Τι κάνω λάθος;

Μια ερώτηση που ακούω συχνά από άτομα που ψάχνονται στην αυτό βελτίωση ή στο θέμα φλερτ. «Τι κάνω λάθος;».
Είναι φυσικό όταν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι και το κάνουμε λάθος, να νιώθουμε άσχημα και να ρωτήσουμε «Τι κάνω λάθος;».
Εγώ θα ρωτούσα κάτι άλλο, «Τι με κρατάει και δεν βελτιώνομαι;».
Αλλά προτού δούμε περισσότερα, ας δούμε το πρόβλημα από μια άλλη πλευρά, διαβάζοντας δύο σενάρια.

Τα σενάρια έχουν επιλεχτεί έτσι, ώστε να «πιάνουν» τόσο άτομα που δεν ασχολούνται με την Seduction κοινότητα, αλλά και για όσους ασχολούνται.
Σημειώστε ότι το παρών ποστ στην ουσία είναι ένας σύνδεσμος σε παλιότερα άρθρα, ώστε να μπορέσει κανείς να διαβάσει τα σχετικά άρθρα, αντί να αναζητά ένα ένα τα άρθρα του blog.
Θα φανεί χρήσιμο σε πολλούς που με ρωτάνε πολλά πράγματα που καλύπτονται σε παλιότερα άρθρα.

ΟΚ, αγόρασα πολύ καλά ρούχα, έφτιαξα και το μαλλί και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά εμφανίσιμος. Απόψε που θα βγω έξω με την παρέα μου, ελπίζω να είναι και κάποια καλή κοπέλα στο μαγαζί, ώστε να την γνωρίσω και να πάψω να είμαι μόνος μου.
Όλοι μου σχεδόν οι φίλοι έχουν σχέση, οπότε πρέπει να βρω και εγώ μία. Άλλωστε είμαι αρκετά πιο εμφανίσιμος από αυτούς.
ΟΚ, είμαστε στο club, έχει πολλές ωραίες γυναίκες εδώ. Για να δω αν κάποια με κοιτάζει, να «παίξω» με τα μάτια μαζί της.
Με κοιτάζει μια, φαίνεται της αρέσω. Ας πιω μερικά ποτά ακόμη, προτού πάω να την γνωρίζω.
ΕΕΕ, τι στο καλό; Δεν με κοιτάζει πλέον, αλλά κοιτάζει συχνά το τηλέφωνο της, μάλλον θα έχει σχέση. Χμμ, δεν πειράζει, θα κοιτάξω για κάποια άλλη, άλλωστε αυτήν πρέπει να είχε λίγο κοιλιά.
[..]
Είμαστε έξω με έναν φίλο μου και σε λίγο η κοπέλα του θα φέρει μια φίλη της για να μου την γνωρίσει. Ελπίζω να είναι καμιά καλή και όχι κανένα μπάζο. Α, να ήρθανε. Καλή δείχνει.
Κάτι πρέπει να πω, για να γνωριστούμε καλύτερα. Τι να πω όμως; Δεν βρίσκω κάτι καλό να πω. Ας περιμένω καμία ευκαιρία να μιλήσω ή μπορεί να με μιλήσει αυτή πρώτη, καλύτερα έτσι. Ας περιμένω λίγο.
Δεν μου δίνει και πολύ σημασία, περισσότερο μιλάει με την φίλη της, παρά με εμένα. Θα πρέπει να είναι καμία ξενέρωτη, δεν γίνεται αλλιώς. Καλύτερα, τι να την κάνω ξενέρωτη.

