Πως επιτυγχάνεται η αλλαγή;

Όπως όλοι όσοι ξεκινάνε να ασχοληθούν με το Pickup γνωρίζουν, το κυριότερο ζήτημα δεν είναι τόσο το θέμα «πέσιμο» όσο το θέμα αυτοβελτίωση και αλλαγή.

Άλλωστε την αλλαγή κυρίως κυνηγάς και αυτό γιατί αν δεν χρειαζόταν να αλλάξεις κάτι, ποιος ο λόγος να ασχοληθείς εξ’αρχής με το Pickup; Θα συνέχιζες κανονικά την ζωή σου. Το ερώτημα είναι όμως, σε αλλάζει όντως το Pickup ή όχι;
Ο λόγος που αναφέρομαι στο PU και όχι σε κάτι άλλο, είναι γιατί το PU σε «σπρώχνει» να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου. Τώρα αν αυτό το «κάτι» σε αλλάζει ή όχι, θα το δούμε.

Ας πάμε μερικά χρόνια πίσω, τότε που ήσουν νεογέννητος. Δεν είχες τίποτα άλλο να κάνεις, από το να απαιτείς να σου κάνουν ότι θέλεις (το οποίο αν δεν σου το έκαναν, δεν άφηνες όλο το τετράγωνο στην ησυχία του) και να ασχολείσαι με το αγαπημένο… gadget των αντρών, το γυναικείο στήθος. Λίγα χρόνια αργότερα και συνέχισες το ίδιο μοτίβο. Γκρίνιαζες, φώναζες και έκλαιγες όταν ήθελες κάτι. Και όλοι σου έκαναν την χάρη, ενώ μπορούσες να χουφτώσεις όποια ήθελες ή και να βρίσεις όποιον και όποια ήθελες και όλοι θα γέλαγαν και θα τους άρεσε αυτό.

Κάποια στιγμή πήγες σχολείο. Εκεί όλα ήταν το ίδιο τέλεια. Έτρεχες όλη μέρα με τους φίλους σου, έπαιζες μπάλα και πείραζες τα κορίτσια με διάφορα συνθήματα, γελώντας παράλληλα από τις γκριμάτσες τους. Τι ωραία χρόνια, έτσι; Αλλά όπως κάθε τι ωραίο, δεν κρατάει για πάντα, γιατί κάποια στιγμή πήγες στο γυμνάσιο. Και τα κορίτσια που πείραζες, άρχισαν να εμφανίζουν τα γυναικεία τους χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα η τεστοστερόνη σου άρχισε να σε κάνει άντρα.

Πλέων οι φίλοι που μαζί τους πείραζες τα κορίτσια στο δημοτικό, έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται για το πως θα τις γνωρίσουν και θα κάνουν σχέση μαζί τους, αλλά για κάποιον λόγο εσύ αποφεύγεις αυτές τις «αηδίες». Και τα χρόνια περνάνε και απορείς τι συμβαίνει με εσένα; Που είναι εκείνος που έκανε ότι ήθελε και πείραζε όποια ήθελε; Πλέων η τεστοστερόνη σου χτυπάει κόκκινο, αλλά προσπαθείς να την καλμάρεις με «πορνηρές» ταινίες.

Εκεί κάπου στον καημό σου, ανακαλύπτεις την κοινότητα των PUAs, μια κοινότητα που υπόσχεται να σε αλλάξει, να σε κάνει να έχεις την συμπεριφορά που είχες όταν ήσουν 3 χρονών, όπου έκανες και έλεγες αυτό που ήθελες και δεν ενοχλούσε κανέναν, με απώτερο σκοπό τα γκομενάκια. Αλλά θα σε απογοητεύσω φίλε μου, το τραίνο αυτό ίσως να έχει φύγει για εσένα.

