Προσγειώσου στην πραγματικότητα

Με τον καιρό, παρατηρώ πολλά πράγματα που γίνονται λάθος (κατά την δική μου άποψη), από άτομα που βγαίνουν έξω με σκοπό να γνωρίσουν γυναίκες είτε ανήκουν στην κοινότητα, είτε όχι.

Pickup, θεωρία και πραγματικότητα
Ας αρχίσουμε βασικά με το θέμα θεωρία του Pickup. Αν και το blog ξεκίνησε ως μέρος της Pickup λογικής (όπως θα δεις και στα αρχικά του post), ωστόσο γρήγορα το άλλαξα, αφού κατάλαβα με βάση δικές μου εμπειρίες στο πεδίο, ότι τα περισσότερα είναι άχρηστα. Έτσι, εγώ προσωπικά δεν δίνω συμβουλές που αφορούν «ατάκες» ή ψεύτικες ιστορίες, αλλά οι συμβουλές μου αφορούν το πως θα αλλάξει κάποιος μέσα του, ώστε όλα αυτά περί PUA θεωρείων να μην τον «συγκινούν», αφού θα εκπέμπει από μέσα του το πόσο αυθεντικός είναι.

Πιθανών να έχεις δοκιμάσει κάποια πράγματα από τον PU κόσμο και φυσικά δεν θα τα είδες όπως σου τα έχουν υποσχεθεί. Και μην νομίζεις ότι τα γραφόμενα μου αφορούν τους Αμερικανούς instructors, αλλά πιάνουν και τους Έλληνες, αφού πλην του πρώτου στην Ελλάδα Σπύρου Κόντη (κακά τα ψέματα, εμπορικά ήταν ο πρώτος στο PU), στην πορεία άρχισαν να βγαίνουν πολλά βιβλία με τις ίδιες αναμασημένες θεωρίες. Να ξέρεις ότι η βιομηχανία (γιατί περί αυτού πρόκειται) σε έχει κοροϊδέψει, αφού προωθεί ψεύτικες υποσχέσεις, βασιζόμενη σε τι πουλάει, παρά σε τι φέρνει αποτελέσματα.
Δεν λέω ότι δεν δουλεύουν πολλά από αυτά, έτσι; Ασφαλώς και μερικά από αυτά δουλεύουν, αλλά τα περισσότερα στα χαρτιά, γιατί όπως θα καταλάβεις (ή θα έχεις μάθει από τις εμπειρίες σου), όλα αυτά είναι απλά θεωρία, αναμασημένη και φυσικά ψιλό αλλαγμένη, ώστε να μην δείχνει ίδια με την αρχική θεωρία, αυτήν του Mystery.

Όσοι τα διδάσκουν όλα αυτά και συζητούν ώρες περί θεωρίες, ή επίσης άτομα που αναφέρουν συνεχώς PUA που ΔΕΝ γνωρίζουν, αλλά εμπιστεύονται τυφλά τα λεγόμενα τους, απλώς τα διδάσκουν αυτά, οι περισσότεροι (πίστεψε με) ΔΕΝ τα έχουν ζήσει και φυσικά δεν τα έχουν δοκιμάσει στο έπακρο. Δεν λέω ότι εγώ είμαι καλύτερος, καμία σχέση, εγώ γράφω για ότι παρατηρώ από τις εμπειρίες μου, αλλά να ξέρεις ότι εγώ προσωπικά θέλω αποδείξεις, προτού δεχτώ κάτι σαν σωστό. Γι’αυτό και το δουλεύω στο πεδίο, προτού γράψω σχετικά με αυτό. Δεν θέλω θεωρία, δεν θέλω μεγάλα λόγια, δεν θέλω να το παίξεις μούρη, δεν θέλω να μου μιλάς με PU slang, δεν θέλω να μάθω τι λέει ο κάθε PUA, αλλά θέλω να μου το δείξεις εσύ που μου το διδάσκεις.

