Τι αποκαλύπτει μια έρευνα σχετικά με το να μην αποκαλύπτεσαι αμέσως

Λίγο πολύ όλοι (που ασχολούνται με το παιχνίδι) γνωρίζουν ότι αν κάνεις τον… δύσκολο, κερδίζεις και την γκόμενα που θες. Αυτό, πλην των θετικών ανταποκρίσεων από δοκιμές στο πεδίο, έρχεται να το επιβεβαιώσει και μια νέα έρευνα.

Βασικά έτσι κερδίζουν τα badboys και φυσικά εδώ «πατάει» και η μέθοδος του Mystery. Στην ουσία τα «καλά παιδιά» την πατάνε, γιατί αποκαλύπτονται αμέσως και φυσικά ρίχνουν άμεσα και ασταμάτητα τα κοπλιμέντα.
Η μέθοδος του Mystery, δεν έχει κάτι το μαγικό. Στην ουσία αφοπλίζεις την παρέα με το να ζητήσεις μια γνώμη, γιατί αν πας στα ίσια θα ενεργοποιήσεις τις άμυνες τους και όσοι την πέφτετε συχνά, θα το έχετε δει πολλές φορές. Στην συνέχεια, όσο συζητάτε για την «γνώμη», έχει χτιστεί ήδη μια οικειότητα μεταξύ σας και τις έχεις δείξει ότι δεν είσαι κανένας εγκληματίας ή τρελός, αλλά ένας cool τύπος, καλοντυμένος, με άνεση και χιούμορ. Η άρνηση σου όμως να αποκαλύψεις το πως βλέπεις την ωραία της παρέας, καθώς επίσης και το «ρίξιμο» της στην υπόλοιπη παρέα (αν γίνει σωστά), την κάνει να σκέφτεται αν σου αρέσει ή όχι, ενεργοποιώντας έτσι τον μηχανισμό που προκαλεί την λεγόμενη ερωτική έλξη. Η διαφορά εδώ με το direct game, είναι ότι το direct σε κάνει περισσότερο ευάλωτο, αφού δηλώνεις τις προθέσεις σου αμέσως και αν δεν έχεις δυνατό «παιχνίδι», το χάνεις.

Αυτό επίσης υποστηρίζει και πρόσφατη έρευνα, η οποία έγινε από ομάδα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ και πήραν μέρος 47 φοιτήτριες του πανεπιστημίου που διατηρούσαν προφίλ στο Facebook.

Οι ερευνητές είπαν στις φοιτήτριες ότι το προφίλ τους το είχαν δει κάποιοι φοιτητές από άλλα πανεπιστήμια και τους έδωσαν τα στοιχεία του προφίλ που είχαν οι συγκεκριμένοι φοιτητές στο Facebook για να δουν τι σχόλια είχαν κάνει οι φοιτητές για αυτές.

My name is Bond, Alpha Male Bond. Αν είσαι ο Bond, δεν έχει σημασία αν αποκαλύψεις αμέσως ή όχι τις προθέσεις σου, αφού πάντα βγαίνεις κερδισμένος.

Οι φοιτήτριες τσίμπησαν και μπήκαν στα προφίλ αυτά, για να δουν τι σχόλια έκαναν οι φοιτητές. Ωστόσο, τα προφίλ και τα σχόλια ήταν ψεύτικα, δημιουργημένα από τους ερευνητές.
Οι ερευνητές λοιπόν διαπίστωσαν ότι πιο ελκυστικοί για τις φοιτήτριες ήταν οι φοιτητές που δεν είχαν αναφερθεί καθόλου στις ίδιες, σε αντίθεση με τα θετικά σχόλια που πέρασαν στο «ντούκου» (ξέρετε ποια σχόλια λέω, αυτά που ανεβάζει η κάθε πεινασμένη για αναγνώριση γκόμενα και γεμίζουν από κάτω από τις φωτογραφίες της κάθε λογής σχόλια από επίδοξους γαμπρούς).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αμφιβολία που είχε η γυναίκα για το αν την βρίσκει ή όχι ελκυστική ένας άντρας, ήταν το κλειδί που αυξάνει και το ενδιαφέρων της γι’ αυτόν, κάνοντας τον να δείχνει και πιο ελκυστικός στα μάτια της (είχα αναφερθεί και για την εμφάνιση, ότι δεν έχει και τόση σημασία στην δημιουργία έλξης, μερικά ποστ πριν).

Ωστόσο θα πρέπει και κάποια στιγμή να «προσγειωθείς» και να μην το παίζεις συνεχώς το «σκληρό αντράκι», γιατί στο τέλος ή θα σε πει gay ή θα την χάσεις. Για το «gay», δεν σου κρύβω ότι μου το έχουν πει και εμένα, όταν έκανα πειραματισμούς και παρατηρούσα μέχρι πόσο μπορώ να τραβήξω τα πράγματα. Αλλά αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις, που λέει και ο σοφός λαός.
Η δική μου άποψη είναι ότι σου ανοίγεται μια πόρτα, την οποία είναι στο χέρι σου αν θα την περάσεις ή θα σου κλείσει κατάμουτρα και θα ψάχνεσαι μετά να βρεις τι λάθος έχεις κάνει.