Ας δούμε κάποια παραδείγματα. Ας πούμε δύο άτομα, όπου και οι δύο έχουν τον ίδιο σωματότυπο και κιλά, αποφασίζουν να ξεκινήσουν γυμναστική με σκοπό να φτιάξουν ωραίο σώμα, χάνοντας παράλληλα τα περιττά κιλά τους. Ο ένας, αρχίζει να διαβάζει ότι υπάρχει για την γυμναστική και το σώμα, παρακολουθώντας παράλληλα 10αδες video στο net και δοκιμάζοντας πότε το ένα πρόγραμμα, πότε το άλλο, ακολουθώντας πιστά ότι έβλεπε στα video, ενώ επειδή ήθελε άμεσα αποτελέσματα, προσπαθούσε να σηκώσει περισσότερα κιλά από’τι μπορούσε το σώμα του. Ο άλλος, αφού έμαθε τα βασικά, άρχισε να πειραματίζεται στο δικό του σώμα, το οποίο «ακούγοντας» το έβλεπε τι πιάνει σε αυτόν και τι όχι και κάνοντας ελαφρές παραλλαγές, άρχισε να βλέπει αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα; Ο μεν πρώτος να παραμένει στο ίδιο βάρος και σώμα, ενώ ίσως να έχει αυξηθεί ο όγκος του και η δύναμη του, ενώ ο άλλος έφτασε εκεί που είχε σκοπό να φτάσει.

Ή έχουμε δύο μποξέρ, όπου ο ένας έχει τρομερή δύναμη στα χέρια του και βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτό, ενώ ο 2ος έχει με τον καιρό αναπτύξει την αντοχή του και την τεχνική του. Βάζοντας τους στο ρινγκ, αυτός με την τρομερή γροθιά θα χάσει με μαθηματική ακρίβεια, γιατί απλά δεν έχει πουθενά αλλού να βασιστεί, ενώ ο 2ος έχει αναπτύξει τον εαυτό του και βασίζεται επάνω σε αυτήν του την πρόοδο που δεν θα τον προδώσει.

Αυτήν η διαφορά είναι και στο Pickup, όπου μπορεί να βλέπεις άτομα που ασχολούνται να έχουν κάποια αλλαγή επάνω τους, μπορεί να είναι πιο άνετοι, να μιλάνε πιο άνετα, να προσεγγίζουν γυναίκες άνετα αλλά να μην έχουν όμως την φοβερή αλλαγή που θα περίμεναν, όπως ο πρώτος στο πρώτο παράδειγμα, ενώ θα υπάρχουν και άτομα που είδαν τρομερή αλλαγή επάνω τους και έφτασαν εκεί που επιθυμούσαν, όπως ο 2ος μας τύπος. Επίσης υπάρχουν και άτομα που απλώς βασίζονται σε αυτά που βλέπουν και διαβάζουν, χωρίς να δοκιμάζουν κάτι άλλο που να ταιριάζει επάνω τους, όπως ο τύπος στο 2ο παράδειγμα.

Στην PUA κοινότητα παγκοσμίως, η πλειοψηφία των μελών της είναι nerds, περίεργοι (στάμπα που την έχει κολλήσει σε αυτούς κάποια γυναίκα -σίγουρα), κομπλεξικοί, ανώμαλοι, μισογύνηδες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς και σίγουρα μπήκαν στην κοινότητα όχι απλά για να γίνουν οι επόμενοι Δον Ζουάν, αλλά ο καθένας για δικούς του λόγους. Αν πιστεύεις ότι όσοι μπαίνουν στην κοινότητα είναι παιδιά για υιοθεσία, τότε πλανάσαι (φαντάσου ότι σε μια ημέρα ένα δις χρήστες συνδέθηκαν στο FB και πόσοι δεν έχουν λογαριασμό και δεν νομίζω να πιστεύεις είναι όλοι αυτοί οι χρήστες είναι γαμάτοι τύποι). Και αυτοί οι τύποι που ανέφερα παραπάνω, δίνουν συμβουλές τις οποίες μπορεί να διαβάζεις και να «υπακούς» τυφλά, με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Άσε που οι περισσότεροι δεν παίρνουν στα σοβαρά κάποια πράγματα και πάνε όπου φυσάει ο άνεμος (όχι της αλλαγής), με αποτέλεσμα να μην δοκιμάζουν κάτι για καιρό, ώστε να δουν τι είναι αυτό και αν δουλεύει και απλά να αλλάζουν συχνά στρατόπεδο επειδή δεν βλέπουν αποτελέσματα.