[…]

Οκ, μόλις διάβασα το τελευταίο προϊόν του Χ Pickup Artist. Θα πρέπει να είναι πολύ γαμάτος αυτός, άλλωστε ο τίτλος «Πως να πηδήξεις ότι κινείται» δείχνει καλός. Ωραία, τώρα που διάβασα όλα τα προϊόντα σχετικά με το πως να «μαμήσω» τις γυναίκες, ξέρω τι να πω και τι να κάνω στο «πεδίο».
Μου άρεσαν επίσης και τα Field Reports των παιδιών στο forum, μου έδωσαν κουράγιο να συνεχίσω, ενώ νιώθω τόσο θάρρος όταν βλέπω τα video με τις κρυφές κάμερες.
Με το που βγαίνω από το σπίτι, μπαίνω σε mood PUA. Γνωρίζω πολλά περισσότερα για τις γυναίκες από τους περισσότερους, είμαι γαμάτος.
Θα πρέπει να προσέχω την στάση του σώματος μου, την κίνηση μου, να είναι αργή, όπως πρέπει να είναι σε ένα Alpha male.
Θα πάω σε μια καφετέρια, εκεί μαζεύει πολύ κόσμο. Χμμ, πως να είμαι άραγε; Δείχνω Alpha ή θα έχω μειωμένο value; Πιάνω αρκετό χώρο, όπως λένε και οι Pua; Γαμώτο, αγχώνομαι, πρέπει να είμαι τέλειος.
Όπα, να ένας στόχος. Ωραία τύπισσα, κλασικό 8αρι. Μιλάει στο κινητό της, ρε γαμώτο, θα πρέπει να είναι ο γκόμενος της. Κρίμα και ήταν ωραία.
Δεν πειράζει, θα πρέπει να επικεντρωθώ στο Night Game, άλλωστε εκεί ξέρω καλύτερα τι πρέπει να κάνω.
Εντάξει, μπήκα στο club. Τώρα θα δείξω τις ικανότητες μου. Αλλά ας περιμένω λίγο, να πιω και μερικά ποτά, να πάρω θάρρος. Άλλωστε δεν βιάζομαι, έχει πολλές γυναίκες εδώ.
Να ένα ωραίο «set», αλλά είναι πολύς κόσμος γύρω τους, θα με καταλάβουν τι κάνω. Ας δω κάτι άλλο, μην με κοιτάνε τόσα περίεργα μάτια.
Α, να μια πολύ ωραία, πρέπει να είναι 9αρι. Κάθεται με μια φίλη της, εκεί θα πάω. Ει, τι γίνεται, γιατί νιώθω «κάπως»;. Θα πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου να πάει.
Σκ@τά, δεν τα πήγα καλά, άλλωστε ήταν και κ@ριόλες ούτως η άλλος.
Τελικά η νύχτα δεν πήγε καλά, κάτι θα φταίει. Κάπου θα πρέπει να κάνω λάθος. Θα πρέπει να ξανά διαβάσω μερικά βιβλία. Ελπίζω στην επόμενη συνάντηση μας με τα υπόλοιπα παιδιά, να καταφέρω να βρω τι κάνω λάθος.
Οκ, πάλι είμαι έξω για «παιχνίδι». Παρατήρησα ότι όταν είμαι έξω για «παιχνίδι», νιώθω σκ@τα. Τι συμβαίνει, δεν έχω αυτοπεποίθηση; Μα πρέπει να έχω αυτοπεποίθηση, έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία.
Να μια πολύ όμορφη, ας πάω κοντά της. Χμμ, έχω άγχος, τα κάνω όλα σωστά; Μιλάω αργά; Έχω καλή στάση του σώματος;
Θα πρέπει να ανεβάσω «value» ή όχι ακόμη; Γαμώτο, θα πρέπει να τα κάνω όλα σωστά. Ει, κοιτάζει αλλού και μου είπε ότι πρέπει να φύγει. Δεν την ζήτησα και το τηλέφωνο της ακόμη.
Δεν πειράζει, ας δω καμιά άλλη.
Να μια άλλη, ας πάω. Ει, με απέρριψε, γιατί με απέρριψε; Αυτή φταίει. Α, να και μια άλλη, αλλά δεν θα πάω, αφού κατά βάθος είναι κ@ριόλες. Θα πρέπει να διαβάσω λίγο παραπάνω, να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και μετά να ξανά πλησιάσω κάποια.