Γιατί το αναφέρω όλο αυτό θα μου πεις. Στις αναζητήσεις μου για άτομα με το ίδιο χόμπι, έχω βγει με πολλούς από την κοινότητα. Βέβαια αρχικά βγαίνω ινκόγκνιτο και δεν αναφέρω ότι ασχολούμαι και εγώ καιρό, αλλά αφήνω τα πράγματα να έρθουν μόνα τους. Εκεί μπαίνει στην μέση ο αντρικός εγωισμός και ακούω πράγματα και θαύματα. Και εκεί που η ομιλία κυλάει όμορφα και ωραία, προτείνω να κάνουμε κάποιο άνοιγμα. Εκεί είναι που τους το χαλάω και έχω δει πάμπολλες αντιδράσεις. Σε πρόσφατη συναναστροφή μου μάλιστα, όταν φώναξα την σερβιτόρα της καφετέριας για πληροφορίες, ο μέχρι πριν γαμάω-και-δέρνω PUA, άρχισε να κοκκινίζει στην θέα της όμορφης και αλανιάρας σερβιτόρας.

Επίσης μια φορά που είχα πάει να γνωρίσω δύο κοπέλες, τις είδα ότι είχαν παγώσει και μου έδωσαν το βλέμμα που εγώ το μεταφράζω ως «φύγε, παίζει γκόμενος και θα γίνει χαμός». Και να’σου τσουπ, σκάει μύτη ο γκόμενος της μιας, ο οποίος ήταν και πολύ αλάνι. Ωστόσο, όχι μόνο δεν μου το έπαιξε μούρη (ή amog, όπως λένε τα βιβλία), αλλά μου πρότεινε αν γούσταρα να κάνω φάση με την δεύτερη και επειδή του άρεσε το στυλ μου, να βγαίνουμε και μαζί έξω για PR.

Οπότε ορισμένοι καλό είναι να προσγειωθείτε. Μπορεί τα βιβλία να λένε πολλά και ωραία πράγματα, αλλά τα περισσότερα από αυτά έξω δεν ισχύουν. Ούτε οι γυναίκες είναι όλες τους καριόλες, ώστε να έχετε έτοιμα τα negs, ούτε τα άτομα που είναι εκεί θα θελήσουν να σας πάρουν τον αέρα. Πολλοί από αυτούς είναι cool τυπάκια που μπορεί και να κάνετε και παρέα μάλιστα.
Επίσης κατεβείτε πολλοί «PUA» από το καλάμι. Όπως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη (κατά τον σοφό λαό), έτσι και μερικά βιβλία δεν σας κάνουν γ@μιάδες. Θέλει χρόνο και υπομονή στο λεγόμενο πεδίο, απαιτεί συναναστροφή με γυναίκες στον πραγματικό κόσμο. Αφήστε τις φαμφάρες και μην πουλάτε μούρη στα νέα παιδιά που ζητάνε την βοήθεια σας.

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν πολλοί που διδάσκουν το παιχνίδι, είναι ότι δεν διδάσκεις προγραμματισμό, ούτε πως να χειρίζεσαι έναν υπολογιστή. Αυτό είναι το λάθος που κάνουν οι αυτοαποκαλούμενοι και Pickup Artists, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αυτά που λένε και σε ποιον τα λένε. Αν για παράδειγμα εγώ ήμουν προπονητής πυγμαχίας και είχα δύο άτομα να τους μάθω, έναν γεμάτο, δυσκίνητο άντρα και έναν αδύνατο, γυμνασμένο και γεμάτο ενέργεια, εννοείται ότι άλλα θα έβαζα να κάνει ο πρώτος και άλλα ο γυμνασμένος, μέχρι να έρθουν σε ένα ίδιο επίπεδο, δεν θα τους έβαζα να κάνουν τα ίδια, γιατί δεν μπορούν να κάνουν τα ίδια, απλά. Έτσι και στο «παιχνίδι», δεν μπορείς να πεις σε έναν ντροπαλό τύπο ότι πρέπει να πάει σε μια και να της πει «θέλω να σε γαμή$ω», δεν γίνεται αυτό το πράγμα, θα πρέπει να τον βάλεις μέσα στο παιχνίδι με άλλον τρόπο και όχι με το τι λέει οι κοινότητα ότι δουλεύει. Και αν ακόμη ο PUA μπορεί να πάει σε μια και να της πει ότι θέλει, θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό.

