Τι είναι τελικά ο PUA, κότα ή στρείδι;

Εδώ θα αναφερθώ σε κάτι που έχω βιώσει τόσο εγώ, όσο και άλλοι που το συζητάμε, είτε φίλοι, είτε με άλλους μέσο net και αφορά τις συναντήσεις-συναναστροφές με άλλους PUAs.

Το στόρι:
Επισκέπτεσαι ένα PUA forum, σου άρεσε η όλη ιδέα, γίνεσαι μέλος και θέλεις να συναντήσεις άτομα που ασχολούνται με το Pickup. Εκεί λοιπόν που τους βλέπεις να «κελαηδάνε» στα forums, βλέπεις ότι κάτι συμβαίνει αν τους ζητήσεις να συναντηθείτε (γιατί σίγουρα ψάχνεις και άλλους και δεν θέλεις να βγεις μόνος σου). Τους περισσότερους από αυτούς λοιπόν, αν τους ζητήσεις βοήθεια ή τους πεις ότι είσαι νέος στον χώρο, θα τους δεις να σου αραδιάζουν ατελείωτες θεωρίες, ενώ όταν τους ζητήσεις να βρεθείτε, τότε ως διά μαγείας εξαφανίζονται και δεν απαντούν στα μηνύματα.

Οίκοι μεν λέοντες, εν μάχη δ’ αλώπεκες. ~ Αρχαιοελληνική παροιμία

Έτσι βλέπεις άτομα τα οποία ενώ μιλάνε για τα πάντα, έχοντας και γνώμη για κάποιο field report ας πούμε που μπορεί να ανέρτησες και να σε «κράζουν» επειδή δεν «άνοιξες έτσι» αλλά «άνοιξες αλλιώς», αποφεύγουν να βγουν έξω να κάνουν πράξη αυτά που και οι ίδιοι διαβάζουν ή διδάσκουν κιόλας. Εκεί ο «PUA» είναι κότα, αφού γνωρίζει και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να κάνει πράξη όσα λέει, με αποτέλεσμα να αποφεύγει να βρεθεί με κάποιον.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Έχουμε και μια άλλη κατηγορία ατόμων, αυτοί που «τρέμουν» να βρεθούν με κάποιον άλλον, λες και θα τους πιουν το αίμα. Δεν είναι απαραίτητα γνώστες του αντικειμένου, συνήθως είναι νέοι στον χώρο και γενικά δεν συμμετέχουν σε συζητήσεις αλλά παρακολουθούν το τι λένε οι άλλοι. Αυτούς, αν τους ζητηθεί να βρεθούν με κάποιον, τότε πάλι δεν απαντούν (όχι ότι απαντούσαν σε κάποια συζήτηση) και παραμένουν αόρατοι. Αυτοί είναι οι κοινωνικά φοβισμένοι, οι οποίοι είναι κλεισμένοι στον εαυτό τους σαν τα στρείδια, αρνούμενοι να ανοίξουν και να αρχίσουν να συναναστρέφονται έστω με κάποιον «συνάδελφο». Βλέπεις τέτοια άτομα παντού άλλωστε, άτομα που δεν μπορούν να σε κοιτάξουν στα μάτια παραπάνω από 2″, αλλά όταν είσαι σε ένα forum με σκοπό την βελτίωση σου από αυτά, τότε θα πρέπει να κάνεις και κάποιο βήμα. Μετά θα προσεγγίσει ο τύπος αυτός κάποια παρέα (λέμε τώρα) και αν δεν τον φερθούν σωστά (που αν εκπέμπει αρνητικότητα, δεν πρόκειται), θα μπει στο forum και θα κράζει τις γυναίκες ότι είναι αντικοινωνικές και άλλα διάφορα. Μα ρε λεβέντη μου, μόνος σου τα έβγαλες τα μάτια σου, δεν σε φταίει η γυναίκα.