Για παράδειγμα όλοι θέλανε στην αρχή να γίνουν κλόουν (λέγε με και Peacocking), μετά να γίνουν Direct-ήβες, μετά να λένε χύμα το τι θέλουν (mode one), μετά να το παίζουν Σεΐχηδες με χαρέμι (David X) και τα γκομενάκια να μουσκεύουν για πάρτι τους επειδή είναι τόόόόσο χύμα και στα @@ τους, έπειτα να το παίζουν natural νταβατζήδες με έντονη φωνή (RSD) και έχει και συνέχεια ο χαβαλές αυτός. Έτσι πλέον έχουμε άτομα που θέλουν να είναι natural νταβατζήδες σε state, οι οποία θα προσεγγίζουν direct και θα λένε χύμα στην γυναίκα το τι θέλουν από αυτήν, με την άνεση του David X και το στυλ του Julien. Για να μην αναφέρω τους «Cavemen», αυτούς που θέλουν να παίζουν -λέει- όπως οι πρωτόγονοι. Λυπάμαι φίλε μου, δεν έρχεται έτσι η αλλαγή σου, γιατί αν ερχόταν έτσι απλά η αλλαγή, όλοι οι άντρες θα αλλάζανε και δεν θα παραπονιόντουσαν ότι δεν γίνεται αυτό που προσπαθούν καιρό.

Αλλά γιατί ανέφερα ότι το τραίνο της αλλαγής μπορεί να το έχεις χάσει; Βάλε με το μυαλό σου ένα άτομο πολύ γνωστό σε κάτι, αθλητή, CEO σε κάποια εταιρία κλπ. Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί που είναι επιτυχημένοι σε κάτι; Πολύ απλά ήταν το όνειρο τους από μικροί, το οποίο το εξασκούσαν όπου έβρισκαν και τους δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουν σοβαρά. Πιστεύεις για παράδειγμα ότι ο Tiger Woods μια ωραία πρωία αποφάσισε να ασχοληθεί με το golf; Ή ο Bill Gates έχτισε ότι έχτισε έτσι ξαφνικά; Όσοι λοιπόν είχαν σαν όνειρο από μικροί να γίνουν κάτι, με τον καιρό έγιναν. Έτσι και αυτοί που ήθελαν από μικροί να είναι άνετοι με τις γυναίκες και να τις αλλάζουν συχνά, θα τα καταφέρουν γιατί ενώ ήθελαν να το κάνουν αυτό, δεν είχαν τα κατάλληλα εφόδια και το PU τους τα έδωσε, σε αντίθεση με όσους έχουν γίνει γυναικάδες γιατί είχαν πρόσβαση σε κάποια εφόδια (πχ κάποιον συγγενή «δάσκαλο», ήταν εμφανίσιμοι από μικροί κλπ).

Αν τώρα κάποιος ήταν μια ζωή nerd και ντροπαλός και η μόνη γυναίκα που σκεφτόταν ήταν η γειτόνισσα του, η αδερφή του φίλου του, ή η συμμαθήτρια του και μάλιστα δεν σκέφτονταν κάτι ιδιαίτερο γι’αυτές, αλλά να τα φτιάξει μαζί τους και να τις έχει σαν βασίλισσες με την συμπεριφορά του, τότε απλά θα αποτύχει. Θα μπει στην διαδικασία, θα μάθει πέντε πράγματα, θα προσεγγίσει και καμία 10αριά και μέχρι εκεί, θα τα παρατήσει αργά η γρήγορα. Και τα περισσότερα άτομα της κοινότητας είναι έτσι, δηλαδή καλά παιδιά που δεν το είχαν σαν όνειρο αυτό. Και μπορεί αυτό να μην είναι κακό, σίγουρα είναι το εμπόδιο τους προς την βελτίωση, αλλά μην ανησυχείς υπάρχει ελπίδα και θα αναφερθούμε παρακάτω.