Να επαναλάβω ότι δεν το παίζω ο γαμάτος, μάλιστα προτιμώ τον όρο «Seducer in training», αφού συνεχώς μαθαίνω και νέα πράγματα παρά το «γαμιάς». Και αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί με άτομα που το έχουν σαν χόμπι από μικροί να πηδάνε ότι έχει τρύπα ανάμεσα στα πόδια του. Δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ πρώην ντροπαλός ή geek για χρόνια, μοναχικός και χωρίς πολλές συναναστροφές να γίνει μέσα σε λίγο καιρό ο γαμιάς της γειτονιάς, γιατί απλά δεν γίνεται, δεν λειτουργεί έτσι το μυαλό μας.

Το pickup σαν ασχολία μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Μπορεί να χαλάσει την αυτό βελτίωση σου, αντί να σου την βελτιώσει. Για παράδειγμα, αν βγεις έξω με τον αέρα του νικητή, αλλά δεν σταυρώσεις γυναίκα, θα πέσεις και θα αρχίσεις να νιώθεις ότι δεν είσαι ακόμη καλός και πρέπει να λιώσεις στο διάβασμα, οπότε πάει ο… αέρας, πάλι θα πέσεις.
Εγώ προσωπικά βγαίνω με σκοπό να περάσω καλά. Και αν δεν γίνει φάση με καμία, δεν με απασχολεί, αφού πέρασα καλά και άτομα που με γνωρίζουν, έχουν παρατηρήσει ότι δεν πέφτει με τίποτα η θετική ψυχολογία μου. Επίσης αν τύχει να βγω με άλλα άτομα και την πέσουμε στην ίδια και την «φάει» ο άλλος, πάλι θα είμαι ΟΚ, γιατί και την έφαγε άτομο από την παρέα μου, αλλά και όλο και κάποια ωραία φίλη θα παίζει, αν με πιάνεις.

Επίσης έχω βγει με άτομα για παιχνίδι και τους βλέπω όταν βλέπουν έναν τυπά άσχημο με μια κουκλάρα, να τρελαίνονται ή ακόμη όταν μια γυναίκα τους ρίξει άκυρο, να είναι έτοιμοι να κάνουν φόνο. Σου λέει, «ξέρω τόσα πράγματα για το PU και δεν μπορώ να κερδίσω μια τέτοια και μπορεί ο χοντρός/άσχημος;«. Ναι, αλλά ο χοντρός/άσχημος τόλμησε και της την έπεσε.
Ένα βράδυ σε ένα club, είδα έναν τύπο να πηγαίνει σε ένα set που ήθελα να πάω και εγώ. Οπότε παρακολουθούσα την συναναστροφή του. Κάποια στιγμή τρώει τέτοιο άκυρο, που του έφυγε η γη κάτω από τα πόδια. Τον έκλασε με λίγα λόγια η τύπισσα και άρχισε να μιλάει στην φίλη της, αφήνοντας τον να κοιτάζει/περιμένει σαν χάνος. Εκεί το παλικάρι είχε τρελαθεί. Τον έβλεπα να κάθεται την μια ακίνητος και να τις κοιτάζει και την άλλη να κάνει βόλτες αριστερά και δεξιά, δεν ήξερε τι να κάνει. Τι να σκέφτονταν άραγε; Επίσης έχω βγει και με άτομα που είχαν στο κινητό τους ολόκληρα βιβλία με ρουτίνες, που σημαίνει ότι ούτε λεπτό δεν μπορούν να βασιστούν στον εαυτό τους, αν δεν είναι βέβαιοι ότι θα πουν κάτι μαγικό, πράγμα που μόνο καλό δεν τους κάνει.

Επίσης το συνεχόμενο παιχνίδι σε αποξενώνει. Κλείνεσαι περισσότερο στο καβούκι σου και χάνεις την επαφή με τον κόσμο και μάλιστα χάνεις με τον καιρό και τις κοινωνικές σου δεξιότητες. Θέλει μέτρο το πέσιμο και φυσικά θέλει να το αλλάζεις που που και που, όπως να βγεις με μια καλή παρέα, απλά για ποτό και χαβαλέ, χωρίς καν ένα άνοιγμα.

