Τα social media αλλάζουν το παιχνίδι

Παλιότερα, όταν κάποιος/α που δεν είχε πολλές παρέες ή δεν συμμετείχε σε δραστηριότητες που τον/ην έφερναν κοντά σε άτομα του αντίθετου φύλου, ο μόνος τρόπος για να γνωρίσει κάποιον/α ήταν να βγει έξω σε κάποιο μπαρ, καφέ, βόλτα σε πάρκο ή κλαμπ και σίγουρα το… ρητό της Ελληνίδας μάνας («βγες και καμία βόλτα έξω να γνωρίσεις κανέναν/καμία«) ήξερε που πάταγε.

Εκεί λοιπόν «πάτησαν» και τα παλιά Ελληνικά καμάκια, αλλά και η κοινότητα της σαγήνης ή του Pickup αν θέλετε. Τι καλύτερο από το να βγεις έξω και να κάνεις αυτό που έκαναν χρόνια τώρα οι παλιότεροι; Αλλά ο καιρός περνάει και οι αλλαγές επηρεάζουν και το παιχνίδι της προσέγγισης.

Όπως είπα και παραπάνω, όταν κάποιος άντρας ή γυναίκα ήθελε να γνωρίσει το έτερον ήμισυ, θα έβγαινε έξω. Ειδικά οι γυναίκες των μεγάλων πόλεων, έβγαιναν και μόνες τους έξω, σημάδι ότι έψαχναν για ταίρι και γι’αυτό σε πολλές PUA θεωρίες θα διαβάσετε για πολλές γυναίκες μόνες σε μπαρ (άσχετα αν εσύ απορείς γιατί δεν συναντάς ποτέ καμία γυναίκα μόνη σε μπαρ). Οπότε είτε σε γυναίκα μόνη, είτε σε γυναικοπαρέες, ήξερες ότι ψάχνουν ταίρι και δεν έχουν που αλλού να το βρουν, οπότε είχες πολλές πιθανότητες να την κερδίσεις.

Πλέων αυτό δεν ισχύει. Τα κοινωνικά «δίχτυα», όπως το Facebook, Instagram, Pinterest, Snapchat αλλά και πόσα άλλα, έχουν κερδίσει τις γυναίκες. Η σημερινή γυναίκα λοιπόν, έχει τόσες πολλές ασχολίες να κάνει με τον εαυτό της που δεν προλαβαίνει άλλα, όπως να αλλάξει ντύσιμο και βάψιμο ώστε να βγάλει την καλύτερη photo, να την ανεβάσει στα social media και να πάρει likes. Αν πάρει, η αυτοεκτίμηση της έχει φτάσει στα ουράνια ενώ αν δεν πάρει, θα προσπαθήσει με duck faces, με λίγο παραπάνω βυζί ή και κώλο, να τα πάρει.

Ενώ δεν της λείπουν και οι δεκάδες «γαμπροί» να της χτυπούν το… παραθύρι σχεδόν καθημερινά. Καμάκια, απελπισμένοι, καμμένοι αλλά και αλάνια, ωραίοι τύποι ή και παίχτες είναι καθημερινά στην λίστα με τις συνομιλίες της, τα σχόλια της κλπ. Δεν της λείπει δηλαδή το πέσιμο. Άσε δε που και οι μεγαλύτερες γυναίκες αποκτούν και Η/Υ για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο (aka Facebook), ώστε να δείχνουν σε περισσότερους τα κάλλη τους και γιατί όχι, να γίνει και κανένα παιχνίδι.

Οπότε πλέον όταν προσεγγίσεις μια άγνωστη γυναίκα σε ένα μπαρ, δεν είναι πλέον η μοναχική απελπισμένη που δεν μπορεί να βρει -εύκολα- άντρα και πρέπει να σου μιλήσει θετικά γιατί ίσως να μην ξανά μιλήσει σε άντρα για μέρες. Πλέων την περιμένουν δεκάδες αναπάντητα ή μη αναγνώσιμα μηνύματα στο –πιο έξυπνο μερικές φορές από την ίδια– τηλέφωνο της να τα απαντήσει.

Οπότε το πρόβλημα έχει ως εξής. Προσπαθείς να ντυθείς και να βγεις όσο πιο όμορφος μπορείς; Της έχουν ήδη στείλει καμιά 50αρια φωτογραφίες μόνο εκείνη την εβδομάδα με κοιλιακούς, «φουσκωμένους» καβάλους, ιδρωμένοι στο γυμναστήριο, παρέες σε πάρτι, χαβαλές κλπ.

Προσπαθείς να την neg-άρεις ή να το παίξεις «hard-to-get», με σκοπό να της δείξεις ότι δεν την έχεις ανάγκη και να ανεβάσεις έτσι την αξία σου; Της έχουν ήδη στείλει καμιά 50αριά μηνύματα μόνο εκείνη την ημέρα που της έχουν πει ότι την γουστάρουν, ότι θέλουν να την «σκίσουν», ότι δείχνει σέξι, ότι είναι «θεά», ότι την παντρεύονται εδώ και τώρα και γενικά άπειρα τέτοια μηνύματα, από διάφορες κατηγορίες αντρών, οπότε μάντεψε, δεν θα την ενοχλήσει και ιδιαίτερα.