Καταρχάς να πω ότι είναι δικαίωμα του καθενός να μην βγει με κανέναν και απλά να διαβάζει είτε από περιέργεια, είτε επειδή θεωρεί ότι είναι αρκετά «αδύναμος» ακόμη για να βρεθεί με κάποιον, είτε επειδή γουστάρει να παίζει με τους κολλητούς του. Αλλά ρε παλικάρια, το να γίνετε μέλη σε κάποιο forum που έχει ως σκοπό του (πλην των άλλων) την συναναστροφή με άλλους, είναι σαν να γίνει μέλος μια γκόμενα σε κάποιο dating site και να αναρωτιέται γιατί τις στέλνουν μηνύματα οι άντρες.

Αν δεν θέλετε να βγείτε, δικαίωμα σας, αλλά φυτρώστε ένα ζευγάρι @@ και απαντήστε στον άλλο που σας ζητάει ότι δεν θέλεις να βρεθείς μαζί του, δεν θα σε δαγκώσει κανείς τους. Με το να «κρυφτείς» δεν σε κάνει πιο μάγκα, εκτός και αν έχεις διαβάσει κάποια θεωρία ότι έτσι κάνουν τα «Alpha Males» και προσπαθείς να φανείς έτσι (έχουμε και τα αλφαλίκια βλέπεις και από τότε που έγιναν μόδα, δεν ξέρεις αν ο άλλος συμπεριφέρεται έτσι επειδή το θέλει ή επειδή του το είπαν άλλοι).

Τώρα προς τους κοινωνικά αδύναμους ή όσους θεωρούν ότι δεν έχουν ακόμη την πείρα να καταφέρουν πολλά στο παιχνίδι, να σας πω ένα μυστικό. ΌΛΟΙ, μα ΌΛΟΙ, ΌΛΟΙ (το είπα ΌΛΟΙ?) οι PUAs ξεκίνησαν από το ΜΗΔΕΝ. ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ (το είπα έτσι; ΚΑΝΕΙΣ!) δεν μπήκε στην κοινότητα όντας γυναικάς, έτσι για τον χαβαλέ. ΔΕΝ υπάρχει άτομο που να μπήκε στο παιχνίδι επειδή πήδαγε σαν τρελός από εδώ και από εκεί και σκέφτηκε να κάνει μια αλλαγή. ΌΛΟΙ (να μην το επαναλάβω 🙂 ) είχαν τις φοβίες τους, τις αμηχανίες τους, τις αδυναμίες τους και τα προβλήματα τους με τις γυναίκες.

Στην πορεία πολλοί κατάφεραν και ξεπέρασαν πολλά από τα θέματα τους, αλλά πρόσεξε, ΔΕΝ τα έλυσαν όλα. Οι περισσότεροι PUAs έχουν ακόμη τα ψιλό θεματάκια τους, είτε με την κοινωνικότητα, είτε με την αυτοπεποίθηση τους, είτε ακόμη με τις φοβίες τους (ναι, γιατί πάντα θα υπάρχουν «κατάλοιπα» της παλιάς συμπεριφοράς μας μέσα μας και θα κάνουν την εμφάνιση τους σε άκυρες στιγμές που δεν το θες). Γι’αυτό μην νομίζεις ότι αν θα βρεθείς με κάποιον που επέλεξε να έχει σαν nickname κάτι που παραπέμπει σε γυναικοκατακτητή (pussymagnet, pussykiller και ξέρω και εγώ τι άλλο βρίσκουν) ότι θα είναι «ατσάλι» από επάνω μέχρι κάτω, με διορθωμένα όλα του τα ψυχολογικά και τα προβλήματα του.