Εμφάνιση, ντύσιμο και στυλ
Ένα άλλο περίεργο πάλι, είναι το στυλ μερικών και αναφέρομαι αποκλειστικά σε άτομα που ανήκουν στην PU κοινότητα, γιατί όσοι δεν ασχολούνται, δικαιολογούνται, βγαίνουν έξω όπως ξέρουν και δεν τους έχει πει κανείς κάτι παραπάνω. Αυτοί που ασχολούνται και διαβάζουν για την αυτοβελτίωση τους, βγαίνουν έξω, είτε φορώντας ρούχα λες και πάνε για μεροκάματο σε καμιά λαϊκή, είτε τους βλέπω ιδρωμένους στις μασχάλες (όταν σηκώνουν τα χέρια τους ιδιαίτερα), είτε πάλι μυρίζουν άσχημα όταν περνάς από κοντά τους, είτε τα δόντια τους είναι χαλασμένα και φαίνονται άσχημα ή ακόμη και η μυρωδιά του στόματος τους. Τα αποσμητικά και σχετικά προϊόντα υγιεινής, έτσι τα βγάζουν, για να πιάνουν χώρο στα super market;
Δεν κρίνω πως κινείται ο καθένας, δεν με ενδιαφέρει άλλωστε. Αλλά, μου αρέσει που κοιτάζουν τις πιο όμορφες του κάθε μαγαζιού και φυσικά τις πλησιάζουν κιόλας.
Χαλάρωσε λίγο ρε μεγάλε. Η τύπισσα πάλευε ώρες να ετοιμαστεί, είναι ντυμένη και μυρίζει τέλεια, άσε δε που είναι και κουκλάρα. Τι θα της προσφέρεις εσύ;
Η ίδια σου προσφέρει το απόλυτο όπλο της, την ομορφιά και το τέλειο κορμί της, εσύ τι πιστεύεις ότι μπορείς να της προσφέρεις; Μερικές ψευτοθεωρίες που έτυχε διάβασες και πιστεύεις ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά;

Πως περιμένεις να την εντυπωσιάσεις με τις απόλυτες τεχνικές του φλερτ που έχεις διαβάσει και σε έχει πείσει το μάρκετινγκ ότι έχουν αποτέλεσμα, αν η πρώτη της άποψη για εσένα είναι «WTF is This Shit!?»; Αν από μακρυά δείχνεις μπακούρη, άτομο που τώρα κατέβηκε από τις σπηλιές, πιστεύεις ότι αν πας και τις πεις κάποια ατάκα ή της κάνεις τις γνωστές παπαρολογίες περί NLP, θα σου ανοίξει τα (όμορφα της) πόδια; Τα κλαμπόμπαρα έχουν άπειρο ανταγωνισμό, άτομα με πείρα, άτομα με ωραίο στυλ/σώμα/πρόσωπο, περιμένεις εσύ να κερδίσεις με τι όπλα, απλώς την γνώση του «The Game» και σχετικών βιβλίων; Και ιδιαίτερα αν δεν έχεις και κάποια πείρα; Λυπάμαι, δεν σου τα έχουν πει όλα όπως πρέπει.

