Σιώπα, μην μιλάς

Τα τελευταία χρόνια και με την ραγδαία, θα λέγαμε, αύξηση του διαδικτύου και στην χώρα μας (ας είναι καλά το Facebook που συνέβαλλε σε αυτό, αφού έκανε τον κάθε -τεχνολογικά- άσχετο να θέλει να μπει στο internet), παρατηρούνται διάφορες κοινωνικές ομάδες που έχουν αναλάβει τον ρόλο του μπόγια ή του σερίφη της περιοχής τους και προσπαθούν να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο ή να τον πάρουν στα χέρια τους κάποιες φορές.

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, όπου το να λες την άποψη σου, ειδικά στα κοινωνικά «δίχτυα», είναι μια κίνηση που θα πρέπει να σκέφτεσαι διπλά προτού κάνεις.

Ας δούμε για παράδειγμα τον Σπαλιάρα, ο οποίος τόλμησε και χρησιμοποίησε την απαγορευμένη λέξη, για να περιγράψει αυτά που έζησε στο Survivor [1].

Τι είπε ο… πως να τον πει κανείς; Ότι οι «λαθρομετανάστες ήταν πιο τυχεροί οι από αυτούς στο Survivor», για να ξεκινήσει ένας νέος εμφύλιος πόλεμος στα πληκτρολόγια του κάθε άμυαλου.

Βγήκανε λοιπόν οι νέοι Ρομπέν των Δασών, οι οποίοι κάνουν ατελείωτα refresh στους browser τους, ώστε να εντοπίσουν τυχών ατασθαλίες, για να τον «λιντσάρουν» επειδή αποκάλεσε «λαθρομετανάστες» αυτούς τους δύσμοιρους τυχοδιώκτες που μυρίστηκαν εύκολο χρήμα και έρχονται καραβάνια στην Ευρώπη χωρίς να τους το ζητήσει κανείς.

Ο ίδιος, αφού είδε τι θύελλα σήκωσαν τα λόγια του, ζήτησε συγνώμη από [ποιους άραγε; Και σε ποιους ζήτησε συγνώμη?], προσπαθώντας να καλμάρει τα νεύρα τους. Ωστόσο το σύστημα δεν δείχνει ικανοποιημένο και θα σκεφτεί διπλά την συγχώρεση ή την τιμωρία του [2].

Σημασία πάντως έχει ότι νίκησαν και πήραν ακόμη έναν «ρατσιστή», ακόμη έναν που «στραβοπάτησε» με το μέρος τους, που λόγω της επιρροής του στους νέους είναι επικίνδυνος και έπρεπε να «χτυπηθεί» και το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πει ποτέ ξανά κάτι «κακό».

Μα καλά τι σκεφτόταν ο φασίστας; Πως μπορείς να πεις «λαθρομετανάστες» αυτά τα αθώα πλάσματα, που σέβονται τον χώρο που τους φιλοξενεί και τους δίνει φαγητό και στέγη τζάμπα, όπως για παράδειγμα σεβάστηκαν τους Καναδούς [3] ή τους Ιταλούς [4]; Έλεος πια με το κάθε φασισταριό, κρέμασμα στην πλατεία να ησυχάσουμε.

Συνέχεια έχει ο -γνωστός πλέον- δικηγόρος από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος είπε την άποψη του στον τοίχο του προφίλ του και ξεσήκωσε για ακόμη μια φορά τους σερίφηδες του διαδικτύου και όχι μόνο.

Άρθρα, σχόλια, εκπομπές, απειλές και ύβρεις ήταν το αποτέλεσμα του σχολιασμού του προς τις παχουλές γυναίκες. Και εδώ που τα λέμε είχε και ένα δίκιο ο άνθρωπος έτσι; Κυρίως στο γεγονός ότι οι γυναίκες αυτές έχουν και ένα υφάκι ντίβας και νομίζουν ότι αξίζουν πολλά περισσότερα και αξίζουν να τις προσεγγίσουν μόνο άντρες-μοντέλα, ή ακόμη και στην ιδέα της απενοχοποίησης του πάχους και της προσπάθειας να πιέσουν τον κόσμο (αλλά και τις ίδιες τις γυναίκες) να δεχτεί το πάχος σαν κάτι καλό (που δεν είναι, από πλευράς αισθητικής αλλά και υγείας).