Προσπαθείς να το παίξεις «caveman» ή «brutal» ή ότι άλλο πιστεύεις ότι θα την κερδίσεις; Και μάλιστα στον δρόμο; Μόνο εκείνη την εβδομάδα είχε κάμποσες προσκλήσεις για σεξ από αντίστοιχους -brutal- άντρες, πιθανότατα και πιο όμορφους ή πλούσιους από εσένα ενώ μπορεί να είχε πριν λίγο και την ξεπέτα της με το ραντεβού του διαδικτύου.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις, η γυναίκα σήμερα που συμμετέχει στα κοινωνικά δίκτυα, έχει πολλές «προσφορές», ειδικά αν είναι πολύ όμορφη και η προσοχή της είναι συνεχώς στο κινητό της. Σε μια σχετική έρευνα βρήκαν ότι επτά στους δέκα νέους ζουν μια εικονική πραγματικότητα στο Facebook και προσπαθούν με διάφορα ψεύτικα τρικ να ανεβάσουν την αξία τους στο internet. Με λίγα λόγια το προφίλ σου στο διαδίκτυο (Facebook κυρίως) είναι πλέον η ταυτότητα σου, η βιτρίνα που θα πουλήσεις, το ποιος είσαι και τι κάνεις. Πολλές γυναίκες θέλουν να σε γνωρίσουν περισσότερο κυρίως από το προφίλ σου και όχι από το να της πει κάτι ένας φίλος σου για παράδειγμα.

Σίγουρα ένας άντρας θα πρέπει να είναι ικανός να γοητεύσει μια γυναίκα στον πραγματικό κόσμο και ο άντρας αυτός έχει ένα πλεονέκτημα. Αλλά όχι τόσο τρομερό πλεονέκτημα, όπως ήταν πριν 5-10 χρόνια για παράδειγμα. Πλέων αν έχεις ωραίο σώμα και γενικά «γυρνάς» και ανεβάζεις φωτογραφίες στο FB, τότε αυτόματα είσαι «in» και οι γυναίκες θα σου μιλάνε από μόνες τους. Οι γυναίκες συνεχίζουν να ψάχνουν τον ιδανικό άντρα και το ιδανικό πήδημα, αυτό δεν αλλάζει, αλλάζει όμως ο τρόπος που το ψάχνουν και η πρόσφατη σύλληψη του 38χρονου ζιγκολό που τον «ψάρευαν» από το διαδίκτυο, το αποδεικνύει. Πάνε τα παλιά καλά «πουράδικα», όπου όλο και κάποια παντρεμένη θα «τσίμπαγες» από εκεί, μας τα έφαγε το διαδίκτυο και αυτά. Άτιμη τεχνολογία, θα μας εξοντώσεις 🙂

Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Οι επόμενες γενιές θα έχουν και ενσωματωμένη θύρα USB, για καλύτερη σύνδεση με το κινητό τους.
Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Οι επόμενες γενιές θα έχουν και ενσωματωμένη θύρα USB, για καλύτερη σύνδεση με το κινητό τους.

Στο πρόβλημα του Pickup των μπαρ/κλαμπ, ένα ακόμη καρφί είναι και η οικονομική κρίση. Πλέων οι γυναίκες (πόσο μάλιστα και οι άντρες) δεν έχουν τα χρήματα που είχαν παλιότερα για να βγουν και να διασκεδάσουν μέχρι πρωίας, να πιουν και να κάνουν κεφάλι με ότι αυτό υπόσχεται σε έναν άντρα και προτιμούν τις παρέες στο σπίτι και τον «χαβαλέ» στο διαδίκτυο και στα αντίστοιχα chats, ενώ οι παρέες πλέον βγαίνουν συνήθως πολλοί μαζί είτε για οικονομία, είτε γιατί έχουν καιρό να τα πουν (και αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε όποιον επιθυμεί να προσεγγίσει κάποια, αν δηλαδή είναι σε παρέα με πολλούς άντρες και γυναίκες) και όσο περνάει ο καιρός θα χειροτερεύει το πρόβλημα.

Είμαι σίγουρος ότι όσοι προσπαθούν να ακολουθούν αποκλειστικά και μόνο το παλιό μοντέλο προσέγγισης (day game, night game κλπ), χωρίς να δώσουν βάση σε κοινωνικές δραστηριότητες (έχω γράψει πολλά άρθρα σχετικά με το θέμα αυτό) αλλά και το online game, θα τους παρασύρουν οι εξελίξεις και θα τους πετάξουν εκτός. Το διαδίκτυο ίσως είναι και καλή ευκαιρία, για όσους ασχολούνται με το παιχνίδι, αλλά έχει απίστευτο ανταγωνισμό. Δεν μετράει πλέον μόνο να είσαι alpha male, γιατί δεν θα έχεις μόνο να συγκριθείς με τα άτομα που γνωρίζει από την παρέα της, αλλά θα συγκριθείς με 100αδες που της την πέφτουν. Οι επιλογές της πλέον έχουν ανέβει πολύ, δεν έχει πλέον να διαλέξει ανάμεσα σε 10 γνωστούς της, αλλά σε 1000αδες «φίλους» του διαδικτύου.

Ας ανεβάσω λίγο την αξία μου, προτού μιλήσω σε αυτή την γκόμενα...
Ας ανεβάσω λίγο την αξία μου, προτού μιλήσω σε αυτή την γκόμενα…

Σίγουρα μπορείς να αντισταθείς στον πυρετό του διαδικτύου και να γνωρίζεις γυναίκες με τον κλασικό τρόπο, αυτό δεν θα αλλάξει για καιρό ακόμη. Αλλά κάποια στιγμή θα αλλάξει, τα πάντα θα γίνονται online και online θα γίνονται και τα «κονέ». Και οι εμφανίσεις εφαρμογών όπως το Winks, απλά θα σπρώχνει το ρεύμα προς τα εκεί.