Δεν λέω να πάει κανείς να αγοράσει τα τελευταία και πανάκριβα επώνυμα ρούχα (τα οποία δεν είναι και ότι καλύτερο πολλές φορές και από πολλές απόψεις), αλλά αν κανείς ντύνεται έτσι ή έτσι, περιμένει έτσι απλά με λίγο «μπλα-μπλα» να ρίξει μια τέτοια; Και τι θα της προσφέρει είπαμε; Γιατί αν ήταν πρώην geek ή ντροπαλός ή τέλος πάντων δεν το είχε με τις γυναίκες, άρα ούτε τις τρελές εμπειρίες θα της προσφέρει, ούτε το τέλειο σεξ θα της προσφέρει, ούτε τα τρελά λεφτά (φαντάζομαι) θα έχει για να της κάνει άλλες χάρες (όπως συμβαίνει συνήθως).
Οπότε καλό είναι να βλέπετε τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα. Μακάρι να μπορούσαμε να βγαίναμε άγριοι, αχτένιστοι, άπλυτοι και με έναν φύλο συκής και να πηδούσαμε ότι κινείται, αλλά επειδή δεν γνωρίζω να γίνεται κάτι τέτοιο, καλό είναι να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα γιατί κανένα βιβλίο και κανένας instructor δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιον, αν δεν βοηθά ο ίδιος τον εαυτό του.
Τώρα αν με το που θα εμφανιστείς κάπου, προκαλείς στα κοριτσάκια αυτό που προκαλεί ο Σάκης Ρουβάς και που πολύ ωραία περιγράφει ο Ψάλτης εδώ, τότε είσαι ΟΚ, μην κάνεις κάτι άλλο επάνω σου 🙂

Φίλοι, παρέες και συναντήσεις
Δεν είναι κακό να βγαίνεις έξω με άτομα που ασχολούνται με το ίδιο άθλημα, εφόσον η παρέα σου είναι κολλημένα μυαλά και δεν μπορείς να βασιστείς επάνω τους για την βελτίωση σου. Ωστόσο δεν είναι όλα ρόδινα, αφού μπορεί να συναντήσεις άτομα που είτε δεν κολλάς μαζί τος, είτε είναι παπάρες είτε είναι ξενέρωτοι ή κωλόπαιδα που μπορεί να σου κάνουν κακό να βγαίνεις μαζί τους, αντί για καλό.
Γι’αυτό μην «κρέμεσαι» από κανέναν και φυσικά μην δείχνεις ότι τους έχεις ανάγκη να βγαίνεις έξω μαζί τους. Αν και μπορεί να βρεις πολλούς σωστούς και να δέσεις και σαν παρέα (μου έχει τύχει), καλό είναι να δεις αν ένας κολλά μαζί σου προτού βγεις μαζί του συνεχόμενα.
Δεν χρειάζεται να βγαίνεις μαζί τους, αν δεν θέλεις. Καλύτερα να δοκιμάσεις να βγαίνεις μόνος σου και το σίγουρο είναι ότι μπορεί να έχεις και καλύτερα αποτελέσματα από το να βγαίνεις με κάποιον που είτε δεν κολλάς μαζί του, είτε σε κρατάει πίσω στην βελτίωση σου.

Shit tests, negs και alpha males
Με το να μπαίνεις και πιο βαθιά στην θεωρία του Pickup, χάνεις και την πραγματικότητα.
Μερικές θεωρίες που συνήθως δεν ισχύουν, είναι οι θεωρίες του shit test, της αξίας και του να το παίξεις alpha male στην γκόμενα.
Για παράδειγμα, στα forum (και στα βιβλία, αλλά θα σταθώ στα forums) αναφέρουν συνεχώς την ανάγκη να πας με την λογική ότι η τύπισσα έχει μεγαλύτερη αξία από εσένα. Αυτό είναι μέγα λάθος, αφού στην ουσία σε μειώνει σαν αξία εσένα προτού καν την πλησιάσεις και μετά αυτό φαίνεται από την στάση σου και την προσπάθεια σου να ανέβεις επίπεδο.

Επίσης τα λεγόμενα και Shit test, όπου πολλοί πιστεύουν ότι κάθε τι που λέει μια γυναίκα, είναι καθαρά ένα shit test που πρέπει να προσπεράσουν με επιτυχία. Δεν λέω ότι δεν σε τεστάρει, το κάνει
και πολύ περισσότερο στην αρχή της συναναστροφής, αλλά πολλές φορές μπορεί και να ρωτάει από ενδιαφέρων, θα πρέπει κανείς να μάθει να ξεχωρίζει το ένα με το άλλο.
Πολλές φορές τυχαίνει να μιλάμε με κάποιον και πάντα να αναφέρει κάτι που του έτυχε σαν ένα shit test και να απορεί αν το πέρασε σωστά. Αυτό σε βάζει σε μια λογική μισογύνη, όπου τα πάντα που λέει η γυναίκα είναι εναντίον σου και πρέπει να την «νικήσεις» με κάποιον τρόπο. Μερικοί «PUA» θα πρέπει να ξυπνήσουν και να καταλάβουν ότι πολλά από αυτά που λέει μια γυναίκα, είναι και από ενδιαφέρων και θέλει να μάθει περισσότερα για εσένα, γιατί απλά σε γουστάρει, αλλιώς χέστηκε και με την συμπεριφορά αυτήν, παίζει και να την χάσεις και μετά θα ψάχνεσαι για καλύτερο «state» ή για το τι έγινε και την έχασες, ενώ την είχες.