Οπότε τι κάνει λάθος κάποιος; Το λάθος που κάνει είναι ότι προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα από την λάθος πλευρά.

Η δική μου προσέγγιση στο θέμα αυτό βελτίωση, είναι να καταλάβεις το πως λειτουργεί το μυαλό και να ασχοληθείς με το ΕΓΩ σου και κυρίως με τις πεποιθήσεις σου, αφού αυτές άλλωστε είναι το πρόβλημα.

Μιλώντας για το ΕΓΩ, είναι αυτό που δημιουργεί τις όποιες δικαιολογίες κρατάνε κάποιον πίσω, όπως στα παραπάνω παραδείγματα.

Το πρόβλημα παραπάνω είναι ότι ενώ κάποιος κρατά τις «παλιές» του ιδέες, συνεχίζει να τις «τροφοδοτεί» περισσότερο.
Για παράδειγμα αν σκεφτείς ότι «δεν ξέρω τι να πω», αυτόματα δεν ξέρεις τι να πεις, αυτήν την ιδέα έχεις για τον εαυτό σου.
Αν σκεφτείς ότι δεν είμαι αρκετά καλός, αυτόματα ΔΕΝ θα είσαι αρκετά καλός.
Αν σκεφτείς ότι χρειάζεσαι περισσότερο διάβασμα, αυτή την ιδέα θα περάσεις στο μυαλό σου, ότι όπως είσαι τώρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι και πρέπει να συνεχίζεις να διαβάζεις.
Ωστόσο οι άσχημες ιδέες δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να σε μπλοκάρουν, αφού θα τροφοδοτούν συνεχώς το μυαλό σου, δημιουργώντας έτσι έναν συνεχόμενο κύκλο, μειώνοντας έτσι την αυτό εκτίμηση σου.

Αν για παράδειγμα δεις ένα κορίτσι στο δρόμο, αυτόματα θα νιώσεις φόβο. Και όμως ενώ γνωρίζεις τόσες ρουτίνες, ιστορίες, έχεις διαβάζει τόσα βιβλία, συνεχίζεις να φοβάσαι. Αυτό συμβαίνει γιατί στην ουσία δεν έχεις «αποθηκεύσει» στο υποσυνείδητο τι πρέπει να κάνεις, απλά το γνωρίζεις συνειδητά
Αν για παράδειγμα διψάσεις, τότε αυτόματα και χωρίς να πολυκαταλάβεις, θα πάρεις ένα ποτήρι νερό, θα το γεμίσεις και θα το πιεις. Αυτό το κάνει το υποσυνείδητο σου αυτόματα και έτσι πρέπει να κάνεις και με το θέμα φλερτ.

Οπότε πως ξεκινάς; Μαθαίνοντας πως δουλεύει το μυαλό, πως λειτουργούν οι σκέψεις, τι τις επηρεάζει και πως τις αλλάζεις.
Παρακάτω ακολουθούν μερικά άρθρα που μπορείς να διαβάσεις για να καταλάβεις περισσότερα.
Ωστόσο εγώ δεν μπορώ να σου αλλάξω τις ιδέες σου, αυτό θα πρέπει να το κάνεις εσύ μόνος σου.

Πεποιθήσεις
Πως λειτουργεί το μυαλό
Φόβος. Τι είναι αλήθεια και γιατί μας επηρεάζει;
Δουλεύουν οι έτοιμες «ατάκες» και τι έχει να «πει» ο B.F. Skinner σε αυτό;
Αυτό εκτίμηση
Γιατί δεν βλέπεις αποτελέσματα;
Μερικές αλήθειες σχετικά με την αυτό βελτίωση
Γιατί τα περισσότερα βιβλία αυτό βελτίωσης δεν δουλεύουν
Το ego σου
Ξεκόλλα