταν θέλει να μπει ή να βγει με το φορτηγό του από κάπου, γιατί δεν τον βλέπουν όταν κινείται), θα σας πει ότι ο κόσμος (ειδικά οι γυναίκες) στους δρόμους και πολύ περισσότερο στους πεζόδρομους, πηγαίνουν σαν τις… κότες πότε από την μία και πότε από την άλλη, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω τους.

Αν τις προσεγγίσεις έτσι χύμα, θα πρέπει πολλές φορές να επαναλάβεις αυτό που είπες, γιατί πολύ απλά ήταν στον κόσμο τους και τις έβγαλες από τις σκέψεις τους (πχ «αν το βράδυ βγω με τον Γιάννη, τι δικαιολογία να πω στον Κώστα;» κλπ). Πιστεύεις ότι αν προσεγγίσεις έτσι χύμα και από το πουθενά κάποια, όχι μόνον θα έχει 100% την προσοχή της επάνω σου και θα ακούσει ότι είπες με την μία, αλλά θα σε φιλήσει ή θα σου περάσει το κινητό της στο δικό σου, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό; C’mon guys, λίγη κοινωνική αντίληψη δεν κάνει κακό. Αν είναι να κυκλοφορούμε με ντύσιμο αλά επιδειξία και να το ανοίγουμε μπροστά τους, ώστε να μας… επεξεργάζονται το εργαλείο μας με την μία και χωρίς πολλά πολλά.

Πρώτος pranker στις προτιμήσεις των PUA-δων ήταν (και θα είναι?) ο Vitalyzd, μέχρι που βγήκε στην φόρα ότι είναι fake τα video του (εδώ είναι fake πολλών PUAs, δεν θα είναι των Prankerz?). Αλλά είναι πολλοί που ζήλεψαν την δόξα του και έκαναν τα δικά τους αντίστοιχα video.

Ένας από αυτούς είναι και ο Sam Pepper, ο οποίος μάλιστα είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής pranker-youtuber στην Αγγλία για τα kissing videos, τα χουφτώματα με το κρυμμένο χέρι («Fake Hand Pinch Prank»), κάτι gold-diggers pranks κλπ. Ας δούμε ένα video του, όπου φιλάει «άγνωστες» γυναίκες με την μία, μιας και αυτά είναι που μασάνε οι νέοι (και όχι μόνο) της PUA κοινότητας.

Δεν θα ήταν ωραία να έβγαινες μια ωραία πρωία σε ένα πάρκο, να αγόραζες έναν καφέ (από τις γνωστές αλυσίδες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε γωνιά) και να φίλαγες καμιά 50αριά γκομενάκια που θα συναντούσες στον δρόμο σου, ενώ θα «φόρτωνες» και όσες ήθελες από αυτές; Ωραίο θα ήταν δεν λέω, να μην σκέφτεσαι τρόπους προσέγγισης και άλλες τέτοιες αηδίες. Απλά την βλέπεις, την πλησιάζεις και την φιλάς, όπως έκαναν οι… πρωτόγονοι!

Ωραία λοιπόν θα ήταν, αλλά βλέπεις στην ζωή δεν είναι όλα τόσο εύκολα. Πριν λίγες ημέρες ο Sam Pepper ανακοίνωσε ότι τα video του ήταν fake και τα έσβησε σχεδόν όλα, ενώ διέγραψε τιτιβίσματα και τοίχο-ανακοινώσεις του FB. Παραδέχεται βλέπεις ότι τα έκανε όλα αυτά για τα views και τα χρήματα.

All these other prank channels came out, and they’d be doing more and more crazy pranks. I’d be watching saying ‘there’s no way they’re actually doing that’. All this stuff is fake. All it was about was the end goal. So I worked out that I can do these pranks, I can just fake them. I can make fake videos. I wanted to get views, I wanted to make money. It’s my job. I made videos so I can live.

Για να κλείσω το θέμα, μην πιστεύετε ότι βλέπετε. Και όχι μόνον μην πιστεύετε, αλλά μην δοκιμάζετε ότι βλακεία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, χωρίς μάλιστα να έχετε πρώτον το θάρρος ή το θράσος να το κάνετε και δεύτερον την δυνατότητα να προστατευτείτε αν κάτι πάει στραβά (έχω διαβάσει ότι κάποιος πήγε να το παίξει κάτι και του ήρθε μπουνιά από το πουθενά). Φυσικά μπορείτε να δοκιμάζετε και να κάνετε ότι θέλετε και ότι βλέπετε στο youtube, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό που βλέπετε ισχύει κιόλας.

Έχω αναφέρει και σε σχόλιο μου ότι πολλοί από τους prankers είναι fake και φλώροι. Μπορεί να πουλάνε μούρη on camera, αλλά σε γενικές γραμμές είναι κότες και το «γυαλί» (ή το LCD?) τους κάνει κάτι. Ακόμη και οι PUAs, όταν έχουν κάποιον με την κάμερα μαζί τους, παίρνουν μερικές «δόσεις» αυτοπεποίθησης, κυρίως επειδή έχουν κάποιον/ους μαζί τους να τους παρακολουθεί, ενώ αν πάει κάτι στραβά έχουν την γνωστή ατάκα «It’s a prank, bro, it’s a prank» ή «It’s just a social experiment, man«. Αν τους την πάρεις αυτήν την κάμερα ή τους δεις σε non-PUA ή non-Prank φάση, θα τους δεις και τελείως διαφορετικούς.

Fake ρε μπαγάσα; Fake; Και σε πίστεψαν μερικοί. Τώρα θα πρέπει να βρουν άλλον fake να πιστέψουν…