Τι 30, τι 40, τι 50…

Οκ, αποφάσισες να αρχίσεις το παιχνίδι, αλλά η ηλικία σου είναι κάπως μεγάλη. Τι γίνεται πλέον;

Δεν είναι παράξενο, αφού πολλοί είναι αυτοί που ανακαλύπτουν την κοινότητα στα 30-και τους και φυσικά είναι κάπως δύσκολη αυτήν η ηλικία για πολλούς λόγους.
Καταρχάς, οι περισσότεροι φίλοι έχουν χαθεί, είτε λόγω δουλειάς είτε επειδή έχουν παντρευτεί και πιθανών να έχουν και παιδιά και είναι δύσκολο να βγαίνει μαζί σου για παιχνίδι.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι τα κλαμπ, όπου ενώ μπορεί κανείς να βρει και ξεκωλάκια έτοιμα για όλα (άλλωστε η νέα γενιά είναι και πιο «έτοιμη» για σεξ), οι ηλικίες που παίζουν σε πολλά κλαμπ είναι περίπου στα 20, πράγμα που κάποιον 30+ τον κάνει να δείχνει λιγάκι «μπάρμπας» ανάμεσα τους. Και μην σου φαίνεται περίεργο, αν θυμάσαι στα 17-20 σου, όταν έβλεπες έναν 30+ στάνταρ θα έλεγες «τι κάνει αυτός ο μπάρμπας εδώ;». Ε, είναι η σειρά σου τώρα να σου πουν τα ίδια οι νεότεροι.
Οπότε, αν δεν έχεις κάποιο κλαμπ που να πηγαίνουν στάνταρ και μεγάλες ηλικίες, καλό είναι να μην ασχοληθείς με τόσο μικρές. Άσε δε που φαντάζει άσχημο να πλησιάζει ένας 35αρης μια 19χρονη ή ακόμη χειρότερο να δώσει την δύναμη της απόρριψης σε μια τόσο μικρότερη του. Και να ξέρεις είναι πολλές αυτές που θα διώξουν έναν 15+ χρόνια μεγαλύτερο τους (αν τις πλησιάσει), μόνο και μόνο για να κάνει μαγκιά στην παρέα της.

Ένα άλλο πρόβλημα στις μεγάλες ηλικίες είναι και ο μικρός κοινωνικός κύκλος, αφού όπως ανέφερα και παραπάνω, οι παρέες έχουν χαθεί και είναι δύσκολο να έχει κρατήσει κανείς την παλιοπαρέα του, που έπινε μπύρες μέχρι πρωίας και την έπεφτε σε όποια είχε μεγάλο στήθος και ωραίο κ@λο, ενώ κάποιοι μπορεί να έχουν χωρίσει στα 40 τους και φυσικά να μην ξέρουν από που να αρχίσουν και τι να κάνουν.

Επίσης δεν είναι και λίγα τα άτομα που σε όλη τους την ζωή ήταν «μαμάκηδες» και όταν φτάσουν τα δεύτερα «άντα» να θέλουν να ζήσουν όσα δεν έζησαν όλα αυτά τα χρόνια. Βέβαια να ξενερώσω μερικούς, κάθε ηλικία έχει τις δικές της χάρες, αν τις χάσει κανείς σε εκείνη την χρονική περίοδο της ζωής του, δεν μπορεί να της ζήσει έπειτα από χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλειφτεί με ναφθαλίνη και να κλειστεί σε κάποια ντουλάπα. Μπορεί να αρχίσει να ζει την ζωή του και δεν πρέπει να τον επηρεάζει η ηλικία του, αλλά δεν πρέπει να έχει αυταπάτες, δεν μπορεί να τα ζήσει και όλα.

400811_349955298423505_951807974_n

Οπότε τι μπορεί να κάνει κανείς σε μεγάλη ηλικία; Καταρχάς θα πρέπει να μεγαλώσει τον κοινωνικό του κύκλο και κυρίως να βρει άτομα να βγαίνει έξω μαζί τους.
Πολλοί μπορεί να δουλεύουν με πολλά άτομα και φυσικά να βγαίνουν όλοι μαζί έξω, αλλά δεν είναι αυτό που ψάχνει κάποιος που έχει σκοπό να κάνει παιχνίδι, αφού και πολλοί από αυτούς δεν θα ψήνονται για τέτοιες φάσεις, ενώ το κουτσομπολιό στην δουλειά θα δίνει και θα παίρνει μετά. Άσε δε που μπορεί να μην τους γουστάρεις, οπότε γιατί να βγαίνεις απλά από ανάγκη μαζί τους; Έτσι θα πρέπει να βρεις άλλους.

Μια καλή λύση είναι αρχικά τα σχετικά forums (διάβασε εδώ και εδώ σχετικά). Εκεί μπορείς κανείς να γνωρίσει άτομα που ασχολούνται με το ίδιο θέμα και επίσης και συνομηλίκους του.