Και το χειρότερο όλων; Ότι μερικές παχουλές φοράνε κάτι στενά σορτς ή μαγιό, τα οποία ο σχεδιαστής τους είχε στο μυαλό του αδύνατες γυναίκες και όχι εύσωμες. Και σίγουρα δεν απαγορεύεται να φοράει ο καθένας ότι θέλει, αλλά αισθητικά προκαλεί κάπως.

Για το 2017 θέλω να έχω την δύναμη του κολάν της Κιμ (Προσοχή, είναι σκληρές οι εικόνες, απομακρύνετε τα παιδιά από την οθόνη του Η/Υ).

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο Μενίδι, όπου οι Ρομά πυροβολούν αδιακρίτως και για τον χαβαλέ τους και κινδυνεύεις να φας καμία αδέσποτη, όπως έγινε με το παιδάκι πρόσφατα. Και αν τολμήσεις να ξεσηκωθείς, γιατί είσαι αγανακτισμένος από τις πράξεις τους και πλέον δεν αντέχεις άλλο, σε περιμένουν οι ματατζήδες με τα χημικά για να σε βάλουν στην θέση σου [5], ενώ αν τολμήσεις και τους πεις γύφτους, θα σε «σκίσουν» στα διαδικτυακά σοκάκια.

Και αν δεν σε χτυπήσουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, θα το κάνουν οι γύφτοι [6], αφού έχουν κάμποσα όλα στην κατοχή τους [7]. Και να είσαι σίγουρος, ότι το αίμα που «τα κιτεί» θα είναι δικό σου και όχι δικό τους [8]. Και ακόμη και αν προσπαθήσεις να ζητήσεις την βοήθεια του κράτους, θα πάρεις από τα 3 το μακρύτερο [9], γιατί μάντεψε, ΔΕΝ υπάρχει κράτος για κανένα μας.

Και όσο ακόμη οι συγγενείς έκλαιγαν το παιδί τους, ο -φερόμενος ως- δράστης κυκλοφορούσε ελεύθερος, χαρούμενος για την ελληνική δικαιοσύνη [10].

Το ίδιο ισχύει και για την άποψη σου για τα φύλα, τα οποία προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι παραπάνω από δύο. Δεν θα μπορείς να λες την άποψη σου για τις σεξουαλικές «ιδιαιτερότητες» που θα βλέπεις γύρω σου, αν δεν σου αρέσει το θέαμα. Θα σε θεωρήσουν ρατσιστή, φασίστα, χρυσαυγίτη ή ότι άλλο επίθετο βρουν, αρκεί να σε συντρίψουν.

Γιατί το σύστημα, θεωρεί ηλίθιο να πας να προσκυνήσεις έναν τάφο ή μια εικόνα, σε κάτι που πιστεύεις ή σέβεσαι τέλος πάντων, θεωρεί ηλίθιο το να μην δέχεσαι τους λαθρομετανάστες, να μην δέχεσαι τα άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις από τις φυσιολογικές, αλλά θεωρεί σωστό ένα 10χρονο παιδάκι που οι γονείς του το έντυσαν ντραγκ κουίν:

Το σύστημα πλέον θέλει έναν κόσμο αποστειρωμένο, όπου όλοι θα δέχονται τα πάντα, χωρίς την παραμικρή αντίδραση, όπως συνέβαινε στην ταινία «Demolition Man (1993)» [11]. Και δεν θα μπορείς να πεις τίποτα που στέκεται κόντρα στο σύστημα, όπως για παράδειγμα έναν ιερέα από την Ισπανία, τον οποίον Θέλουν να βάλουν φυλακή επειδή είπε ότι «η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία» [12], ενώ η Google απέλυσε έναν υπάλληλο της, επειδή είπε ότι οι άντρες είναι ανώτεροι από τις γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας [13].

