Warm ή Cold προσέγγιση;

Πλέων, ο καλύτερος (ή ευκολότερος) τρόπος για πολλούς, για να γνωρίσεις κάποια, είναι μέσο του κοινωνικού σου κύκλου ή από κάποια κοινή δραστηριότητα, όπου αυτός ο τρόπος γνωριμιών είναι γνωστός και ως «warm» προσέγγιση.
Αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος, υπάρχει και η προσέγγιση σε κάποιο κλαμπ/μπαρ καθώς επίσης και στο δρόμο. Η τελευταία είναι η προσέγγιση στην «ψύχρα», aka Cold προσέγγιση. Οπότε, ποια προσέγγιση είναι η καλύτερη;

Έρχεται κάποια στιγμή, που είτε γιατί οι παρέες έχουν χαθεί, είτε γιατί άλλαξες δουλειά/περιοχή/πόλη/χώρα, έμεινες χωρίς τον απαραίτητο κύκλο, που σημαίνει τέρμα οι γκόμενες της παρέας. Κάτι πρέπει να κάνεις, έτσι δεν είναι;

Παλιά, είχα «δέσει» τον γάιδαρο μου και δεν με απασχολούσε παραπέρα. Ωστόσο, όταν έμεινα μόνος, είχα σαν στόχους τις γυναίκες που ήταν της παρέας. Άσχημες, ωραίες, δεν το συζητάς, προσπαθείς να «φας» ότι σου σερβίρεται απλόχερα, αφού ούτε κουβέντα για «cold approach», δεν το «σήκωνα» τότε.

Αλλά δεν ήταν όλα ρόδινα και για να μην μακρηγορώ, μοναδική λύση ήταν η «χύμα» προσέγγιση, δεν έβλεπα άλλη λύση για να μπορέσω να γνωρίσω κάποια που μου άρεσε.

Έτσι προσεγγίσεις στις προσεγγίσεις, κατάλαβα ότι η Cold προσέγγιση είναι δύσκολη. Είτε έχεις κάνει 10, είτε 500 προσεγγίσεις, η «χύμα» προσέγγιση, πάντα θα είναι εφιάλτης. Θα πρέπει να προσεγγίσεις μια άγνωστη και να την πείσεις να κάνει one night stand ή σχέση μαζί σου.
Και δεν είναι πάντα έτσι απλό. Έχεις να κάνεις με φίλες, παρέες ανάμεικτες (όπου οι άντρες είναι περισσότεροι των γυναικών συνήθως) και άρα ανταγωνισμός, γυναίκες-στόχοι που είναι κολλημένες με άτομα που εργάζονται σε κάποιο μπαρ/κλαμπ και δεν έχει μάτια για άλλον, logistics, γυναίκες «σκληρές» και «μούτρα», shit tests, ιστορίες, τις ίδιες -σχεδόν- ερωτήσεις κάθε φορά, σε σημείο να βαριέσαι, αναζήτηση από μαγαζί σε μαγαζί, για να βρεις που είναι τα περισσότερα «sets» και άλλοι πόσοι παράγοντες που μπορεί να σε πάνε «κόντρα» στον στόχο σου.

Ναι, θα μου πεις, δεν πειράζει να τα υπομείνω όλα αυτά, αφού θέλω να γνωρίσω κάποια και δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι γνωριμιών...

Μια μέρα, πήγα να συναντήσω έναν φίλο και τον περίμενα έξω από μια σχολή Yoga, όπου έκανε Power Yoga, την οποία δεν την γνώριζα μέχρι τότε. Όπως τον περίμενα, παρατήρησα ότι οι γκόμενες εκεί ήταν περίπου 3 για κάθε άντρα εκείνη την στιγμή. Όπως συνέχισα να κοιτάζω, μου ήρθε το λεγόμενο «aha moment». Στην συγκεκριμένη σχολή, υπήρχαν πολλές γυναίκες, οι περισσότερες όμορφες και φυσικά «απαλλαγμένες» από «ασπίδες» και άλλα εμπόδια. Ακόμη και με έναν καινούριο στην σχολή, οι περισσότερες μιλάνε, ενώ οι πιο «δύσκολες», που θέλουν τον χρόνο τους, αν δουν ότι μιλάς με τις περισσότερες (ή είσαι alpha), θα σε μιλήσουν από μόνες τους.

Και δεν είναι μόνο οι σχολές Yoga. Σχολές χορών, όπου οι μοντέρνοι χοροί έχουν την τιμητική τους, σχολές πολεμικών τεχνών, όπου οι γυναίκες εκεί είναι -εννοείται- λιγότερες, σχολές καλών τεχνών, σχολές διαφόρων σεμιναρίων (όπως είναι πχ η Νέα Ακρόπολη), σχολές πληροφορικής και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Ο λόγος που αναφέρω πολλές σχολές, είναι ότι όλο και κάτι θα ενδιαφέρει κάποιον να παρακολουθήσει.
Με λίγα λόγια, μπορείς να γνωρίσεις όμορφες γυναίκες, χωρίς να χρειαστεί να ψάχνεσαι τα βράδια και να προσπαθήσεις να πολεμήσεις τις όποιες φοβίες ή εμπόδια μπαίνουν στον δρόμο σου, ενώ το θετικό είναι ότι κάνετε κάτι κοινό, που σίγουρα είναι ένα πλεονέκτημα.

Κλείνοντας να πω ότι δεν είμαι εναντίον της cold προσέγγισης. το αντίθετο μάλιστα, άλλωστε (όπως έχω αναφέρει και παλιότερα, αλλά θα αναφέρω και σε μελλοντικό άρθρο) είναι κάτι που σε «τονώνει» και σε κάνει να βλέπεις κάποια πράγματα με άλλο μάτι, αφού άποψη μου είναι ότι cold προσέγγιση κάνουν όσοι έχουν πραγματικά @@, αφού οι περισσότεροι τα παρατάνε έπειτα από μερικές προσπάθειες.

Όπως μπορεί να δει κανείς, είναι ότι δεν χρειάζεται να το βάλει κάποιος κάτω αν δεν έχει παρέες, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να γίνουν νέες γνωριμίες και χωρίς να χρειαστεί να περάσει κανείς τα πάνδεινα της cold προσέγγισης.