Εγώ για παράδειγμα, που θεωρώ ότι κατέχω το inner game σε μεγάλο βαθμό και έχω μπόλικη γνώση του τι παίζετε με τον εγκέφαλο (ψυχολογικά), άσε που έχω δουλέψει σε πολλά σημεία του παιχνιδιού μου εσωτερικά, υπάρχουν στιγμές που πιάνω τον εαυτό μου να μην είναι έτοιμος σε κάποιες καταστάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν εγώ έχω ρίξει πολύ δουλειά στο inner κομμάτι μου, αφού αφιέρωσα πολύ χρόνο σε αυτό (αν δεις ημερομηνία του άρθρου που λίνκαρα μόλις, θα καταλάβεις από πότε αποφάσισα να δουλέψω στο inner game μου, από το να μάθω παπαγαλία κάποια πράγματα και να διαβάζω τόνους αναμασημένων απόψεων περί alpha κλπ), φαντάσου κάποιος που απλά μαθαίνει παπαγαλία και δεν προσπαθεί για κάτι παραπάνω.

Στις αρχές όταν πλησίαζα «τούμπανα», έτσι έτρεμαν και τα δικά μου χέρια ή είχα παρόμοια αμηχανία. Αλλά σίγουρα δεν με σταμάτησε αυτό.

Ένα πράγμα που χαλάει τους νέους και δεν θέλουν να γνωριστούν με άλλους, είναι το να μην δείξουν ότι φοβούνται να προσεγγίσουν κάποια ή να μην δείξουν ότι είναι άπειροι. Αιτία όλου αυτού είναι τα φοβερά-και-τρομερά (και πολλές φορές ψεύτικα) field reports που διαβάζουν στα forums. Να θυμάσαι ότι επειδή διάβασες κάτι, δεν σημαίνει ότι έγινε και έτσι ή ακόμη και να έγινε όπως το γράφει κάποιος, δεν είναι σίγουρο ότι στην επόμενη που θα προσεγγίσει δεν θα του πάει στραβά. Άλλωστε έχουμε να κάνουμε με άγνωστες γυναίκες και όχι με παιχνίδι στον Η/Υ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλοί απαντούν σε μηνύματα άλλων μόνο όταν τους πουν ότι δεν γνωρίζουν καθόλου το παιχνίδι, παρά σε «παλιοσείρια» ενός forum με μπόλικα posts στο ενεργητικό τους.

Δεν χρειάζεται να ξέρεις την τέλεια ατάκα, αρκεί να προσπαθείς αφού ακόμη και το χειρότερο πέσιμο, είναι καλύτερο από να μην κάνεις τίποτα.

Ένα άλλο κόλλημα που έχουν πολλοί, είναι οι instructors και το στυλάκι που καμιά φορά βγάζουν σε έναν νέο (ή σε κάποιον που έχει αντίθετη άποψη), αποθαρρύνοντας τον έτσι είτε να μπορεί να πει την γνώμη του με θάρρος, είτε να δοκιμάσει κάτι άλλο. Εδώ θα σου πω ακόμη μια αλήθεια. Εκτός του ΌΛΟΙ οι instructors ξεκίνησαν από το μηδέν και αυτοί, οι περισσότεροι δε από αυτούς απλά μιλάνε παπαγαλίστικα και δεν έχουν την τρομερή εμπειρία στο πεδίο. Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά για τους Έλληνες (καλά μερικοί από τους δικούς μας κατέχουν και το proficiency στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τους ξένους που είναι ακόμη στο… lower μπροστά τους), αλλά και για πολλούς ξένους που έχω τύχει να μιλάω μαζί τους για διάφορα. Άλλωστε διάφορες αποκαλύψεις που τυχαίνει να διαβάζουμε, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αντιρρήσεις.