0abf1bb361ffa6fd1dcf64038289614a

Μπορεί να μην σου αρέσει να διαβάζεις ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θες και να είσαι έτοιμος να μπεις στο αγαπημένο σου forum που τα λέει όλα μέλι γάλα, αλλά λυπάμαι guys, δεν τάσσομαι σε κάποιο «στρατόπεδο», ούτε φανατίζομαι με κάποιον PUA και οφείλω να σας πω τα πράγματα ως έχουν. Τα έχω δει σε άτομα που δουλεύουν στην βελτίωση τους για χρόνια, που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα σε επώνυμους instructors, που έχουν διαβάσει ότι κυκλοφορεί εκεί έξω, αλλά πάντα παραμένουν σαν τον τύπο στο παραπάνω παράδειγμα, δηλαδή να έχουν επάνω τους ελάχιστες διαφορές με πριν. Η βιομηχανία του Pickup δεν έχει καμία διαφορά από τις βιομηχανίες φαρμάκων, συμπληρωμάτων αθλητών, εμφάνισης, δίαιτας κλπ, αφού όλοι τους κοιτάνε να κοροϊδέψουν όσους περισσότερους μπορούν για να πάρουν τα χρήματα τους.

Αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος και τρόπος να αλλάξεις, ακόμη και αν δεν βλέπεις τρομερές αλλαγές από την ενασχόληση σου με το Pickup. Αρχικά θα πρέπει να σταματήσεις να μπαίνεις στα σχετικά forums και να αφήσεις στην άκρη κάθε λογής προϊόν που έχεις κατεβάσει, ειδικά αν έχεις διαβάσει μερικές δεκάδες από αυτά. Αν δεν έχεις διαβάσει ακόμη πολλά, τότε πάρε 2-3 και μάθε τα βασικά (διάβασε και εδώ σχετικά). Δεν θα σε βοηθήσει να βλέπεις και να διαβάζεις τα ίδια και τα ίδια με διαφορετική ονομασία κάθε φορά για λόγους μάρκετινγκ.

Έπειτα θα πρέπει να δεις σε τι επίπεδο είσαι αλλά και πως σε βλέπουν οι γυναίκες. Σε θεωρούν nerd, περίεργο, gay, χοντρό κλπ; Θα πρέπει να το μάθεις, για να βελτιώσεις την εικόνα σου επάνω σε αυτό που οι άλλοι θεωρούν ελάττωμα σου. Το κυριότερο είναι να βελτιώσεις την εικόνα σου, παρά να μάθεις κάποιες τεχνικές γιατί και να τις μάθεις, αν δεν έχεις την «βάση» να τις κάνεις πράξη, είναι άχρηστες. Ειδικά αν σε θεωρούν κάπως περίεργο και άτομο προς αποφυγή, αυτό θα πρέπει να διορθώσεις περισσότερο. Θα το καταλάβεις άλλωστε και από τον τρόπο που σου φέρονται και οι άλλοι.

Αφού αρχίσεις και βελτιώνεσαι σε αυτό, θα πρέπει να θέσεις μικρούς στόχους μέχρι να φτάσεις στο επίπεδο που θες. Αν για παράδειγμα θέλεις να αρχίσεις να φέρεσαι αλά Mode One, δεν μπορείς να πας άμεσα σε αυτό, αλλά θα πρέπει με μικρά βήματα κάθε φορά να φτάσεις τον στόχο σου.