Επίσης τα γυμναστήρια και ιδιαίτερα όσα διδάσκουν πολεμικές τέχνες, είναι πολύ καλά για νέες γνωριμίες. Η διαφορά με το γυμναστήριο είναι ότι σε μια πολεμική τέχνη θα πρέπει να πηγαίνεις σε στάνταρ ώρες και έτσι θα συναντιέσαι συχνά με τα ίδια άτομα, σε αντίθεση με τα γυμναστήρια που ο καθένας πάει όποτε μπορεί και θέλει. Έτσι με τον καιρό χτίζεται η απαραίτητη οικειότητα και υπάρχει και κάτι για να συζητήσεις μαζί τους στο γυμναστήριο, ενώ με τον καιρό μπορείς να βγαίνεις και μαζί τους.

Μια λύση επίσης είναι και κάποιο μαγαζί, όπως μπαρ, όπου μπορείς να βρεις και άλλα άτομα που την πέφτουν και να τους πιάσεις κουβέντα. Βέβαια εδώ παίζουν και περίεργα, όπως πχ αν τον απορρίψει κάποια θα το πιάσει σαν ειρωνεία, ενώ μπορεί ο άλλος να μην θέλει να αποκαλύψει ότι ασχολείται με το Pickup (μου έχει τύχει). Αλλά δεν είναι κάτι στάνταρ, αλλά δεν χάνεις κάτι αν έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές.

Το καλύτερο είναι να πας σε μια σχολή που πηγαίνουν πολλά άτομα μαζί, όπως είναι πχ ο χορός. Εδώ το καλό είναι ότι πηγαίνεις συχνά και κάθε εβδομάδα, ενώ ανάλογα την σχολή μπορεί να οργανώνουν και σχετικά πάρτι, όπου μπορείς να γνωρίσεις και άλλα άτομα, αφού (ιδιαίτερα στην αρχή) ο καθένας θα πηγαίνει με έναν φίλο του που δεν χορεύει, αλλά πάει μαζί του για παρέα.
Καλές επίσης είναι και οι σχολές Yoga, όπου πηγαίνουν κατ’ αποκλειστικότητα γυναίκες, αλλά είναι ακριβά και δεν συμφέρει σε πολλούς.
Επίσης καλές είναι και οι σχολές αυτοβελτίωσης (όπως πχ η Νέα Ακρόπολη) και άλλα παρόμοια «κόλπα», όπου θα βρεις και άλλα άτομα που έχουν την ίδια ασχολία.

Το θέμα δεν είναι να πάει κανείς σε κάποιο μέρος για να γνωρίσει αποκλειστικά γυναίκες. Αυτό είναι λάθος και με αυτήν την λογική θα φάει «ban» (που λέμε και στο internet) από τις γυναίκες, μιας και θα χαρακτηριστεί «πέφτουλας» κλπ. Είναι προτιμότερο να κάνει κανείς νέες γνωριμίες ή και φιλίες με άλλους άντρες, όπου στην πορεία θα έρθουν και οι γυναίκες. Γενικά θα πρέπει κανείς να έχει στο μυαλό του, ότι η απελπισία σε έναν άντρα κάνει «μπαμ» από μακρυά και αυτό το «κακομοίρικο» που βγάζουν μερικοί άντρες, είτε χωρισμένοι, είτε «μοναχικοί», μόνο σέξι δεν είναι για τις γυναίκες.

Επίσης κάτι τελευταίο, να μην βγαίνει κανείς έξω από τα νερά του. Πχ δεν μπορεί ο 40αρης να ντυθεί rapper ή ροκάς, αν δεν είναι φυσικά του στυλ του, ούτε και να κάνει παρέα με 20αρηδες, απλά και μόνο για να έχει παρέα. Επίσης δεν μπορεί να βγαίνει με άτομα που δεν έχουν παρόμοιο στυλ, αφού γρήγορα θα καταλάβουν ότι δεν κολλάνε.
Βασικός κανόνας όταν αποφασίσει κανείς ότι θέλει να γνωρίσει νέα άτομα, είναι να αρχίσει να γνωρίζει τα άτομα που έχουν τις ίδιες ασχολίες με εκείνον και δυστυχώς οι σχολές χορού κλπ δεν είναι ίδια ασχολία. Δηλαδή, θέλω να πω, αν γνωρίσει κανείς κάποιους μέσα από μια σχολή χορού ή γυμναστήριο, η ασχολία τους αυτήν σε συζητήσεις θα κρατήσει λίγο και μετά δεν θα έχουν τι να πουν με αποτέλεσμα ο ένας να βαριέται τον άλλο. Αντιθέτως, αν γνωρίσει κανείς άτομα από PUA κοινότητες, τότε το θέμα συζήτησης είναι ατελείωτο και φυσικά η όλη εμπειρία σε φέρνει και πιο κοντά. Δεν σας κρύβω ότι 2-3 από τους καλούς μου φίλους τους γνώρισα μέσο τέτοιου forum, όπου γρήγορα δέσαμε και γίναμε φίλοι.