Ένα επίσης συχνό λάθος είναι και η λογική του να φέρεσαι ως «Alpha». Ο πραγματικός «alpha» δεν νοιάζεται να το δείξει, γιατί το εκπέμπει από μέσα του. Έτσι με την συχνή «πίεση» ότι πρέπει να δείχνεις «alpha», χάνεις την μπάλα κάπου. Διαβάζω ερωτήσεις όπως «μου είπε να πάμε cinema, τι να κάνω;«, για να απαντήσει ο «PUA»: «α, θα πρέπει να φερθείς σαν alpha male, άρα θα πας όπου θέλεις εσύ και όχι αυτήν«.
Για να μην σας κάψουν τέτοιες συμβουλές, αυτό που έχω να πω σε τέτοιες καταστάσεις είναι ότι η γυναίκα που σκέφτεται κάποιος τι να κάνει μαζί της σε ότι του λέει, είναι η σχέση του, μοιράζονται πράγματα και άρα θα πρέπει να της κάνει το χατήρι όποτε νιώθει ο ίδιος ότι η τύπισσα θέλει κάτι πραγματικά.
Αντί να της δείξει ότι είναι αναίσθητος και δεν νοιάζεται γι’αυτήν (και άρα με τον καιρό θα την χάσει), μπορεί να της πει κάτι όπως «ΟΚ, θα πάμε αν και δεν μου αρέσει αυτήν η ταινία, αλλά την άλλη φορά θα πάμε εκεί που θέλω εγώ«. Επίσης αν ένας άντρας ρωτά κάθε τι που πρέπει να κάνει σε forum, τότε αν θα του τα «φορέσει», δεν θα φταίει η ίδια, ΟΚ;
Επίσης βλέπω και μια συμπεριφορά της «πλάκας», όπου άτομα που δεν το έχουν και από τότε που διάβασαν για αλήτες, badboys κλπ, προσπαθούν να το παίξουν ότι η αλητεία είναι γι’αυτούς τρόπους ζωής. ΟΚ, προσέξτε μην σκίσετε και κανένα καλσόν, τόση μαγκιά πια εσείς και ο alitiz.

Αυτά λοιπόν είναι και η αλήθεια με το παιχνίδι και ότι αυτό περιλαμβάνει, τουλάχιστον όπως τα έχω δει εγώ. Όταν κάποιος είναι μόνος του και φυσικά ψάχνεται να γνωρίσει γυναίκες (ειδικά αν είναι νέος στο χώρο του PU), τότε δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα και συχνά πολλοί πέφτουν θύματα σε όσα υπόσχονται τα διάφορα προϊόντα. Και επειδή συνήθως η προσγείωση πονάει καμιά φορά, καλό είναι να γνωρίζεις μερικά πράγματα, αφού πολλές από τις τεχνικές που διδάσκονται είναι στην ουσία σαν πλασέμπο, αφού προσφέρουν την ψευδαίσθηση ότι λειτουργούν.

Επίσης καλό είναι να διαβάσεις και διάφορα σχετικά άρθρα, όπως:
Πως κερδίζεις τα 9αρια και τα 10αρια;
Γιατί το όλο θέμα “κοινότητα” σου gamaei το παιχνίδι

αλλά και ξένα άρθρα, όπως:
Η επίπτωση των PUA τεχνικών
How sexists find love
έρευνα που λέει ότι ενώ το Pickup φέρνει αποτέλεσμα, γ@μάει την ψυχολογία του PUA αργότερα.