It never bothered me to lose like that. If I didn’t try hard enough, or screwed around, or was out of shape… those losses really bug me. If somebody kicks my ass – that was all you, dude. I have tremendous respect for them. Truthfully, that’s kind of hat I’m looking for, someone who can do that and push me. ~ Frank Shamrock

Πάντα θα πρέπει να προκαλείς τον εαυτό σου όλο και περισσότερο. Αυτές οι προκλήσεις θα βοηθούν τον εαυτό σου να γίνει όλο και περισσότερο καλύτερος σε πολλά πράγματα. Αν δεν έχεις προκλήσεις, βρες. Δες τι μπορεί να είναι καλό για τον σκοπό σου και δοκίμασε το. Μάθε νέα πράγματα, γνώρισε νέα άτομα, απέκτησε νέες εμπειρίες. Μην μένεις στα ίδια και στα ίδια, γιατί θα παραμένεις πάντοτε κολλημένος.

Μάθε πολεμικές τέχνες, κάνε γυμναστική, φτιάξε το σώμα σου, κάνε xtreme sports, πήγαινε σε μέρη που θα ήθελες να πας, μάθε χορό, μαγείρεμα, κάνε yoga, προκάλεσε τον εαυτό σου ώστε να αυξήσεις τις εμπειρίες σου. Σίγουρα δεν μπορείς να τα κάνεις όλα με την μία, αλλά διάλεξε τι σου αρέσει και ξεκίνα μάθε. Ζωή ΔΕΝ είναι το PU, τα forums και οι PU περσόνες του YT. Μην κάθεσαι με τις ώρες και τους παρακολουθείς και μην φανατίζεσαι με αυτούς. Το PU είναι μια φάση της ζωής σου, ΔΕΝ θα σε βελτιώσει στον βαθμό που θες, αν δεν κάνεις και άλλες ασχολίες και γνωρίσεις έτσι περισσότερο κόσμο και πράγματα.

Το παν δεν είναι να γίνεις ο καλύτερος γυναικάς που πέρασε από τον πλανήτη, γιατί ΔΕΝ θα γίνεις (ωχ, Σπαλιάρας πήγα να γράψω, κάτι συμβαίνει). Γιατί ακόμη και να μάθεις όλα τα τρικ για να γίνεις ο απόλυτος γυναικάς, δεν έχεις πρόσβαση σε τόσες γυναίκες, εκτός αν θέλεις να κολλήσεις άπειρα ένσημα στους δρόμους, αναζητώντας τον επόμενο στόχο σου. Αν είχες πρόσβαση σε γυναίκες, όπως τα ονόματα που αναφέρονται κατά καιρούς σαν μαμιάδες, τότε όλο και κάποια τα «τσιμπούσες», ακόμη και αν ήσουν ντροπαλός. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, οι ντροπαλοί και τα καλά παιδιά έχουν σχέση, οι «περίεργοι» και αποκρουστικοί είναι αυτοί που δεν έχουν, με ότι και να σημαίνει αυτό. Εκτός αν δεν έτυχε ποτέ σου να είσαι ανάμεσα σε γυναίκες, που σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσεις κάτι από τα προαναφερομένα χόμπι για να αρχίσεις να μπαίνεις στις κλίκες τους.

Αν δεν είδες φοβερή βελτίωση από το παιχνίδι, ενώ ασχολείσαι κάμποσο καιρό, τότε ήρθε ο καιρός να δοκιμάσεις διαφορετική προσέγγιση από το να βρίσκεις συνεχώς τοίχο και να παλεύεις να περάσεις από μέσα του. Απλά γίνε ένα cool τυπάκι που όλοι θα θέλουν στην παρέα τους και μην ανησυχείς, μέσα από τις παρέες αυτές θα έρθουν και οι γκόμενες και μάλιστα πολύ καλύτερες από αυτές που θα βρεις στα μπαρ/κλαμπ.