Ωρέ που πάμε ρε, που πάμε ρε…

Κλέβοντας την γνωστή ατάκα του Β.Αυλωνίτη, θα αναφέρω ένα περιστατικό που πρόσφατα έπεσε στην αντίληψη μου.

Πρόσφατα, όπως καθόμουν αραχτός και έπινα την φραπεδιά με τις 97 ζάχαρες (πάει η δίαιτα 🙂 ), το -κουρασμένο- βλέμμα μου έπεσε επάνω σε μια μεγάλη παρέα από έφηβους που χαζολογούσαν παραδίπλα. Η ηλικία τους πάνω κάτω ήταν περίπου 16 χρονών.

Αυτό που παρατήρησα λοιπόν ήταν ότι οι γυναίκες είχαν υπερβολικό θάρρος (για την ηλικία τους μάλιστα και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση) και οι άντρες όχι. Έβλεπες τις γυναίκες της παρέας (κορίτσια, έστω) να μιλάνε με θάρρος και άνεση, να βρίζουν (ναι, έχει άσχημο στόμα η νέα γενιά), να μιλάνε γενικά με ένα στυλάκι λες και ήταν μόνες τους στο σπίτι τους, ενώ οι άντρες να παραμένουν τις περισσότερες φορές αμίλητοι, σαν τα σκυλάκια που περιμένουν υπομονετικά το κόκαλο τους.

Κάποιες φορές που έλεγαν κάτι τα αγόρια της παρέας, μερικές γυναίκες-αλανάκια τους την έλεγαν και τους έβαζαν έτσι στην θέση τους. Μάλιστα μερικές πείραζαν και τους περαστικούς και όταν ένας (~22χρ) πήγε να την πει σε μια (ήταν το alpha female όπως έδειχνε), του την είπε και ο τύπος έφυγε με την ουρά στα σκέλια και φυσικά παρόμοιες καταστάσεις έπαιζαν πάνω κάτω στην όλη παρέα. Κοίτα μαγκιά τα κ@ριολάκια, σκέφτηκα.

muscle-480x387

Το αστείο την υπόθεσης ήταν ότι τα κορίτσια ήταν λιγότερα στην παρέα, αλλά σε θάρρος ήταν οι περισσότερες. Απόρησα μάλιστα πως είναι δυνατόν σε μια παρέα (από σχολείο-σχολή) να έχει τόσες πολλές γυναίκες που έχουν τόσο θράσος-θάρρος. Αναλογικά αν το δεις (αν ας πούμε αυτό ήταν μια μικρογραφία της νέας γενιάς και δεν έτυχε απλά), τότε τα πράγματα γίνονται άσχημα για τους νέους. Καλά θα μου πεις τα «αλάνια» ασφαλώς δεν θα ήταν εκεί, αφού απλά δεν θα πήγαιναν σε κάποια σχολή ή δεν θα συμμετείχαν. Αλλά και να ήταν στην παρέα, πόσοι να ήταν πάλι; 2-3; Εδώ μιλάμε για τουλάχιστον 10 γυναίκες και οι παραπάνω από τις μισές να έχουν άλλον αέρα.

Πως διάολο αποκτούν τέτοιο θάρρος οι γυναίκες από τέτοια ηλικία δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι ότι η σημερινή γενιά θα έχει περισσότερους beta από κάθε άλλη γενιά και θα αυξάνεται ο αριθμός σε κάθε επόμενη γενιά. Παλιότερα, τουλάχιστον στην εποχή μας που μεγαλώσαμε σε αλάνες, πήγαινες σε κάποια πλατεία και έβλεπες τα περισσότερα να’ναι αλάνια (είχε και τότε beta άντρες, αλλά κοντά στους άλλους έπαιρναν και αυτοί κάποια μαθήματα), σε αντίθεση με σήμερα που βλέπεις να’ναι οι περισσότεροι σαν να βγήκαν από κάποιο net cafe, έπειτα από πολύωρη μάχη στο WοW. Για να μην πω τι γινόταν αν πήγαινες σε κάποιο «ουφάδικο» (τα… net cafes του χτες, ωραία χρόνια), το οποίο ήταν και στέκι μερικών. Βέβαια υπήρχαν και οι παρανομιούλες που γινόντουσαν, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας, το θέμα μας είναι η διαφορά από γενιά σε γενιά.

Έχω αναφερθεί και παλιότερα ότι οι γυναίκες γενικά αλλάζουν (και έτσι πρέπει και το παιχνίδι μας), αλλά δεν βλέπω συχνά τόσα πολλά νεαρά άτομα μαζί και φυσικά το πως συμπεριφέρονται όταν είναι μακριά από καθηγητές-γονείς. Καλά ότι παθαίνω πολλές φορές πλάκα με τις νεαρές γυναίκες, είναι γεγονός. Όταν τυχαίνει και προσεγγίζω κάποια που είναι κοντά στα 20χρ, μένω πολλές φορές έκπληκτος με το πόσο άνετες είναι σε σεξουαλικά σχόλια και γενικά κάτι τέτοιες συζητήσεις τις διαχειρίζονται πολύ άνετα, για την ηλικία τους να πω, σε σχέση με άλλες πολύ μεγαλύτερες να πω, σε σχέση με τους άντρες να πω; Δεν λέω τίποτα τελικά 🙂

Με λίγα λόγια λοιπόν, ένα θα μείνει σε λίγο καιρό να γίνει. Να αρχίσουν οι γυναίκες να παίρνουν τους αντρικούς ρόλους (ευθύνες, προμήθεια χρήματος στο σπίτι, προστασία κλπ) και ο άντρας τους ρόλους της γυναίκας (καθάρισμα, ξεσκάτωμα παιδιών, πλύσιμο κλπ) και με τον καιρό να αρχίσει η φύση να δίνει και @@ στις γυναίκες, να μην χρειάζονται πλέον καθόλου τους άντρες.

Όταν το παρελθόν συναντά... το μέλλον...
Όταν το παρελθόν συναντά… το μέλλον…