Άσε δε που πολλοί από αυτούς έχουν λιγότερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση από τους νέους. Για παράδειγμα διαβάζεις για κάποιους που πήγαν σε κάποιον άλλον (πολλές φορές fake) guru για να διδαχτούν κάτι, το οποίο ΔΕΝ είναι περισσότερο από αυτό που θα μάθει ο καθένας μας διαβάζοντας ένα βιβλίο. Έτσι λοιπόν όταν διαβάζω για κάποιον instructor που πλήρωσε αδρά για να επισκεφτεί τον X PUA και να μάθει το παιχνίδι, γελάω και σκέφτομαι πόσο απελπισμένος πρέπει να’ναι κάποιος για να κάνει αυτό το βήμα. Πάντως για τους instructors εδώ που τα λέμε, πάντα απορούσα που βρίσκουν το χρήμα να πηγαίνουν σε άλλους instructors για να διδαχτούν και πως ζουν αφού για να είσαι όλη την ώρα free και να πηγαίνεις από εδώ και από εκεί, σημαίνει ότι δεν δουλεύεις. Μήπως συντηρείτε ο μέσος instructor από την μάνα του; «Μαμά, το βράδυ θέλω να μου δώσεις ένα 50αρικο, θα βγω με κάτι παιδιά να τους μάθω πως να είναι alpha και να κάνουν αυτό που θέλουν στην ζωή τους. Ναι, μαμά δεν θα αργήσω«.

Άλλοι πάλι δεν θέλουν να ακούνε λέξη για άτομα της κοινότητας, γιατί ίσως έτυχε να βγουν πολλές φορές μαζί και να μην κάνουν τίποτα. Και με το «τίποτα» δεν εννοώ το αποτέλεσμα, αλλά να κάθονται απλώς σε ένα σημείο του μπαρ, να μιλάνε ώρες για την direct vs indirect προσέγγιση, αλλά να μην προσεγγίζει κανείς τους στο τέλος και να φεύγουν έτσι απλά όπως πήγαν. Πολλοί απλώς παίζουν το Pickup και δεν ασχολούνται με το Pickup και αυτό σίγουρα με τον καιρό θα αποθαρρύνει κάποιον που άλλα πίστευε ότι θα βρει μπροστά του και άλλα είδε στην πορεία. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που αρέσκονται στο να συζητούν για τον τρόπο που είναι σωστό κάποιος να προσεγγίσει/μιλάει μια κοπέλα, από το να πάνε οι ίδιοι και να επιβεβαιώσουν αυτά που συζητάνε μεταξύ τους. Αυτοί συνήθως έχουν και την μεγαλύτερη γνώμη/άποψη σε ένα forum και με τις περισσότερες προτάσεις σε θέματα alpha male, προσέγγισης και συμπεριφοράς.

Πολλές φορές το να «παίζεις» με το Pickup, είναι κάτι σαν το παρακάτω.

Θέλω να πω λοιπόν, σε όσους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ θέλουν να ασχοληθούν με το παιχνίδι, να μην μασάνε επειδή κάποιος είναι κάτι. Αυτό το άρθρο δεν το έγραψα για να μειώσω κάποιον νέο στο παιχνίδι, αλλά για να σπρώξω αυτούς που κολλάνε είτε επειδή θεωρούν τον εαυτό τους άπειρο, είτε επειδή θεωρούν ότι το να συναντηθούν με κάποιον πιο έμπειρο θα τους κοροϊδέψει ή θα γίνουν ρόμπα μπροστά του, αν τους δει να μην προσεγγίζουν ή να μην τα πάνε καλά με μια. Ο σωστός «παλιός» και έμπειρος στο παιχνίδι, δεν πρόκειται να κοροϊδέψει κανέναν που είναι στα πρώτα του βήματα και προσπαθεί να μάθει και να βελτιωθεί (θα κορόιδευες ένα παιδάκι που τώρα μαθαίνει να περπατά?), αλλά θα τον ενθαρρύνει και θα τον βοηθήσει να ξεκολλήσει. Ο «σωστός», επειδή πέρασε και ο ίδιος τα ίδια μέχρι να προσπεράσει τις φοβίες του και τα κολλήματα του, σίγουρα θα καταλάβει το «φορτίο» που τραβάει ο -κάθε- νέος. Αν κάποιος σε κοροϊδεύει και σε ειρωνεύεται, τότε απλά είναι ο ίδιος άσχετος και δεν πρέπει να του δίνεις σημασία.

Και επειδή δεν τα είπαμε, Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους σας, με ένα video έτσι για το καλό (είναι και σχετικό, είναι από τους Simple Pickup).