Φυσικά το να μαθαίνεις στα παιδιά πως να χρησιμοποιούν dildos δεν είναι κάτι κακό για να λογοκριθεί…

Και το καλύτερο όλων ξέρεις ποιο είναι; Ότι με την δύναμη που έχει το Facebook και με την κυριαρχία των ηλίθιων σε αυτό (ναι, είναι περισσότεροι, χάσαμε αδέρφια), μπορούν να βλάψουν την υπόληψη σου ή και την σωματική σου ακεραιότητα, με μια απλή ανάρτηση. Αν δηλαδή σε βάλουν στο μάτι για κάτι άλλο που είπες ή έκανες παλιότερα, μπορούν να σε τιμωρήσουν όπως και όταν θέλουν.

Δείτε πως κινδύνεψε ένας κτηνίατρος [14], αλλά και ένας πολίτης [15], όταν κάποιοι που ήθελαν το κακό τους, απευθύνθηκαν στο FB, όπου με ψευδείς αναρτήσεις, έκαναν τον κόσμο να τους μισήσει.

Στην 2η περίπτωση, ευτυχώς βρέθηκε ένα τύπος με μυαλό και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, γιατί το παλικάρι δεχόταν απειλητικά μηνύματα από τους ανεγκέφαλους που δέχονται τα πάντα με την μία.

Σήμερα λοιπόν, είναι επικίνδυνο να είσαι εναντίον των πολλών. Είναι επικίνδυνο να είσαι με τους «άλλους», όπως πολύ σωστά έγραψε και ο Αρκάς.

Κάποιοι τα έλεγαν έξω από τα δόντια. Οι περισσότεροι τρέμουν να πουν την άποψη τους, αν δεν συμβαδίζει με την άποψη των πολλών.

Μην μιλάς λοιπόν. Μην κρίνεις τίποτα που θεωρείς στραβό. Να φοβάσαι την εικόνα που θα δείξεις στα κοινωνικά δίκτυα. Να δέχεσαι ότι σου σερβίρουν σαν θετικό. Να φοβάσαι να πεις την άποψη σου, γιατί δεν θέλεις να πας κόντρα στους «άλλους» και να σε βρίζουν μετά στα «φεϊσμπούκια».

Αλλά αν σε μερικά χρόνια, λαθρομετανάστες μπουν στο σπίτι σου με το έτσι θέλω και δεν θα μπορείς να τους βγάλεις έξω με τίποτα (όπως είμαι σίγουρος ότι θα γίνει σύντομα σε πολλούς έξυπνους που θέλησαν να βγάλουν εύκολα λεφτά [16]), γιατί ο νόμος θα κάνει τα στραβά μάτια, να θυμάσαι ότι το βούλωνες όταν έπρεπε και δεχόσουν τα πάντα.

Αν σε απειλήσουν, σε χτυπήσουν ή βιάσουν την γυναίκα σου, να θυμάσαι ότι πριν χρόνια έτρεμες να πεις την άποψη σου ή/και την αντίθεση σου.

Αν χτυπήσουν το παιδί/κοπέλα/φίλη/γυναίκα σου οι άντρες της Ισλαμικής Αστυνομίας [17] (όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην προοδευτική Σουηδία [18]), επειδή θα ντύνεται με «απαγορευμένα» ρούχα, εξήγησε της ότι φταις και εσύ για όλο αυτό.

Αν το παιδί σου αύριο-μεθαύριο, βιαστεί από κάποιον ανώμαλο, κάποιον άλλο «δράκο» και δεν θα μπορείς να του κάνεις τίποτα νομικά, γιατί οι προσπάθειες του συστήματος να περάσουν κάθε ανωμαλία και διαστροφή σαν ψυχολογικό πρόβλημα, θα έχει σαν αποτέλεσμα να τον αφήσουν ελεύθερο, να του εξηγήσεις ότι έβαλες και εσύ το λιθαράκι σου σε όλο αυτό και άθελα σου, άφησες να δημιουργηθεί όλο αυτό.

Από τον φόβο να μην σε πουν ρατσιστή, οπισθοδρομικό ή φασίστα.